Analyses en beurscommentaren van andere sites

Laatste reactie 19/04/2021 11:45 door Michael
· Markeren als ongelezen
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
Post hier alle beurscommentaren en analyses van andere beursanalisten. Zo blijft het forum overzichtelijker. Bij voorkeur met een link naar de bron en voorzien van eigen commentaar/analyse.
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
Dus even als voorbeeld. Een link naar de bron:

TA: Koersrecords Nederlandse beurs (II)
https://www.iex.nl/Column/716009/TA-Koersrecords-Nederlandse-beurs-II.aspx

... en dan moet ik hier ook nog een verstandig commentaar bij geven, maar dat laat ik nu even aan anderen over, het gaat nu eerst om het idee.
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
ADN Beursanalyse

https://www.adnbeursanalyse.nl/Updates/2021/mrt/aex-upd290321(3).html

In Nederland kijken we misschien naar die 700, maar dat heeft eigenlijk totaal geen betekenis. Het staat gelijk bv aan S&P 500 op 3858.75. 
Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
We zijn er trouwens nog niet, het is 703,18 zijnde de hoogste koers van 05 sept. 2000.
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
8 reasons why fears of a stock-market bubble are overblown, according to Goldman Sachs

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/stock-market-bubble-fears-overblown-these-8-reasons-goldman-sachs-2021-3-1030233179

Moet je nu juist het omgekeerde vrezen? Probeert Goldman hier tijd te kopen om z'n eigen klanten veilig de posities te laten verkopen? De analyse die ze er bij geven komt zeer aannemelijk over, maarja, dat is ook tegelijk het lastige. Voor bijna elk scenario is wel een een aannemelijk verhaal te geven denk ik.
Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
Het nadeel van deze voorgestelde opzet is natuurlijk wel dat ik als lezer wel weet dat er een nieuwe post is gemaakt, maar dat ik totaal niet wordt getriggerd door de koptekst. Want die zie ik namelijk niet.
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
@michaelgroenewoud​ Klopt, dat is een minpunt. Binnen de huidige forum opzet is het inderdaad of dit, of het andere. 

Eigenlijk zou de frontpage meerdere groeps-topic-lijsten met actuele postings moeten hebben. De lijst met topics over actueel beursnieuws is dan heel beweeglijk en een andere lijst met leerzame discussie minder, waardoor nieuwe leden daar makkelijkj aanhaken en de meerwaarde niet gelijk ondersneeuwt.
Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
Goed gezien Raoul, Ik denk dat we daar naar moeten streven!
 
DE VLUCHTIGE ZAKEN SCHEIDEN VAN DE MINDER VLUCHTIGE ZAKEN.
maar dan wel weer terug naar de oude (wat heet oud van vorige week dus) situatie?

Want als we niet uitkijken bereiken we straks namelijk het tegendeel. Dat helemaal niemand meer een post opent. Want we zien namelijk niet wat er achter het kopje is gepost. Alleen wie de laatste post heeft geplaatst.

Maar nog erger, straks lees je iets (na doorklikken) wat je eigenlijk niet had willen lezen.. Dan haken mensen helemaal af.

Na 1 dag testen (met alle goede bedoelingen) mag hoofd beleggingen het zeggen.
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Ik denk dat je meer bereikt met duidelijkheid in de koptekst: waar gaat het over? Daar beslist lezer op. Die kan wel scannen. Dan kun je AEX als kop nemen en alles over de AEX daarin plaatsen. Ook copy/paste berichten, met of zonder commentaar. Mooi zou zijn als je alleen de laatste 2-3 dagen ziet.

En optieconstructies over AEX, in kopje aex optie constructies. 

Dus eigenlijk pleit ik voor een nieuws kop over een onderwerp. En apart daarvan hoe je met opties e.d. hiervan kunt profiteren als belegger.
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
@michaelgroenewoud​ Ik ga er inderdaad ook niet over ;-) Het was meer een voorstel en poging dingen wat te stroomlijnen, kijken hoe dat uitpakt.

Punt blijft dat er op verreweg de meeste beursnieuws copy/paste berichten maar heel weinig interactie is, het is geen nieuwe content, mensen zien die berichten overal en ze leren er eigenlijk niets van. Die spaarzame topics waar wij wel meerwaarde leveren sneeuwen dan onder. En dan zijn we eigenlijk helemaal niet meer onderscheidend.

Maar @harmvanwijk​ mag het zeggen ;-)
reactie op @raoulsuurmeijer4:
Harm van Wijk Uiteindelijk gaat de gebruiker van dit forum er over :-D Ik zie alleen na de huidige opzet dat er veel nieuwsberichten van diverse sites worden geknipt en geplakt, maar of daar nu een meerwaarde aan wordt gehecht vraag ik mij toch wel af :-S
Met bijna 50.000 leden zie ik
Aantal lezers 33
Aantal reacties 13
Ik denk dat er meer interesse is in inhoudelijke waardevolle discussies dan knip- en plakwerk...dan kan je net zogoed een RSS-feed op een site zetten...
1 maand geleden

Beantwoorden

Raoul Suurmeijer Klopt, ik ben er ook geen voorstander van en het lijkt er op dat van die 50000 leden er vrijwel geen interesse is in al die cooy paste berichten. In elk geval hebben we zo geen 50 nieuwe topics elke dag die ook niet gelezen worden en de waardevolle topics verdrukken.

We moeten waarde toevoegen met een commentaar of analyse. 
1 maand geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk Helemaal eens!! Waarde waarde waarde en geen knip en plak werk...
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
@ronalddezoete​ Maar dan moet de frontpage (flink) op de schop om verschillende lijsten met actuele topics te tonen, zoals ik hierboven ergens ook bedoelde. De lijst met copy/paste nieuws berichten is dan duidelijk afgesplits van de meer leerzame topics.
Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
Achter de koersverwachting: 3x (niet) beleggen in aandelen en opties

https://www.manners.nl/beleggen-aandelen-opties-voor-tegen/


Optiehandel is gecompliceerd wordt er gesteld. Klopt, daarom doen we ook veel aan educatie op dit forum.
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
een gewaarschuwd mens telt voor 2!

Deze analyse las ik met veel interesse:

Aan het einde van de vier weken durende vrije val van vorig jaar maart, was een stand rond de 700 punten niet voor te stellen. Een jaar later is het voor menigeen niet meer voor te stellen dat we een jaar geleden onder de 400 punten noteerden. De euforie onder beleggers en analisten lijkt hoogtijdagen te vieren, een risicosignaal voor de komende maanden. Ook zien we duidelijke negatieve divergentie. Dit betekent dat de huidige hogere niveaus gepaard gaan met lagere toppen in de technische indicatoren (RSI en MACD). Verder zagen we vanaf de oktoberbodem van vorig jaar steeds steilere opgaande bodemlijnen. Deze versteilingen werden allemaal neerwaarts gebroken en de voormalige opgaande bodemlijn (nu 707,50) werd al eens teruggetest. Hiermee werd ook een grote stijgende wig sinds oktober vorig jaar neerwaarts gebroken. De belangrijkste te breken opgaande trendlijn startte bij 389 en is momenteel op de logaritmische weekgrafiek bij 659 te vinden. Zolang deze niet wordt gebroken, blijven hogere niveaus mogelijk in de komende tijd. Ik gaf de afgelopen tijd al aan dat de huidige situatie (sinds 2018) bijna een kopie lijkt te zijn van de periode 1998 – 2001. Ook toen werd na een vergelijkbare vrije val een hogere toppenzone (rond de 700) gevormd voordat een 2 jaar durende bearmarkt werd ingezet. Nu de AEX tegen deze all-time high drukt, is een eventuele beweging tot boven de 703 naar mijn mening geen signaal voor een vervolg van de bullmarkt. Boven de 703 ligt verder nog de genoemde 707,50 en een oplopende toppenlijn bij 727,50. Er is dus zeker nog opwaartse ruimte zonder veel weerstand. Toch moeten we alert blijven op de vorming van nieuwe toppatronen aan het einde van deze langdurige blow-off beweging. Een sluiting van de vrijdag gevormde gap 686,50 – 689,70 zou een eerste verzwakking zijn in het zeerkortetermijnbeeld. Pas onder de meest recente bodem van 676 zou meer bevestiging optreden van potentiële topvorming die pas onder de genoemde oplopende bodemlijn van 659 definitief wordt.

bron:

https://www.deaandeelhouder.nl/columns/ta-aex-vergelijking-periode-1998-2001/
Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
15 aandelen met 25% upside potentieel

https://www.deaandeelhouder.nl/columns/15-aandelen-met-25-upside-potentieel/

Over:
consumer
Financials
Industrials
Energie en nutsvoorzieningen  @ronalddezoete
Over Telecommunicatie
Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
Must read: Zijn beleggers te optimistisch?

https://www.iexprofs.nl/Must-read/716099/Must-Read/Must-read-Zijn-beleggers-te-optimistisch.aspx

Michael Groenewoud 3 weken geleden geplaatst
Terugval Aziatische aandelen slechts tijdelijk

https://www.iexprofs.nl/Nieuws/716781/BNP-Paribas-AM/Terugval-Aziatische-aandelen-slechts-tijdelijk.aspx?utm_source=IEXProfs_DagelijkseNieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=

Tja, wat is tijdelijk?
Michael Groenewoud 3 weken geleden geplaatst
TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

https://www.lynx.nl/kennis/artikelen/ta-van-edward-loef-zaaien-en-oogsten-van-rendementen/?utm_source=tw&utm_medium=organic&utm_campaign=ta_loef

Doe er uw voordeel mee?
Michael Groenewoud 2 weken geleden geplaatst
Een teveel aan schuldenposities is het recept voor een beurskrach

https://www.dutchcowboys.nl/online/een-teveel-aan-schuldenposities-is-het-recept-voor-een-beurskrach

On our planet it's this time different?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 March 2021 om 21:17
Aantal lezers 46
Aantal reacties 21