Aandeel failliet Hertz 142% omhoog na vinden financiering

Laatste reactie 18/10/2020 08:08 door Harm
· Markeren als ongelezen
Bart 1 week geleden geplaatst
Autoverhuurbedrijf Hertz vroeg in mei faillissement aan in Noord-Amerika. Vrijdag maakte het bedrijf bekend voor $1,65 miljard aan financiering te hebben gevonden. Aandeelhouders vinden het prachtig.

Analisten waarschuwen in Amerikaanse media echter voor dit ’beurswonder’. De autoverhuurder, die kampt met een megaschuld, kreeg debtor-in-possession-financing, een speciale vorm van financiering voor bedrijven die faillissement hebben aangevraagd.

De lening zal eerder dan alle andere schulden moeten worden afgelost.

Megaschuld
Hertz heeft in totaal maar liefst zo’n $19 miljard aan schulden. Of er na een herstructurering of een faillissement nog een dollar overblijft voor aandeelhouders, is maar zeer de vraag.Noodlijdende autoverhuur vecht om te overleven
In Nederland is de autoverhuurder niet failliet, maar gaat het vanwege de coronacrisis en de ingestorte reismarkt wel heel slecht. De hele sector moet vechten om te overleven.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Probeer geen vallende messen te vangen...de concurrentie in moordend...in Spanje en Portugal boden ze auto's aan voor een paar euro per week...dat is dan moeilijk om nog iets te verdienen...de Trading Navigator gaf al rond 95 dollar een verkoopsignaal....volg de trend...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 October 2020 om 11:40
Aantal lezers 19
Aantal reacties 2