Aex-verwachting 9 juni 2020: koersdoel van 632 punten voor de aex index?

Laatste reactie 05/08/2020 12:41 door Harm
· Markeren als ongelezen
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Deze AEX-verwachting maak ik met behulp van de cyclusmethode. De cyclusmethode gaat uit van het feit dat de markt in bepaalde cycli beweegt. We kennen verschillende cycli zoals de Kondratieff cyclus van zo'n 60-80 jaar, maar ook heel veel kortere cycli.

Belangrijke cyclusbodem bij de AEX index

Gemiddeld genomen vormt de markt om de 20 bars gemiddeld een nieuwe bodem. We kunnen dit goed zien wanneer we kijken naar de jaargrafiek. Zo zien we dat bijvoorbeeld een cyclusbodem in 1987 en de volgende bodem in 2009. Dit is een wat langere cyclus met 22 bars.

Lees veder https://beleggen.com/aex-verwachting-9-juni-2020/
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Harm ik vind je dapper. Technisch kan het dat 630 in het verschiet ligt, fundamenteel houd ik mijn hart vast. Welke termijn kijk jij? Wanneer kunnen we dan op basis van dot plaatje de 632 verwachten?
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Gezien de kracht van de maandcyclus...heel Europa vliegt omhoog...kijk ik er niet gek van op als dat dit jaar gebeurt...
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
In de VS gaan ze helemaal los...vraag me niet om het te verklaren...ik neem het alleen waar...let wel op...want bijvoorbeeld de Russell 2000 (de kleinere aandelen) volgen niet...er is dus (nog) geen sprake van een breed gedragen stijging...
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
In het Bressert-Cycle-Count systeem noteert de AEX momenteel de 19de bar.

Strikt genomen nog 1 dag te gaan tot de CycleLow. Hoewel de CycleLow van de vorige 2 cycli keurig op dag 20 ‘landen’, moet echter rekening gehouden worden met een tolerantie van +/- 5 koersbars.

Indicatoren bivakkeren keurig onderin en bevestigen zo de telling.
Leon Van Dam 1 maand geleden geplaatst
Kortstondige paniek dan?

Afijn, ik hou het simpel. Eerst moet men nu het gap sluiten richting 558 punten en daar vervolgens dan ook duidelijk boven zien te sluiten. Dat zou een eerste lichtpuntje zijn.

Vervolgens de top van gisteren uitnemen (AEX 565) en dan ga ik pas weer omhoog kijken. Boven 574 ga ik denken aan de mogelijkheid voor 600 -630 volgens het koersdoel van @harmvanwijk21

Simpelweg: eerst zien, dan geloven...
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
Tsja ... geen sprake van gap-fill zo te zien. Inmiddels staat de AEX in plaats daarvan alweer zo’n 2% lager. Zo simpel is het blijkbaar niet ...

De gap van vanmorgen oogt ook meer als een breakaway-gap en dat zien we graag richting CycleLow.

De overlappende cyclus is inmiddels op de 15de bar beland. Als de high van afgelopen vrijdag ook daar de CycleHigh is dan is er nog meer bearpower te verwachten. We gaan het meemaken.
Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
Sowieso, een gap op de aex heeft toch helemaal geen betekenis? Wall Street bepaalt het ritme, en door het tijdsverschil hebben we hier een gap als daar handel is geweest. Sowieso hebben gaps minimale betekenis, ondanks een hardnekkige volkswijsheid. Do the math/statistics ;-)
reactie op @raoulsuurmeijer4:
Dan Stienen De open gaps in FX zijn zeker een play. De tricky part is meer de timing en de spreads. En in de rest van de week als we het in FX over naked gaps hebben dan hebben we het over untested areas.
Deze week nog in EURGBP. Textbook voorbeeld. De daily takes out een daily swing low daarna volgt een breakout. Prijs komt terug naar de last high pre break en takes off. En op dit moment probeert de prijs de gap te dichten na de sell off at the close in de US.
1 maand geleden

Beantwoorden

🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Zware verliezen op Wall Street
Angst voor een langdurige recessie heeft de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag enorme verliezen bezorgd. Beleggers schrokken van de sombere toon van voorzitter Jerome Powell van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, over het tempo waarmee de economie herstel kan laten zien na de coronacrisis.

Minister van financiën Steven Mnuchin gooide olie op het vuur door te stellen dat de Verenigde Staten zich geen nieuwe sluiting van de economie kunnen veroorloven. En dat op een dag dat er in meerdere Amerikaanse staten meldingen waren van een toename van het aantal coronapatiënten.

Luchtvaart lijdt
De Dow Jones-index daalde met maar liefst 6,9% naar 25.128,17 punten. De breder samengestelde S&P 500 moest 5,9% prijsgeven tot 3002,10 punten, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 5,3% verloor en weer ruim onder de 10.000 punten belandde.

lees verder...toch meer berenkracht?

https://fd.nl/beurs/1347472/diepe-verliezen-op-wall-street?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief_#126;SYSTEM.CAMPAIGNID#126;_#126;SYSTEM.MAILID#126;&utm_medium=email&utm_content=20200612&s_cid=671
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
De AEX heeft dag 20 van de dagcyclus erop zitten. In het CycleTimingSystem van wijlen heer Bressert bestaat een gemiddeld cyclus – gemeten van low tot low – uit 20 bars met een deviatie van +/- 5 koersbars.

De candlestick-formatie van de afgelopen twee handelsdagen staat bekend als een zgn. Piercing Pattern. Volgens hr. Bulkowski in 64% van de gevallen gedraagt zich dit patroon als bullish reversal.

Boven de 551 is een belangrijke indicatie dat de CycleLow is gevormd. Volgende bevestiging is het uitnemen van de 558.2.
Onderin de chart is het van belang dat de DSS5 en DSS10 een koopsignaal afgeven.

Wanneer de AEX in plaats daarvan onder de 535,35 duikt kiest de AEX ervoor gebruik te maken van de toegestane ruimte in tijd (+/- 5 bars). 
Leon Van Dam 1 maand geleden geplaatst
Een aardig herstel gisteravond in het laatste halfuur op Wall  Street en daarmee mogen de kopende partijen van afgelopen vrijdag in Europa hopen op een vervolg. De Amerikaanse future worden maandagochtend bepalend.

Ik denk persoonlijk dat de bodem nog niet gezet is. We gaan het volgende week beleven. Interessante fase 😄
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
De AEX heeft dag 7 van de huidige dagcyclus erop zitten.
De DSS-5 (dunne lijn in onderste sectie) heeft een duikvlucht gemaakt. Volgens het CycleTimingSystem van Bressert is de index onderweg de zgn. MidCycleLow te plaatsen.

De overlappende Cycle noteert bar 17 en zou normaal gesproken aan het bearish gedeelte van deze cyclus moeten beginnen.
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Op de weekgrafiek is nog steeds duidelijk sprake van een stijgende trend.

De weekcyclus loopt ten einde, dus op zoek naar een (hogere) bodem.

🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
De huidige dagcyclus oogt daardoor niet sterk...Eerste steun rond 530 (de start van deze cyclus) RSI14 nog steeds in bull territory
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
De cyclus voor de halve dag (AEX 240 minuten) test de lange banden (MA40 en MA47) binnen de stijgende trend. Instappen?
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
De dagcyclus is in de 1/4-daggrafiek onder te verdelen in 4 deelcycli (+/- 1). Ook deze bestaan weer uit gemiddeld 20 bars per cyclus (+/- 5).

Vanmorgen is de 2de cyclus afgerond. Daarmee is tevens de MidCycleLow uit de dagcyclus geplaatst (zie plaatje van gisteren). In de onderste sectie hebben vandaag zowel de DSS5 als de DSS10 een koopsignaal afgegeven.

Interessant wordt nu of het de AEX gaat lukken de high op 567.41 te benaderen.
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Helemaal eens!

De start van de dagcyclus was 15 juni. 

De mid cycle low ligt op 25 juni...de vraag is nu of de top rechts van het midden komt (gezien de stijgende trend wel) en dan kan de aanval op de top worden gezet.

De future van de dag heeft er in ieder geval zin in :-D

🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Ook de DOW30 volgt dit pad...dus ik schat de kans op een verdere stijging positief in :-D
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Ik moet alleen wel opmerken dat er weinig kracht achter zit...De reden is natuurlijk omdat dit de laatste (meest bearish deel) van de weekcyclus is...maar wel weer aan het begin van de nieuwe maandcyclus...
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
Zoals eerder aangegeven verdeeld de 1/4-daggrafiek de dagcyclus van 20 handelsdagen (+/- 5) in 4 deelcycli (+/- 1). Vandaag heeft de AEX hiervan de 3de cyclus afgerond.

De 4de cyclus moet in principe ook de CycleLow van de dagcyclus plaatsen. We gaan het meemaken ....
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
Het begin van een nieuwe cyclus hoort volgens de methodiek/theorie het meest bullish te zijn. De 1/4-daggrafiek spreekt daarin voor zich.

De AEX noteert in dit timeframe de 6de koersbar. Een totale cyclus duurt van low tot low 20 bars (+/- 5). Nog zo’n 3 tot 4 handelsdagen tot de volgende low dus maar voor die tijd is het uiteraard eerst interessant waar de CycleHigh gaat eindigen.
Circum Spectio 3 weken geleden geplaatst
In het CycleTiming System van Walter Bressert heeft het er qua telling verdacht veel van weg dat de CycleLow in de dagcylus van de AEX afgelopen vrijdag is gezet. Dit keurig na 19 handelsdagen en dus ruim binnen de marge die bij het gemiddelde van 20 handelsdagen wordt gehanteerd.

Alleen de DSS10 (dikke lijn in onderste sectie) is het daar niet mee eens. Die indiceert dat de dagcyclus al op 01-07 is afgerond maar dat zou dan al na 12 dagen zijn … beetje kort maar dat komt vaker voor. Niet onmogelijk dus.

Hoe dan ook …. een koers boven de 580.2 geeft een bevestiging van een geplaatste CycleLow. En zolang de AEX binnen het opwaarts trendkanaal weet te blijven staat niets een bullish vervolg in de weg. 
🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst
@harmvanwijk​,
Je schrijft:
Hoe dan ook …. een koers boven de 580.2 geeft een bevestiging van een geplaatste CycleLow. En zolang de AEX binnen het opwaarts trendkanaal weet te blijven staat niets een bullish vervolg in de weg.

Met een huidige stand van 577 zijn we hier niet ver vandaan en kunnen de deuren wagenwijd open 😄
Leon Van Dam 3 weken geleden geplaatst
Technisch gezien wel een koopsignaal bij een slot boven 580 punten @mencosweep

Het cijferseizoen is van start gegaan, dus ik ben benieuwd hoe dat allemaal ontvangen zal gaan worden. Als ze het slecht inschatten op voorhand, dan kan het alleen maar meevallen...het glas is al maanden halfvol... 😏
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Alweer dag 7 van de actuele dagcyclus. Vanaf de CycleLow van vrijdag 10-7 is de AEX in een bescheiden tempo onderweg richting CycleHigh. Zoals in de vorige update aangegeven had de index daarvoor een koers boven de 580.2 nodig.

Omdat de overlappende cyclus nog niet heeft gebodemd – de AEX noteert hier koersbar 22!! – zou er volgens de ‘Bressert-systematiek’ nog een bearish staartje moeten volgen die meer is dan een rimpeling in de vijver. 
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
De ‘cyclusboekhouding’ zie er in de DAX nagenoeg hetzelfde uit.
Leon Van Dam 2 weken geleden geplaatst
Ik denk zelf dat we dichtbij een draai zitten @circumspectio​ 
Morgen kantelen?

Hoe zie jij dit vanuit de cyclusboekhouding?
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
We breken wel aan de bovenzijde van de wig uit....
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
@leonvandam
De overlappende cyclus heeft volgens de Bresset-systematiek nog maximaal 3 bars richting CycleLow. Grofweg 2 weken tot de CycleLow dus. Dit zou dan een serieuze correctie op de stijging moeten worden.
In dat geval zou de AEX eigenlijk deze week al een CycleHigh moeten vormen. Terug onder de 580 is een eerste indicatie. Dit heeft qua systematiek de voorkeur maar of de AEX zich daaraan wenst te houden??

Adder onder het gras is de low van 15-06. Vanaf de eerder high (05-06) daalde de AEX toen ruim 40 indexpunten. Dit kan – zonder de boekhouding daarmee frauduleus wordt – een CycleLow zijn.
Als op 15-06 een nieuwe overlappende cyclus is gestart dan is nu koersbar 6 onderweg en is er in tijd en prijs meer ruimte richting noorden. Het zo door Harm begeerde niveau van 632 is dan haalbaar.  
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Even voor de mijn duidelijkheid @sergiogarcia​ …… in dit draadje wordt een dappere poging gedaan de CycleTiming systematiek van wijlen heer Walter Bressert op de AEX los te laten. Het plaatje dat jij laat zien is toch een heel andere boekhouding ??
Sergio Garcia 2 weken geleden geplaatst
Oeps, sorry.
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Geen punt hoor .... maar er zijn wellicht mensen die het (ook door bv. Michael Ahrens omarmde) systeem van Walter Bressert proberen te hanteren. Dat zou verwarring kunnen geven.
Frans Vogels 2 weken geleden geplaatst
Ik volg de theorieën met belangstelling....
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
98 punten stijging sinds de bodem in maart...
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
@fransvogels​ Leuk

Sinds het overlijden van Walter Bressert zijn veel interessante pdf-jes van zijn hand van internet verdwenen.
Jammer!

Ik vond nog wel dit ...
https://www.forexfactory.com/attachment.php/3208212?attachmentid=3208212&d=1549654827

Daarnaast heb ik een aantal jaren geleden op mijn blog beschreven hoe ik de Cycle Timing systmatiek toepas. In grote lijnen nog hetzelfde zie ik.
http://circumspectio.blogspot.com/p/uitgangspunten-cycletiming.html

Voor de rest heb ik als hard copy nog een uitgave van TradersBulletin uit 2007 (Keyword Info System bv) waarin Michael Ahrens een prima verhaal heeft geschreven over het traden met cycli volgens het systeem van Walter Bressert. 
Als je @romboutkerstens​ lief aankijkt …. misschien heeft hij deze uitgave nog in pdf-formaat ….    
Rombout Kerstens 2 weken geleden geplaatst
Je bedoelt waarschijnlijk deze:

http://www.keyword.nl/homepage/pdf/tradersbulletin200701.pdf

Succes! Groet, Rombout.
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Dat issum .... thnx
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Voor de grotere cycli wordt gewerkt met een chart waarin elke koersbar bestaat uit 16 handelsdagen.

Matcht beter met het uitgangspunt dat een dagcyclus bestaat uit gemiddeld 20 handelsdagen.
Het waarom hierachter vergt wat teveel tekst. Het plaatje van dit timeframe laat echter aardig goed zien dat ook de grotere cycli doorgaans keurig binnen de toegestane bandbreedte weten te blijven (20 koersbars, /- 5).
'The devil is in the detail ...'

Gelukkig wordt de telling door een script bijgehouden … anders is het zonder boekhoudkundige assistentie voor x indices in 4 timeframes niet te doen …. 
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Dank @circumspectio​ en @romboutkerstens​ :-D 

@circumspectio​ volgens jou telling zijn we dus net met een nieuwe cyclus begonnen?

In de kwartaalcyclus zou dit ook kunnen (of zitten we nog aan het einde?
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
En ik ben benieuwd naar jouw visie op de cyclus daar weer boven, zie de jaarcyclus
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
@harmvanwijk
Lang verhaal ….

Zelf werk ik in het CycleTimingSystem van Bressert niet met de week-, kwartaal- en jaargrafiek. Er zit een inconsequentie in die aanpak.
Als namelijk een dagcyclus – gemeten van CycleLow tot CycleLow – uit gemiddeld 20 handelsdagen bestaat dan kan het rekenkundig niet zo zijn dat een weekcyclus, een maandcyclus, een kwartaalcyclus en een jaarcyclus ook uit gemiddeld 20 koersbars bestaan.
Walter Bressert wist hiervan maar heeft dat om onduidelijke redenen nooit aan willen passen.

In grotere timeframes is het wel consistent om vanuit de daggrafiek te werken met de 4-dagengrafiek en de 16-dagengrafiek. Vandaar dat ik steeds deze timeframes laat zien.

De cyclus hierboven is weergegeven in een timeframe waarbij elke koersbar bestaat uit 16 handelsdagen. In jouw aanpak is deze nog het beste te vergelijken met de maandgrafiek. In ‘the monthly’ vertegenwoordigd elke koersbar gemiddeld iets meer dan 21 handelsdagen.

De overlappende cyclus (oranje) bestaat uit gemiddeld 1280 handelsdagen. Je zou dit kunnen vergelijken met de kwartaalcyclus maar ook in dat geval kom je weer een aantal handelsdagen tekort.

Nu antwoord op jouw vragen ….

Op basis van zowel de telling als ook ‘het gedrag’ van de indicatoren (mn. de DSS10) is het het meest aannemelijk dat de AEX een nieuwe 16-dagencyclus is begonnen. In jouw termen is dan een nieuwe maandcyclus begonnen.
In het plaatje kan je zien dat hetzelfde geldt voor de overlappende cyclus en dus voor jouw kwartaalcyclus.

Hoe het met de jaarcyclus zit …. ik zou het niet weten. Een dergelijk groot timeframe valt ver buiten mijn beleggingshorizon en houd ik dus niet bij.
Daarnaast lopen mijn historische data in WSP niet verder terug dan 1993. Kan wel oudere data importeren maar zoals gezegd … daar doe ik toch niets mee.
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Dank @circumspectio​ :-D

Ik probeer altijd te kijken naar het hoogste niveau omdat de jaarcyclus dominant is over de andere cycli. Ik handel er dus ook niet op, maar houd dit wel in mijn achterhoofd.

Ik kijk naar de trend en dan naar de Trading Navigator op weekbasis. 

Ik constateer dat de meeste indices nog steeds in een dalende trend zitten...de AEX is momenteel een buitenbeentje...

Ik probeer te kijken naar de cycli, maar ik moet bekennen dat ik maar weinig mensen ken die hier echt goed mee uit de voeten kunnen...groene en rode pijlen zijn voor mij daarom ook veel effectiever, maar ik sta altijd open te leren van anderen en daarom waardeer ik het zeer dat je kennis deelt.

Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
@harmvanwijk
Oké, jij gebruikt het systeem om de trend te bepalen …. voor mij is het een handelssysteem. Daar ligt een heel handelsplan aan ten grondslag. Meest tot de verbeelding spreekt vaak de Entry …. in grote lijnen ….

Met het CTS neem ik alleen long-posities in. Een setup ontstaat wanneer in de DS10 (dikke grijze lijn helemaal onderin) en liefst ook de RSI2 en de DS5 in het OS-zone bivakkeren.

Een setup is de fase waarin je er eens goed voor gaat zitten. Beoordeeld moet worden of het zin heeft een longpositie in te nemen … een Entry dus.

Een Entry moet aan 3 voorwaarden voldoen:
1. de telling van de actuele cyclus moet binnen de 15 en 25 koersbars vallen;
2. PriceAction moet een duidelijk bodempatroon laten zien;
3. de DS10 en/of de DS5 + RSI2 moeten opwaarts uit de OS-zone breken;
4. er moet sprake zijn van een gunstige Risk/Reward.

In dit systeem werk ik niet met buy-, sell- en stop-signals en dus niet met pijltjes.
In de TA wordt vaak onderscheid gemaakt in statistische analyse en charttechnische analyse. De eerste tak van de TA-sport laat zich meestal prima vertalen in pijltjes; de tweede niet of nauwelijks.
Dat het spotten van bodempatronen (voorwaarde 2) een onderdeel is van charttechnische analyse spreekt voor zich … geen pijltjes dus.

In de daggrafiek hieronder is te zien dat de koersbars automatisch velgroen opkleuren wanneer aan voorwaarde 3 wordt voldaan. 
Een groene ovaal is er handmatig op de groene bars gezet wanneer aan voorwaarde 1 voldaan is.
Voor een bodempatroon kijk is mn. in kleinere timeframes waarbij de 1/4-daggrafiek mijn voorkeur heeft.

Aan de groene koersbars met ovalen is goed te zien dat het met een gedegen trademanagement vrijwel onmogelijk is om ‘de financiële bietenbrug op te gaan’ … maar dat is weer een ander hoofdstuk.

Feitelijk is het CycleTimingSysteem dodelijk saai. Wanneer je op jaarbasis 15 keer ‘de markt binnenvalt’ is het veel.
Ik loop nog met het plan rond om dit systeem ook voor shortposities te gebruiken maar dan wil ik het omvormen tot een systeem waarbij van CycleHigh tot CycleHigh wordt geteld …. wellicht voor de toekomst. 
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
De AEX lijkt in de dagcyclus onderweg de zgn. MidCycleLow (MCL) te plaatsen. Patroontechnisch liet de index een mooi uitgevoerd SHS-patroon zien maar daar is de afgelopen 2 dagen in een ander draadje al aandacht aan besteed.

Om de plaatsing van de MCL goed te volgen wordt gebruik gemaakt van de 1/4-daggrafiek. Deze verdeelt de dagcyclus in 4 deelcycli.

In de grafiek is te zien dat de 2de deelcyclus onderweg is …. of in het voor de bulls meest gunstige geval al afgerond is op bar 16.
Hoe dan ook …. dit wordt/is naar alle waarschijnlijkheid de MidCycleLow uit de daggrafiek. Boven de 568.2 wordt de MCL als geplaatst beschouwd …. zolang dat echter niet het geval is liggen koersen onder de 560 in het verschiet.
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Dank je wel @circumspectio​ 

Ik vind het geen teken van kracht dat de AEX in de mid cycle low onder de start van deze cyclus sluit :-(
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Oogt idd niet echt bullish. Maar wanneer de actuele dagcyclus ook het einde moet worden van de 4-dagencyclus ligt er nog de nodige bearpower in het verschiet. 

Overigens .... er is nog een count mogelijk waarbij de nieuwe dagcyclus op 01-07 is gestart. In dit scenario is de MCL al geplaatst (10-07) en loopt de dagcyclus op z’n einde. Dit scenario is hier vooralsnog ‘second best’.
Circum Spectio 1 week geleden geplaatst
Een heel bundeltje candles naast elkaar in de 1/4-daggrafiek van de AEX. Ergens daar tussenin de candle waarvan wordt aangenomen dat deze ook de MidCycleLow in de dagcyclus heeft gezet (560,19).

De dagcyclus bestaat doorgaans uit 4 deelcycli in de 1/4-daggrafiek … soms eentje meer of minder. Daarvan zijn er in dit scenario nu 2 afgerond. De 3de is alweer aanbeland op koersbar 11 …. de 4de heeft normaal gesproken de meeste bearpower.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
De lange MA banden (40-47) lijken steun te bieden....mogelijk dan nieuwe dagcyclus?

Een milde end of cycle voor de dag en week vanwege de start van de maandcyclus?

Nieuwe aanval op de jaar high?
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
De week is nog niet om...maar op deze stand signaleert de Trading Navigator een dalende trend...
Circum Spectio 1 week geleden geplaatst
Hier alles tussen vanaf de 30min- tot daggrafiek in de ‘downtrendmodus’. Hier en daar wordt een countertrend binnen een neergaande beweging gespot.
Circum Spectio 1 week geleden geplaatst
Zoals al vaker vermeld verdeelt de 1/4-daggrafiek de dagcyclus in 4 deelcycli (+/- 1). Daarvan is mogelijk de 3de nu afgerond. De indicatoren indiceren zoiets. Na 15 koersbars dus dat mag.

Normaal gesproken volgt er in dit timeframe dus nog een cyclus die ook de CycleLow in de dagcyclus moet gaan plaatsen. Deze deelcyclus bivakkeert momenteel op bar 3 van gemiddeld 20 (+/- 5)

Boven de 568 gaat dit berenfeestje niet door en is de dagcyclus in een relatief korte cyclus afgerond.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Stoelriemen dus maar even vast denk ik...De oplopende wig is niet uit het boekje, maar zou dan een koersdoel geven van 490...de start van de wig....
Circum Spectio 1 week geleden geplaatst
Normaal gesproken in het CycleTimingSystem van hr. Bressert nog 1 deelcyclus te gaan in de 1/4-daggrafiek. Die moet dan ook de CycleLow in de daggrafiek planten.

In de 1/4-daggrafiek van de futures op de AEX (FTI) loopt de 3de deelcyclus nog. De week is afgesloten op bar 20.

Daarmee zou de 4de en normaal laatste deelcyclus nog van start moeten gaan. De eerder genoemde bearpower is al aardig op gang gekomen.
Circum Spectio 1 week geleden geplaatst
In de 1/4-daggrafiek van de futures op de AEX (FTI)) bodemt de 3de deelcyclus uit de daggrafiek exact op bar 20. De 4de deelcyclus uit de daggrafiek is dus van start gegaan.

In theorie kan dit ook de start zijn van een nieuwe dagcyclus. De afgeronde dagcyclus is in de AEX dan ultra kort zijn en bestaat in dat geval uit maar 3 deelcycli in de 1/4-daggrafiek. PriceAction moet dit nog bevestigen (of ontkennen)  
Circum Spectio 5 dagen geleden geplaatst
Het begint er steeds meer op te lijken dat de dagcyclus in de AEX is afgerond en wel na 14 handelsdagen. Ergens hogerop staan hier de handelsregels voor dit systeem. Aan 3 van de 4 voorwaarden voor een LongEntry is voldaan maar dat is er dus één te weinig.

Stick to your system is een keiharde regel. Op lange termijn gezien is het systeem winstgevend en afwijken van het systeem straft zich vroeger of later meedogenloos af, zeker wanneer je ook nog zou gaan marchanderen met de stoploss regels.

Maar …. wellicht is de dagcyclus nog niet afgerond en is vandaag pas de 18de handelsdag onderweg. In dat geval …..
🔥 Harm van Wijk 5 dagen geleden geplaatst
De Europese beurzen lijken inderdaad wel een nieuwe dagcyclusbodem te hebben gevormd...
🔥 Harm van Wijk 5 dagen geleden geplaatst
Maar gezien de eindfase van de weekcyclus, wacht ik tot het rode licht is gedoofd...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 June 2020 om 07:04
Aantal lezers 114
Aantal reacties 58