AARDGAS, moet ik in die aandelen gaan stappen?

Laatste reactie 22/10/2020 17:13 door Piet
· Markeren als ongelezen
ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
In een goede portefeuille horen allerlei sectoren en dus ook energie. Olie doet het slecht, heel slecht, maar de ommekeer gaat wel komen, al kan dat nog 6-9 maanden duren. Dat is althans nu de verwachting. Aardgas deed het ook heel slecht, gewoon teveel LNG in opslagtanks en tegenvallende vraag. Maar beleggers kijken naar de toekomst, hoop ik. De LNG markt gaat in 2050 verdubbelen qua vraag. Het Verre Oosten heeft meer energie nodig en zoveel alternatieven zijn er niet. Zon en wind? Niet in die aantallen.

LNG scheepvaart en opslagprojecten zijn er voldoende, maar de economische onzekerheid heeft geleid tot 90% niet doorgaan van geplande investeringen (FID's). Ze kunnen wel doorgaan maar niet bij deze prijzen. In 2025 verwacht men een groot tekort aan aardgas omdat de investeringen achterblijven en de groeiende wereldbevolking wel energie nodig heeft. De LNG prijzen fluctueren tussen de $ 1,5 en $ 5/ Mmbtu. We zitten nu rond de 2,7 $/ Mmbtu in een long market. Er zit dus veel potentie voor beleggers in LNG producenten, opslag en scheepvaart (tarieven van $30 k/dag vandaag naar $70K/dag in de toekomst.

De trade in LNG ontwikkelt zich snel, net als de handel in olie. Al zal de LNG trade zich minder snel ontwikkelen door logistieke beperkingen. Daarover binnen kort meer.

Oilexpert.nl zal dit kwartaal naast olie ook informatie gaan geven over aardgas en waterstof. En op deze site zal ik wat van mijn posities met jullie delen, het is namelijk veel werk om het kaf van het koren te scheiden. Weet waarin je belegt.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof


Piet 1 week geleden geplaatst
Welk aardgas Aandeel zou je momenteel het meest aanraden? Ik ben zelf fan van teekay corp.
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Kom ik op terug Piet
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
This week, Reuters’ Clyde Russell reported that spot LNG cargos to be delivered to Northeastern Asia next month averaged $5.50 per mmBtu.Forecasters in Japan have said there is an excellent chance of La Nina developing, which would bring colder temperatures, hence greater demand for heating. As a result, 

LNG prijzen hangen zwaar aan het weer. Als dit werkelijkheid wordt kunnen de spotprijzen van LNG over de $3.5 $/Mmbtu. Goed voor Oil Majors als Chevron, Total SA en RD.

Houd weather.com in de gaten en verdien aan de kou:)
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@ Piet:

Cheniere Energy (NYSEMKT: LNG)  en Kinder Morgan (NYSE:KMI)

dan heb je en lng als product en lng productie en logistiek.
Bart 1 week geleden geplaatst
Ronald,

Hoe zit het met Gaslog en Dynagas LNG Partners??
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@ Bart Dynagas heb ik al maanden in portefeuille en het schiet niet op. Meer voor de lange termijn.
Gaslog: zit op bodem van het jaar, maar nog geen opgaande trend. Kan mooi aandeel worden, maar wel na een paar goede dagen. Eventjes wachten nog. 
Piet 1 week geleden geplaatst
Dank voor de tip!
ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Aardgasprijs, LNG Henry Hub price, is vandaag weer omhoog.

Dit schreef ik 5 dagen geleden, zie boven "LNG prijzen hangen zwaar aan het weer. Als dit werkelijkheid wordt kunnen de spotprijzen van LNG over de $3.5 $/Mmbtu. Goed voor Oil Majors als Chevron, Total SA en RD."

Vandaag tikt LNG de 2,94$/Mmbtu aan. En we zitten pas in oktober. De prijs feb 2021 staat nu op 3,4 $/Mmbtu. 

Het grappige is dat koud weer oost kust nu samen gaat met warm weer Californië. Dus gas nodig voor de airco aan de ene zijde en aan de andere zijde voor healing.

Total en RD kunnen hier van gaan profiteren. Ook LNG aandelen uiteraard. Of bijv. LNG als afkorting invullen, kom je bij Cheniere Energy.

Oilexpert.nl - olie-aardgas-waterstof
ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
Aardgas vandaag naar $2,97/mmntu dus bijna bij de magische 3!

Prijzen in Europa flink gestegen want gascentrales draaien voluit met goede marges op electriciteit.
ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
Vanavond door de $3/ mmbtu. Lng aandelen gaan hiervan profiteren, zelfs met een kleine teruval.
ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
December 2020 kan kouder worden door La nina. Maar januari en februari huis warmer door dit fenomeen. Wellicht dat daarom de future prijzen van LNG zo oplopen de laatste weken. Tochen de LNG prijzen begin december nog hoger staan dan is een shortpositie op LNG voor feb./maart 2021 zeker het overwegen waard.
ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
The World’s Largest Oil Trader Just Sent LNG Prices Soaring. Vitol (trader LNG) gelooft dus ook in meer vraag in het Verre Oosten de komende maanden. De LNG prijs kan nu mogelijk verder omhoog op meer vraag in the East en kouder weer in the West.

27% vandaag omhoog. Nog een reden eens goed e kijken naar LNG aandelen
ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
Hier alvast een paar.
Piet 4 dagen geleden geplaatst
Ik zie kinder morgan hier niet bij staan?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 October 2020 om 12:36
Aantal lezers 57
Aantal reacties 15