AEX flink lager voor de zomer?

Laatste reactie 29/06/2020 08:53 door Harry
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Technisch gezien kan het plaatje er voor de AEX goed uitzien. In de VS is het echter echt andere koek. Het aantal werklozen is schrikbarend in de VS. En kijken we naar de banen dan wordt met name de arme groep getroffen. Mensen die geen appeltje voor de dorst hebben. Het aantal faillissementen gaat flink toenemen, ook in Europa. KLM is gered zo koppen de kranten vandaag, maar wordt wel 1/3 kleiner. Dus niet alleen offers van het personeel, nee ook ontslagen. 10.000 families met een acuut probleem. En dat komt omdat het vooruitzicht tot 2023 gewoon SLECHT is. In de zomervakantie zullen de Nederlanders wel de campings gaan vullen, daarna wordt het weer stil in ons landje met buitenlandse toeristen. Horeca, hotels, evenementen, beurzen etc. etc., allemaal beperkte inkomsten  en dus nog meer ontslagen. 
We zien nu pas het topje van de ijsberg en de tweede kwartaalcijfers komen eraan. Die gaan niet meevallen. En een V-vormig herstel van de wereldeconomie? Ik lees weinig berichten die hier nog vanuit gaan.

Positief is dat de we tot nu toe de crisis altijd hebben kunnen overwinnen. Maar om nu positief over de wereldeconomie te zijn op de korte termijn gaat wel ver. Pas op met te grote long posities. Beter een stukje winst laten liggen nu, dan straks mogelijk een groot deel van je inleg kwijt. Het herstel zit eerder in 2021 dan in 2020. 

Indicatoren als de olie- en goudprijs goed in de gaten houden, ze hebben vaak een voorspellende waarde. 🔥 Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
Nike kwam gisteren als een van de eerste Amerikaanse bedrijven met de kwartaalcijfers. Het sportconcern maakte bekend een fors lagere omzet geboekt te hebben dan een jaar eerder. Winkels van Nike moesten in grote delen van de wereld dicht vanwege het coronavirus.

Onder de streep resteerde zelfs een verlies van $790 miljoen. De cijfers voorspellen niet veel goeds voor het komende kwartaalcijferseizoen dat officieel in de tweede week van juli pas van start gaat.

Dat ziet er toch niet veelbelovend uit. Ik ben benieuwd naar de andere bedrijven. Zal ook niet mals zijn... @ronalddezoete

Er zullen er meer volgen. Het gratis geld van de FED zorgde zelfs voor het beste kwartaal voor de Amerikaanse beurzen in bijna 50 jaar...niet te bevatten in deze omstandigheden, maar het is zoals het is....
🔥 ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Ik denk dat het in de VS aan het toppen is. Weer een bericht dat je best serieus mag nemen gezien de bron. Kijken we naar conferenties, zakentrips, toerisme dan kunnen we met onze eigen ogen zien dat er nauwelijks meer toeristen in Amsterdam zijn. En dat geldt voor alle wereldsteden. De grote hotelketens maken zich op voor een flinke herstructurering. Of in gewoon Nederland "we moeten hotels gaan sluiten". De cash is op en met voorlopig geen goede maanden in het vooruitzicht moet je als bedrijf dan rigoureus ingrijpen. In de VS geeft de wet ook veel mogelijkheden. Gevolg massaontslagen.

Ik ben benieuwd hoe de beurs zich de komende dagen in de VS ontwikkelt.So long as there’s no COVID-19 vaccine and the virus continues to spread, big city tourism, sports and conventions - a major source of revenue for city businesses and tax revenue for city and state government - will remain largely on hold. While Sternlicht's Starwood, which has some $60 billion in assets, can withstand the hit to its 1 Hotel locations near Central Park and on the Brooklyn waterfront, as well as to its Baccarat Hotel New York in midtown Manhattan, others won't be so lucky. In the end, one-third of hotels will go bankrupt.
Harry Klip 4 dagen geleden geplaatst
Opvallend was vrijdag het aandeel Facebook, die fors lager ging:  Van 234 naar 216!
Ook de NAsdaq ging flink lager
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 June 2020 om 10:56
Aantal lezers 46
Aantal reacties 4