AEX krabbelt op na forse verliesbeurt

Laatste reactie 01/08/2020 07:25 door Harm
· Markeren als ongelezen
Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger begonnen aan de laatste dag van juli. Ook de andere Europese beurzen krabbelden wat op na de forse koersverliezen een dag eerder. Op Beursplein 5 gaven luchtvaartcombinatie Air France-KLM, fitnessketen Basic-Fit en kabel- en telecombedrijf Altice Europe inzicht in de stand van zaken over het afgelopen kwartaal. Ook logistiek vastgoedfonds WDP opende de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,3 procent in de plus op 550,94 punten. De hoofdindex stevent af op een weekverlies van ruim 2 procent en een maandverlies van zo'n 1,5 procent. De MidKap klom 0,9 procent tot 767,30 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,3 procent.

Air France-KLM zakte 2 procent bij de middelgrote bedrijven. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zag de kwartaalomzet kelderen en leed een nettoverlies 2,6 miljard euro door de coronacrisis. Luchtvaartmaatschappij KLM liet daarnaast weten de komende tijd nog eens zo'n 1500 mensen te ontslaan.

Fitnessketen Basic-Fit won ruim 6 procent dankzij meevallende resultaten. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe presteerde in het tweede kwartaal naar eigen zeggen sterk ondanks de coronacrisis en dikte 5,2 procent aan. Logistiek vastgoedfonds WDP boekte in de eerste jaarhelft meer winst en klom 1,6 procent.
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst
De AEX krabbelt inderdaad goec op, herstelt flink zelfs.
De AEX noteert momenteel + 0.7 % in aanloop naar de opening in Amerika.

Die wordt spannend omdat grote tech bedrijven prima cijfers presenteerden.
The only way is up..?!?!
🔥 David Heukers 1 week geleden geplaatst
Altice gaat lekkeerrrrrr...

Toch apart dat KLM zulke slechte cijfers presenteert en dan maar 2% zakt...

ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Zie mijn bericht over KLM zojuist. KLM gaat de kostenbesparing op personeelskosten gewoon halen. Ook al gaat cabinepersoneel in beroep. Een slechter kwartaal dan dit komt er hopelijk nooit meer...Een interessante vraag is of de ticketprijzen in de toekomst omhoog zullen gaan. Dan kan de marge voor Klm omhoog. Ryanair zal binnen de huidige wetgeving haar cabinepersoneel en piloten alleen nul-uren contracten blijven aanbieden, waardoor KLM altijd duurder uit is. ik verwacht dat de overheid richting vliegtuigmaatschappijen fatsoenlijke arbeidscontracten als minimum basis gaat stellen. Zo niet, dan is KLM een overnameprooi.

KLM zorgt heel goed voor haar personeel, andere vliegtuigmaatschappijen totaal niet. Het is geen level playing field, dat is. best zorgelijk.
reactie op @ronalddezoete:
Esther Baars Tja, de ticketprijzen omhoog zal een logisch gevolg zijn van deze tijd, enige tijd geleden was er ook sprake van dat tickets belast worden met omzetbelasting, dat is ook al 21% verhoging. Vliegen wordt onbetaalbaar, tenzij ze echt de vliegtuigen willen vullen en stuntprijzen gaan aanbieden... Welke kant zal het op gaan en wat doet het voor de aandelenkoers?
De trein pakken, mondkapje op en rijden maar... best comfortabel binnen Europa!
1 week geleden

Beantwoorden

🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Het zou kunnen dat we nu op dagbasis in Europa een cyclusbodem aan het vormen zijn...
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
AEX geeft op weekbasis een verkoopsignaal....In Europa lijkt de weekcyclus op zijn laatste benen te lopen....op zoek naar een bodem dus...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 July 2020 om 09:21
Aantal lezers 22
Aantal reacties 7