Air Berlin gecrasht: Duitse Low Cost Carrier vraagt faillissement aan

Laatste reactie 22/08/2017 01:55 door Henk
· Markeren als ongelezen
Jan Robert Schutte (oude profiel) 3 jaar geleden geplaatst
De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft faillissement aangevraagd. Nu de Arabische grootaandeelhouder Etihad gezegd heeft geen financiële steun meer te zullen verlenen, ziet het bedrijf naar eigen zeggen geen toekomstperspectief meer.

Air Berlin lijdt al jaren verlies, ondanks een reeks reorganisaties. Vorig jaar kwam het tekort op 780 miljoen euro. Steun van zijn kapitaalkrachtige partner uit Abu Dhabi hield het bedrijf tot dusver in de lucht. Ook hielp mee dat Lufthansa vorig jaar op huurbasis een deel van de vloot overnam, inclusief bijbehorend personeel. Lees meer op: http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfrance-klm/28937394/__Air_Berlin_vraagt_faillissement_aan__.html hoe staat het met de bonds @henkhuising
Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst
Een kleine correctie bescherming tegen faillissement. Door een lening van EUR 150 miljoen kunnen de huidige vluchten doorgaan. 

https://www.reuters.com/article/us-air-berlin-lufthansa-idUSKCN1AV14E

Ik moet me er tegen een redelijke prijs uit weten te handelen. Maar, het gaat verlies op leveren dat is zeker.

Lufthansa wil delen over nemen.
Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst
Het koersverloop van vandaag
🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
Gewoon de pijlen volgen @henkhuising

:-S
Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst
Ja dat zeg je nu. Morgen weer een dag
🔥 Jan Robert Schutte 3 jaar geleden geplaatst
Moraal van verhaal naast de pijlen volgen ook voldoende spreiding aanbrengen 
🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
@henkhuising​ je gaat me toch niet vertellen dat je niet wist dat deze indicator zeer goede signalen geeft? ;-)
Leon Van Dam 3 jaar geleden geplaatst
@henkhuising​  Zie jij nog kansen voor een doorstart? (Een aardig woord in het geval van Air Berlin)
Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst
@leonvandam er zijn sinds tijden al gesprekken met Lufthansa die delen over wil nemen. Ook Easyjet meld zich in de strijd. De stad Berlijn heeft als belang dat Tegel Airport goed gevuld blijft. Maar, we hebben het met bijvoorbeeld Sabena gezien. Het zal wel een politiek spel worden. Easyjet zal wellicht een klacht in gaan dienen als Lufthansa Air Berlin overneemt. Ze worden dan te groot. Het kan nog wel een tijdje gaan duren tot er duidelijkheid is. 
Leon Van Dam 3 jaar geleden geplaatst

De top van Air Berlin heeft haast met het verkopen van de boedel. Topman Thomas Winkelmann zei tegen Bild am Sonntag dat de verkoop uiterlijk in september moet zijn afgerond om er zo zeker van te zijn dat klanten vertrouwen houden in de luchtvaartmaatschappij. Een verkoop aan slechts één partij is uitgesloten, doordat de federale overheid dat tegenhoudt.

Air Berlin vroeg eerder deze maand faillissement aan, nadat de Arabische grootaandeelhouder Etihad had laten weten niet langer geld te willen steken in het structureel verlieslatende bedrijf.

Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kunnen alle vluchten voorlopig nog doorgaan.

Lufthansa lijkt een belangrijke gegadigde om een deel van de vloot van Air Berlin in te lijven. Ook easyJet, TUI fly, en Thomas Cook-dochter Condor lijken interesse te hebben.

Zij zijn echter ontevreden over de aanstelling van de speciale commissie die over de verkoop moet beslissen. Een van de leden van de commissie is namelijk een vertegenwoordiger van Lufthansa-dochter Eurowings.

Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst

EasyJet maakt het meeste amok en zou wel eens voor vertraging kunnen zorgen. Er zitten veel mensen in de top van Air Berlin die van Lufthansa komen. Een een-tweetje lijkt voor de hand te liggen.

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 August 2017 om 20:04
Aantal lezers 10
Aantal reacties 11