Aantal uitzenduren stijgt weer

Laatste reactie 31/08/2016 09:32 door Harm
· Markeren als ongelezen
Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst
Interessant voor uitzenders zoals Randstad en DPA


Daalde het aantal uitzenduren voor het eerst in vier jaar in het eerste kwartaal, in het tweede kwartaal steeg het aantal uitzenduren met 2,9 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Zowel de uren in kortlopende als in langlopende contracten namen toe in het tweede kwartaal.


Dat meldt CBS woensdag.


Het aantal uitzenduren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,1 procent. In het eerste kwartaal daalde het aantal uren in langlopende contracten met 3,5 procent. Daarvoor steeg dit aantal vier jaar onafgebroken.


Kortlopende contracten


Het aantal uren in kortlopende contracten steeg met 2,7 procent. Een kwartaal eerder was de stijging 0,8 procent. Het aantal uren in kortlopende contracten neemt al twee jaar toe. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op die van de rest van de arbeidsmarkt.


Werkgelegenheid blijft stijgen


Op 12 augustus maakte CBS al bekend dat het aantal banen in het tweede kwartaal van 2016 met 38 duizend is toegenomen. Vooral het aantal banen bij uitzendbureaus nam, met 30 duizend, sterk toe. Verder steeg het aantal vacatures in het tweede kwartaal met 5 duizend en daalde het aantal werklozen met 16 duizend.
Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
Economie trekt weer aan? De koers van Randstad liep sinds begin juli wel op van 32 naar 42...maar het oogt nog wel kwetsbaar?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 August 2016 om 09:19
Aantal lezers 3
Aantal reacties 2
\