Alleen maar stijgende 8???

Laatste reactie 10/09/2020 09:12 door Harry
· Markeren als ongelezen
Harry Klip 1 maand geleden geplaatst
De koersstijgingen en waarderingen van acht Amerikaanse technologiebedrijven, de ‘Awesome Eight’, tarten momenteel iedere verbeelding. Apple bereikte als eerste aandeel ooit een beurswaarde van meer dan $ 2 biljoen. Tesla is op de beurs groter dan acht andere bekende automerken tezamen. Enige scepsis van de belegger is wel op zijn plaats. De Awesome Eight hebben momenteel hoge waarderingen. Alleen de ratio's van Amazon en Facebook lijken nog schappelijk. Apple heeft de primeur van een aandeel dat voor het eerst meer dan $ 2 biljoen beurswaarde heeft. Daarmee heeft het bedrijf een ruim tweemaal grotere waarde dan de Nederlandse economie. Er wordt momenteel meer dan zesmaal de omzet betaald voor de technologiegigant uit Cupertino CA. Zo duur was Apple nog nooit. 
Harry Klip 1 maand geleden geplaatst
Awesome 8
Harry Klip 1 maand geleden geplaatst
De recordreeks van Tesla in de voorbije weken heeft het vermogen van Elon Musk, topman en grootaandeelhouder bij de Amerikaanse elektrische autobouwer, snel omhoog gestuwd tot maar liefst $100 miljard. 
Jan Robert Schutte 1 maand geleden geplaatst
Dan kun je dus op je klompen aanvoelen dat als er een correctie komt, de markt aanzienlijk zal dalen imo.
Harry Klip 1 maand geleden geplaatst
Party like it is 1999...
Harry Klip 1 maand geleden geplaatst
Bij een koers van $2100 (rond huidige niveau) wordt een Tesla aandeel na de split precies $420 waard... precies de koers van Musk’s befaamde tweet 2 jaar geleden. Toeval?  https://on.wsj.com/2QwWfCZ
Gino Scheppers 1 maand geleden geplaatst
Het aandeel van Tesla, ge ziet nog maar eens op de vraag hoeveel is een aandeel waard? Zoveel als een zot er wil voor betalen. Elon Musk weet als geen ander hoe hij de markt moet bespelen. Hij blijft vaag over zijn aankomende nieuwe batterij. Ik hoop dat dit geen teleurstelling zal worden. Indien dit zo zal zijn, dan gaat het aandeel finaal de dieperik in. 
Is zijn batterij wel hetgeen hij laat uitschemeren, dan neemt het aandeel nog een laatste spurt om dan te corrigeren naar iets van rond de 1230. Of na splitsing 123 (hij ging het toch splitsen door 10 zeker?). 
Waarom rond deze prijs. Ik dacht daar namelijk op weekbasis een gap gezien te hebben.😳
Terloops, het zou me niet verwonderen indien Tesla corrigeert, dan gans de technologie-sector zal corrigeren. Dit zou wel eens de katalysator kunnen zijn.
 
reactie op @ginoscheppers:
Gino Scheppers Gaan we voor een verdere daling van Tesla vandaag? Zie mij vorige commentaar. Het zou me niet verwonderen, dat de splitsing van het aandeel de katalysator is om een daling in te zetten. 
En als iedereen naar de uitgang loopt, dan proberen ze allemaal door dezelfde deur te gaan.  Immers heel wat mensen zien de kleinere coupures als mogelijkheid om een deel van het winst te verzilveren. 
Terloops, Voorbeurs zie ik reeds een notering -6.44%. 
Ik ben toch eens benieuwd hoe de pers zal reageren. 
Man, man geef mij maar een Lotus Bakeries aandeel. Allemaal niet zo sexy. Maar ik slaap tenminste rustig (zeer, zeer rustig) Het aandeel Lotus is geprijsd voor perfectie, maar het is dan ook een perfect bedrijf, en gebaseerd op lucht. 


3 weken geleden

Beantwoorden

Leon Van Dam 4 weken geleden geplaatst
Het gaat al een tijdje nergens meer over bij Tesla. De splitsing is 1:5 overigens @ginoscheppers

Sinds de aankondiging van de splitsing gaat het aandeel door het dak...waar gaat deze gekte stoppen?
Harry Klip 4 weken geleden geplaatst
Misschien vandaag. Zeker is dat de koers daalt ( vanwege splitsing).

De enorme kloof tussen grote technologiebedrijven en de rest van de aandelenmarkt heeft zich e afggelopen maanden verder verbreed. Het is niet eerder voorgekomen dat de vijf grootste bedrijven in de S&P 500-index een kwart van de marktwaarde voor hun rekening nemen. Begin dit jaar was dat nog 17%.

Apple is inmiddels in zijn eentje groter dan de 201 kleinste deelnemers aan de S&P-index. Tellen we daar Amazon, Microsoft, Alphabet (Google) en Facebook bij op, dan gaat dat cijfer naar 389. Volgens Michael Batnick, vermogensbeheerder bij Ritholtz Wealth Management, was dat twee jaar geleden nog maar 282.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Apple en Tesla opvallende winnaars op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelen van techreus Apple en automaker Tesla blonken maandag uit op Wall Street. De iPhone-maker en de fabrikant van elektrische auto's voerden beiden een aandelensplitsing door en werden voor het eerst tegen de nieuwe prijzen verhandeld. Het algehele beeld op de aandelenbeurzen in New York was gemengd.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,8 procent in de min op 28.430,05 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,2 procent lager op 3500,31 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 11.775,46 punten.

Het aandeel Apple werd 3,4 procent meer waard. Het bedrijf gaf zijn aandeelhouders vier nieuwe aandelen in plaats van één oude. Bij Tesla was sprake van een koerswinst van 12,6 procent. Bij de automaker was de omruilverhouding vijf tegen één.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
The panic buying we’re seeing in $TSLA and $APPL today, following the historic runs into the stock splits effective today, firms my view that we are setting up for something sinister in markets.

Een nieuwe maand, een nieuwe ronde.... nu van winstnemingen?
🔥 Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
Of go away in may, but remember to come back in september?

Ik zie dat er wel meer indices nu in een stijgende trend komen...gisteren 4 indices er bij...

Maar is de stijging binnen de indices breed gedragen...als er maar een paar aandelen meedoen, is dat een gevaarlijke ontwikkeling...
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Nasdaq ends higher while S&P 500 posts biggest August gain since 1986


Ja, de Nasdaq steeg gisteren i.t.t. de Dow en SP nog wel, maar eigenlijk alleen door Apple en Tesla en dat ook nog door een split van deze aandelen. Raar, maar waar...... het kan ook back at the end of september worden. Nu eerst een (gezonde) correctie is waarschijnlijk
Leon Van Dam 3 weken geleden geplaatst
Tesla voorbeurs opnieuw fors hoger:  ruim 7%...

Totale gekte: omgerekend 2.670 USD voor de split 1:5
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
@Leon Ja, zelfs Binck heeft even geen turbo shorts meer op Tesla. elon-musk-is-now-richer-than-mark-zuckerberg-on-tesla-surge

Maar iedere dag komt de correctie dichterbij..
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
According to the venerable Stock Traders Almanac, September is the cruelest month for the Dow, falling 41 of 70 times since 1950, with an average decline of 0.6%. In election years, the win-loss percentage is about the same, with the Dow down 10 of 17 times in September, with an average drop of 0.4%.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Topman Tim Cook vindt de koers blijkbaar hoog genoeg. Vorige week verkocht hij voor 132 miljoen dollar aandelen. Terwijl Apple duur is, is de waardering van Tesla stratosferisch. 

Met een marktwaarde van 413 miljard dollar is Tesla meer waard dan Toyota, Volkswagen, Fiat Chrysler en GM samen. Amper 16 procent van de analisten raadt nog aan te kopen, tegenover 35 procent verkoopadviezen. ‘Je moet Tesla als een technologie- en energiebedrijf zien, want geen enkele autobouwer is zoveel waard’, zegt het beurshuis Jefferies. Dan nog is een waardering van 14 keer de omzet en 234 keer de winst enorm.
Leon Van Dam 3 weken geleden geplaatst
Lijkt nu meer neutraal te openen @harryklip

Oppassen met dit aandeel, maar wellicht willen ze nog even naar de 600 USD. (3.000 USD)

Daar zijn geen kleine partijen aan het sleuren..., maar echt oppassen als die winst gaan nemen...
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Zoom-onttroont-Tesla-na-droomresultaten en stijgt maar liefst 37% vandaag.
Een omzetgroei van 355 procent. Zeggen dat de pandemie een turbo heeft gezet op Zoom Video is nog een understatement. Het bedrijf spurt op Wall Street bijna 40 procent hoger, en onttroont Tesla als best presterende aandeel in de Nasdaq 100-index.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Beleggers kopen nu tegen elke prijs technologieaandelen, omdat ze denken dat de prijs  hoger zal gaan. Hierdoor laat de Nasdaq bizarre uitslagen zien. De technologie-index telt bijna 200 aandelen met een rendement van > 100% over 2020. 18 aandelen hebben een rendement van > 500% opgeleverd en 8 aandelen stijgen dit jaar zelfs > 1000%.

Eind jaren negentig, (party like it is 1999) zagen we de grootste bubble op de aandelenmarkt. Ik had nieit verwacht dat we slechts twintig jaar later weer net zo wild zouden gaan doen. Maar een gewaarschuwd mens... 
reactie op @harryklip:
Esther Baars Geniet er van, zolang het kan!! 👍
3 weken geleden

Beantwoorden

Esther Baars 3 weken geleden geplaatst
Awesome Eight, wie zijn dat?
Ik heb er 7 kunnen ontdekken in het verhaal:
1. Apple
2. Tesla
3. Amazon
4. Facebook
5. Microsoft
6. Alphabet (Google)
7. Zoom
8. ...

Wie is de nummer 8?
reactie op @esther3:
Rudie Gosen Netflix?
3 weken geleden

Beantwoorden

Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
@ Esther  nr 8 is volgens mij Netflix
Jan Schotsman 3 weken geleden geplaatst
ik gooi mijn gedachte hier maar effe neer ;-)
Ik mot 't tenslotte ergens kwijt voordat ik de bedstee induik ....
ik keek bij thuiskomst naar de beurskoersen in de VS en dacht:
"zien we nu een stijgende waarde-weergave van de bedrijven in de VS",
of,
"zien we de snelheid waarmee de waarde van het geld daalt" ...
Deze beer denkt het laatste .....
de waarde van ons geld gaat met een enorm tempo omlaag ....
-je wordt bestolen waar je bij staat-
.
Wanneer je een bepaalde waarde (bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf) wilt aanschaffen met een middel wat steeds minder waard wordt, zal je meer van dat minder waard wordende middel (Euro of Dollar) neer moeten tellen om het aan te schaffen.
.
We kijken dus niet aan tegen een waarde stijging van de betreffende bedrijven. maar tegen een waarde daling met het middel waarmee wordt betaald, de Dollar of de Euro.
.
En deze gedachte is slechts een stukje van de puzzel, dat begrijp ik ook wel, de onderliggende fundamenten van de markt deugen ook niet, de stijging wordt niet breed gedragen, dat is een andere factor.
.
Wat is uw idee hierover?
.
🔥 gerard grijpstuiver 3 weken geleden geplaatst
Er zijn meerdere ontwikkelingen gaande:

Je betaalt steeds meer voor een gelijk product ...zie aandeel-huis-grond-brood-melk--......
Je betaalt steeds meer voor een gelijkend dienst.....timmerman bouwvakker 
Veel aandelen moeten dus stijgen om gelijke waardering en tred

Geld euro en dollar inflateren = opblazen, doen zwellen, kunstmatig opdrijven
Een aandeel tesla.. apple heeft deze kernmerken
Dit kunstmatig opzwellen opdrijven is afspiegeling van ....

Er is in de usa enorm veel schuld en die eu wordt gedwongen zich ook in de schulden te steken
Beleid Ecb is niet anders als beleid Fed ..natuurlijk ...die Ecb wordt bestuurd door de Fed- al is dit achter de schermen- en neemt een enkeling dit waar
De rente op een spaargeld is (bij binck nu al ) negatief zo jaag je mensen in  aandelen  of grond of huizen of vastgoed.  Voo sommigen minder ...Binck geeft je de 'keus' of je betaalt ons of je koopt 'wat'... die keuze is zeer bepalend...Je geld in een kluis..dan zegt de kluis...je betaalt mij 1,2% of ik gooi je geld eruit....of er elk jaar 1.2 % + inflatie bijleggen..
Aandelen gaan en blijven stijgen..onoverkomelijk

Door deze methodiek uitgedacht in de usa -weet die eu is opgericht in newyork door o.a. initiatief cia jaren 90... cia wordt geleid en is eigendom van door fam rockefeller...de amerikaanse belastingbetaler betaalt .....en er is niets europees aan -...al geloven nederlanders dit niet ...geloven....meer is t niet 

Amerika wil dit: al deze maatregelen:
Waarom wil Amerika dit ..enkele redenen zijn : de schulden en de rente welke de burger erover betaalt...zeg verborgen rente..je lost af zonder dat je t beseft ....

Bereken percentage aan belastingen welke je betaalt voor alleen al het aflossen van die schulden....of dacht je dat je buurman dit alleen betaalt...
Amerika...en nu ook Eu en behoudt de dollar zijn positie als reservemunt...behoudt zo Amerika als militaire supermacht en aggressor in landen in midden oosten azie ..

Zie nu Syrie ..waar israel en amerika vechten om de olie en gasvelden van Syrie. Israel bombadeert elke verdediging in Syrie opgebouwd.
 Syrie moet kapot evenals Irak waar armoede -ondanks alle olie in de bodem een 3de wereld land is..

Vergeet dat het in die Eu/usa niet gaat om mensen en om mensenlevens...ook in nederland....zie ook de covid maatregelen in nederland opgelegd door Amerika....iedereen moet binnen blijven terwijl een onderzoek bij 10.000 man toonde dat het virus alleen binnenshuis werd opgelopen....zie cafe weltschmerz met alle bewijzen. Zelfs nu zie je nog velen  als ze naar buiten een mondkapje dragen..in de buitenlucht...ze zijn het lachertje van de Cia en usa..eu brussel..(...en zichzelf...) 

Hoe hoger de schulden hoe lager de waarde van die euro of dollar...die munten zijn loos ...leeg ..ze bevatten niet alleen schuldenlast doch staan voor fraude en misleiding aggressie en geweld

De dollar en wat je voor haar schulden last betaalt- inlevert  is en  blijft alleen omdat usa een militaire en cia supermacht is....als je niet doet wat ik beveel ...schiet ik.
Dus je wordt gedwongen in aandelen te gaan , grond , huizen dus de prijzen zullen alleen verder stijgen.
Noem het zachte dwang ...cia methodiek..zodat je t niet doorhebt wel aanvoelt maar niet kan verwoorden.

Geld euro en dollar inflateren = opblazen, doen zwellen, kunstmatig opdrijven
Aandelen worden navandien dus opgeblazen..de beurs is het medium of plek waar dit als eerste tot uiting komt.....zie ook delusions hoe ze werken....
Zolang de dollar wereldmunt is amerika militair de heerser, cia de misleidende factor,- eu van usa en er door opgericht -schulden aan euro en dollar verbonden onnoemelijk.....heb je geen keus ..ga mee of ga onder.... 
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Party 1999-2020 
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
ZOek de verschillen
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Ik zie dat de stijging van de Nas en zelfs de SP 500 steeds meer door maar een paar (8) aandelen wordt gedragen. Dus of die nu correct zijn en anderen te goedkoop of andersom weet ik niet. Wel weet ik dat niets tot het oneindige stijgt. Op de beursvloer heb ik 2000 meegemaakt. Ik weet dus dat het ook snel kan dalen. Immers er moeten steeds nieuwe kopers gevonden worden, die de stijging in gang houden. Dat Musk nu al meer dan 100 Miljard heeft, terwijl hij eigenlijk geen CEo mag zijn in mijn ogen want valse overname aangekondigd per tweet. ZO'n man mag nooit CEO zijn, maar hij komt er mee weg. Net als andere CEO's als Facebook, Apple e .d. De macht van deze mensen is te groot geworden. Ook dit houdt een keer op. Mensen zijn kuddedieren.... 
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
De kloof tussen Wall Street en Main Street is tegenwoordig een regelmatig terugkerend onderwerp van debat. 

Wall Street staat voor de zogenaamd te hoge aandelenindexen, terwijl Main Street dagelijks geconfronteerd wordt met de economische en sociale gevolgen van de wereldwijde COVID-19 pandemie. De argumenten voor Wall Street en Main Street zijn beide zeer steekhoudend en volkomen gerechtvaardigd.

Het standpunt van Wall Street: de wereldwijde geldhoeveelheid groeit onstuitbaar als gevolg van de aankoopprogramma's van de centrale banken. Voor elk effect dat één van de grote centrale banken koopt van de vorige eigenaar, ontvangt deze laatste contant geld en heeft hij een probleem om het te herinvesteren. Het gevolg hiervan is dat de prijzen van alle financiële activa worden opgeblazen doordat steeds meer geld naar steeds minder beschikbare activa wordt gegooid. In het laag/nul/negatief renteklimaat speelt de waardering aan het eind van de dag een veel minder grote rol - en terecht!

Main Street daarentegen vertegenwoordigt alle problemen in de reële economie: bovenop de reeds jarenlang zwakke economische groei komt nog de meest recente economische schok als gevolg van de spanningen veroorzaakt door het coronavirus. Voor de nabije toekomst kunnen we geen duurzame verbetering verwachten. 
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
The S&P 500 Is Not Diversified And Looks Quite Risky

The performance of the S&P 500 since March has been entirely due to the stock prices of five technology companies.

The technology sector is grossly overrepresented in the index and this may present some diversification risks.

An equal-weighted index may provide a better cross-section of the overall economy but is nowhere near as strong of a performer.

The equal-weighted index would probably hold up better in the event of a downturn in technology.

The S&P 500 as a whole is at the levels that indicate that a bubble is forming.

This surge has been entirely driven by the largest technology companies in the world. These five companies are Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), and Alphabet (GOOGL). As a result of the stay-at-home orders that were imposed as a result of the pandemic, investors quite heavily bid up the stocks in the hopes that the companies would profit from developing the technologies that help to make this possible. Apple alone is up more than 82% this year, having surpassing a $2 trillion market cap.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Apple on pace for biggest one-day drop in market cap in history at $150B

Apple (AAPL, -6.7%) is set to shed the most in market capitalization of any company in history, topping Facebook's (FB, -5.1%) one-day plunge and the curious global record of Volkswagen (OTCPK:VWAGY, -0.6%).

As it stand now, Apple would be worth $150B less than when it closed yesterday.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag flink gezakt. Met name de techsector, die de laatste weken de drijfveer was achter een opmars die tot records leidde voor de brede S&P 500 en de technologiegraadmeter Nasdaq, kreeg het zwaar te verduren. Beleggers op Wall Street vragen zich af of de koersen niet te hoog zijn gestegen en pakken hun winst. Ook wordt door sommige analisten gewezen op de relatief lage handelsvolume waarmee de stijging van de afgelopen weken tot stand kwam. Nu de zomermaanden voorbij zijn en er weer meer gehandeld wordt volgt de correctie, menen zij.

De Dow-Jonesindex sloot 2,8 procent in de min op 28.292,73 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 3,5 procent lager gezet op 3455,06 punten en techbeurs Nasdaq leverde 5 procent in tot 11.458,10 punten. De daling is de grootste in sinds juni.

Techbedrijven als Apple (min 8 procent), Microsoft (min 6,2 procent), Google-moeder Alphabet (min 5 procent), webwinkelreus Amazon (min 4,6 procent) en streamingvideodienst Netflix (min 4,9 procent) daalden stevig. Ook chipbedrijven als Nvidia, Intel en Qualcomm leverden tot 9,3 procent in.

Tesla

Maker van elektrische auto's Tesla ging 9 procent omlaag. Het bedrijf verloor de afgelopen drie dagen al ruim 18 procent van zijn beurswaarde.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Apple and Tesla sink further in after hours action
Sep. 3, 2020 9:42 PM ET|By: Stephen Alpher, SA News Editor
Following today's rout which saw Apple tumble 8% and Tesla 9%, shares in the two high-flyers are giving up more ground in after hours action.

Tesla is lower by 6.5% to $380, now down nearly 25% since the split. Apple is off 3.2% to $117.


The harder they rise... the harder they fall
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
22.03 uur | Slotgong Wall Street: slechtste dag voor Nasdaq sinds juni
Beleggers in Amerikaanse techaandelen hadden met constant stijgende koersen nauwelijks last van de coronacrisis, maar daar kwam donderdag abrupt een eind aan. Technologie-index Nasdaq beleefde de slechtste dag sinds juni, terwijl Europese beurzen eveneens lager sloten.

Vooral de verliezen van autobouwer Tesla (-9%) en smartphonemaker Apple (-8%) waren opmerkelijk. De twee grote aandelen stuurden de Nasdaq maar liefst 5% lager. Ook de Dow Jones (-2,8%) en S&P 500 (-3,5%) gingen meerdere procenten onderuit - al hielden deze indices de verliezen beperkter dan de technologiegraadmeter.

Ook op de Amsterdamse beurs hadden beleggers last van de Amerikaanse verkoopgolf. Na de start van de handel op Wall Street zakte de AEX weg tot een min van 2%. Chipmachinemaker ASML was de grootste verliezer met een min van bijna 7%.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Opmerkelijk is het commentaar, niet de daling van Tesla en Apple, die veel te hard waren gestegen. Maar de krant moet toch vol en als iets hard daalt is het opmerkelijk. 
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Thursday’s Nasdaq nosedive dispensed painful lessons in how options-market leverage can blow up in an investor’s face.

Losses in benchmark indexes were brutal enough, getting to 6% in the Nasdaq 100, or about $730 billion erased. In single-stock equity contracts they were downright existential, with some instruments wiped out in the space of a few hours. Volumes in puts and especially calls has been exploding in recent weeks, much of it in the tiny lot sizes denoting individual traders.

While it’s never hard to pick out staggering losses in options when markets tumble, and plenty of examples exist of well-timed puts, today’s losses were particularly harrowing for the longs. A call with a $125 strike price on Apple Inc. shares, expiring tomorrow, plunged 89% as shares sank 8% to $121. A bullish wager for Tesla Inc. to reach $500 by Friday’s expiry lost 90% as the stock dropped 9% to $407. And a call on Zoom Video Communications Inc. with a strike price of $420 became essentially worthless as shares hit $381.
Harry Klip 3 weken geleden geplaatst
Traders say the sell-off was overdue, has more to go: ‘Robinhood traders need to get burned a bit’
Harry Klip 2 weken geleden geplaatst
Voorbeurs: Tesla gaat hard onderuit
Beleggers in Tesla gaan een zware dag tegemoet. In de handel voorbeurs staat het aandeel van de automaker op een min van liefst 14,6%. Als de koers daarmee ook gaat openen, over een uur, zou dat bijna $59 mrd aan beurswaarde wegvagen.

Ook Apple staat een stuk lager. Het aandeel verliest voorbeurs 5,6%, wat gelijk staat aan een beurswaarde van maar liefst $117 mrd. Dat is zo ongeveer de gehele beurswaarde van Unilever.
Harry Klip 2 weken geleden geplaatst
Weer uitverkoop techaandelen op Wall Street, Tesla crasht
Gepubliceerd op 8 september 2020 15:43 | Views: 2.639


NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager geopend, onder druk van een verdere uitverkoop in de technologiesector. Zo stonden grote namen als Amazon, Apple en Facebook in het rood. Het aandeel Tesla beleefde vooralsnog zijn slechtste beurt sinds maart. Beleggers op Wall Street keren terug van een lang weekend, want maandag waren de Amerikaanse beurzen dicht voor Labor Day.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 1,3 procent op 27.754 punten. De brede S&P 500 daalde ook 1,7 procent tot 3365 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 2,9 procent omlaag tot 10.984 punten.

Ook bedrijven als chipproducent Nvidia, videostreamingsdienst Netflix en de maker van teleconferentiesoftware Zoom Video Communications hadden het lastig met koersdalingen tot 4,6 procent. Er zijn zorgen op de markt dat de waarderingen in de techsector van de Verenigde Staten de laatste tijd te hard zijn opgelopen. Met de recente uitverkoop is een einde gekomen aan een opmars die de S&P 500 en Nasdaq naar nieuwe records stuwde.


Tesla zakte 16 procent!!!
Harry Klip 2 weken geleden geplaatst
Het aandeel Tesla werd dinsdag opnieuw fors afgestraft. Volgens analisten is het nu wel even gedaan met de forse koersstijgingen van het aandeel.

Het aandeel Tesla sloot 21 procent lager. Sinds vorige week dinsdag heeft de autobouwer last van stevige koersverliezen. Vrijdag steeg het aandeel licht in een dalende markt voor techaandelen. Het ergste leek voorbij, maar het bericht vrijdagavond dat de verhoopte opname in de brede graadmeter S&P500 niet doorgaat, bracht daar verandering in.

'Ik denk dat het nu wel even gedaan is met de forse koersstijgingen van Tesla', zegt analist Nico Inberg van de beleggerswebsite IEX. 'Tesla doet het goed, maar er was enorm veel lucht geblazen in de koerswaardering.
Harry Klip 2 weken geleden geplaatst
Live: ook de Aziatische beurzen beleven de techdip
Het wordt een spannende beursdag. Leek de technologiesector immuun voor de coronacrisis, sinds vorige week krijgen de aandelenkoersen uit die sector rake klappen, met name in de Verenigde Staten. Ook de koersontwikkeling van de AEX-index wordt voor een  deel (20%) bepaald door aandelen in de technologiesfeer.
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Dat zou de tweede keer zijn dat we door de stop loss er uit gaan...met een mooie winst ;-)
Harry Klip 2 weken geleden geplaatst
Niet iedereen had dinsdag een mooie winst: De duikvlucht van het aandeel Tesla afgelopen dinsdag heeft Elon Musk, topman en grootaandeelhouder bij de fabrikant van elektrische wagens, op één dag een recordbedrag van $16 miljard!!!!  armer gemaakt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 August 2020 om 10:44
Aantal lezers 139
Aantal reacties 45