9 aandelen voor de lange termijn

Laatste reactie 04/03/2021 16:39 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
Een snelle slag proberen te slaan op de beurs eindigt vaak in een financiële ramp. Investorplace selecteerde de negen beste aandelen voor de Buy & hold-strategie die al jaren wordt gebruikt door onder meer Warren Buffet, de meest succesvolle belegger ter wereld.
Alles wat u nodig heeft is een flinke portie geduld en een neus voor trends, vooral in de technologie, want dat zal de komende jaren ons leven domineren.

Beyond Meat
Deze producent van vleesvervangers blijft het nog lang goed doen. Beyond Meat wordt tegen 18 à 19 keer de voorwaartse omzet verhandeld, nu het een joint venture heeft aankondigd met Pepsico onder de naam The PLANeT Partnership.

Daarin worden de plantaardige eiwitten van Beyond Meat gecombineerd met de snack-expertise van Pepsi. Pepsi, de maker van onder meer Quaker muesli en sportdrank Gatorade, kan op dat vlak wel wat innovatie gebruiken.

Let wel, analisten van JPMorgan Chase en Wells Fargo waarschuwden onlangs dat beleggers de meerwaarde van deze deal voor Beyond overschatten. Beyond Meat kan volgens Investorplace op een dag 18 miljard dollar waard zijn, maar dan moet de omzet minstens vier keer hoger liggen dan nu. Koop op de dip.

Pepsico
Het aandeel Pepsi daarentegen kan vandaag gekocht worden. Terwijl u een mooi dividendrendement opstrijkt van bijna 3%, kunt u rustig afwachten hoe de samenwerking met Beyond Meat zal verlopen. Ook zonder de vleesvervangers is Pepsico een mooi aandeel voor de toekomst.

American Tower (AMT)
Deze Amerikaanse vastgoedbeleggingsmaatschappij is eigenaar en exploitant van zendmasten in verschillende landen over de hele wereld. In de afgelopen vijf jaar is het dividend van American Tower meer dan verdubbeld, evenals de koers.

Investorplace wijst erop dat het aandeel AMT te vergelijken is met het bezitten van een obligatie: als de rente stijgt, daalt de koers. Momenteel bedraagt het dividendrendement 2,04%. Zolang AMT inkomsten uit zijn activa kan blijven halen, verdient het geld. En dat is muziek in de oren van inkomenbeleggers.

AT&T
Met een dividend van 7,23% biedt AT&T beleggers een beter rendement dan American Tower. Hoewel AT&T goed gepositioneerd is voor de uitrol van 5G, zijn beleggers niet onder de indruk. Ondanks de kwartaalcijfers, die de verwachtingen overtroffen, wordt AT&T namelijk nog steeds achtervolgd door een aantal peperdure en slecht renderende overnames uit het verleden, waaronder DirecTv en Time Warner.

De kernactiviteiten van AT&T daarentegen doen het prima. Er kwamen afgelopen kwartaal bijvoorbeeld 800.000 nieuwe mobiele internetklanten bij, terwijl slechts 0,76% van de klanten zijn abonnement opzegde. AT&T gaat weliswaar gebukt onder fouten uit het verleden, maar er liggen dankzij 5G mooie groeikansen in het verschiet.

Moderna

Moderna is vooral bekend van zijn succesvolle vaccin tegen het coronavirus, maar heeft een scala aan nieuwe producten in de pijplijn. Het bedrijf werkt nu onder meer aan vaccins tegen HIV, het Nipah-virus, griep, herpes en Zika en aan geneesmiddelen tegen hartziekten en kanker.

Moderna-topman Stephane Bancel verwacht dat Covid-19 net als griep voor altijd onder ons zal zijn. Dat zou betekenen dat Moderna tot in lengte van dagen booster shots zal kunnen blijven produceren tegen het coronavirus. En dat is goed nieuws voor de vooruitzichten voor de koers van het aandeel op de lange termijn.

Amazon
Amazon is niet alleen marktleider in online winkelen, maar runt ook een van de grootste clouddienstbedrijven ter wereld. Amazon groeit nog steeds met 35% per jaar, terwijl de winstgevendheid alleen maar toeneemt.

Hoewel het aandeel met een prijskaartje van rond de 3380 dollar niet bepaald goedkoop is, is het nog steeds een van de beste investeringen voor de toekomst. Het wachten is op een aandelensplitsing, dividenduitkering of beide.

Microsoft
Samen met Amazon en Alphabet heeft Microsoft momenteel de helft van alle clouddatacenters ter wereld in handen. De aandelen zijn wat aan de dure kant, want beleggers betalen nu meer dan 10 keer de voorwaartse omzet, en 37 keer de winst.

De gemiddelde koers-winstverhouding in de techzware Nasdaq is bijna 26, maar de resultaten van Microsoft zijn volgens Investorplace "superieur". Zo steeg de nettowinst in het laatste kwartaal van vorig jaar met 33% tot 15,5 miljard dollar, terwijl de omzet toenam met 17% tot 43,1 miljard dollar.

Lowe’s en Home Depot
Tijdens de pandemie zijn kantoren en winkels onderbezet, terwijl de markt voor logistiek vastgoed en woningen overuren draait. Er zijn weinig bedrijven die daar meer van hebben geprofiteerd dan doe-het-zelfzaak Lowe's. Sinds de komst van Marvin Ellison also topman in 2018, is de koers met maar liefst 83% gestegen, waar de koers van grootste concurrent Home Depot 46% omhoog ging.

Toch is het aandeel Lowe’s nog steeds relatief goedkoop vergeleken met dat van Home Depot. Morgan Stanley zei in december dat de koers nog eens 40% kan stijgen. Sindsdien staat het aandeel 16% hoger, terwijl Home Depot met 7,6% is gestegen. De reden? Lowe's blijft marktaandeel winnen. Het bedrijf is erin geslaagd om de marges te verbeteren, ondanks het feit dat het de lonen verhoogde.

Let wel, van zowel Lowe's als Home Depot is de waardering momenteel aan de hoge kant. En de extra winsten als gevolg van de pandemie zullen tijdelijk zijn. Maar zelfs een voorzichtige belegger kan beide aandelen met vertrouwen kopen.

Bron: Belegger.nl
Mark Hol 1 maand geleden geplaatst
Hi @michaelgroenewoud​,

Zelf heb ik AT&T op mijn watchlist staan. Idd een mooi aandeel met hoge dividend uitkering. Momenteel beweegt de koers vooral zijwaarts tussen twee levels in. 

Ik verwacht op korte termijn een entry van 28,40 dollar waarna we hopelijk kunnen uitbreken naar het volgende niveau.
🔥 Michael Groenewoud 1 maand geleden geplaatst
Hoi Mark, leuk dat je reageert. Als ik de grafiek bekijk over de lange termijn dan moet ik wel zeggen dat het er vrij rommelig uitziet allemaal. 

p.s. De gekozen aandelen geven niet per se mijn privé mening weer, dit voor alle duidelijkheid. 
reactie op @michaelgroenewoud:
Michael Groenewoud Zal ik de grafiek maar even bijvoegen dan..
1 maand geleden

Beantwoorden

Mark Hol Is deze grafiek ex herbelegd dividend of inclusief?

Benieuwd wat de grafiek doet als je je dividend herbelegd.

1 maand geleden

Beantwoorden

Michael Groenewoud Ga er maar vanuit dat deze grafiek niet is herbelegd.
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
De dalende trend bij AT&T is intact...ik blijf er daarom van af...
🔥 Michael Groenewoud 2 weken geleden geplaatst
P.s. U hoeft natuurlijk niet per se te beleggen in het buitenland. Nergens voor nodig.

Voor een aandelenselectie in eigen land (koop en verkoopsignalen in een uptrend) kunt u terecht bij Harm met de Trading Navigator
.

https://www.paypro.nl/producten/Trading_Navigator_Methode_webinar/70832/18498
Marco Vriens 2 weken geleden geplaatst
Harm voor het bouwen van een dividend portefeuille is AT&T dan nu toch wel een goed keus om in te stappen, dalende koersen hoger dividendyield? Of zit ik nu volledig verkeerd?
🔥 Michael Groenewoud 1 week geleden geplaatst
🔥 @harmvanwijk Marco had een vraag gesteld?​
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Zolang de trend neerwaarts is, blijf ik er van af...ik wacht tot de grote olifanten weer instappen :-D
Belegger Sjors 17 uur geleden geplaatst
Erg waardevol artikel Michael, Bedankt.
🔥 ronald de zoete 17 uur geleden geplaatst
Mooi tips Michael!!


Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 February 2021 om 09:39
Aantal lezers 494
Aantal reacties 13