Een beetje bij gebrek aan iets beters

Zwakkere pond raakt resultaten ForFarmers

LOCHEM (AFN) - De producent van veevoer ForFarmers heeft in het derde kwartaal een lagere brutowinst en omzet behaald, mede als gevolg van de afzwakking van het Britse pond door de brexit. Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete cijfers werden gemeld.

Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over ForFarmers

Volgens ForFarmers zorgden lagere verkoopprijzen samen met de devaluatie van het pond voor gedaalde opbrengsten. De brutowinst liet bij onveranderde wisselkoersen een kleine stijging zien, maar inclusief het valuta-effect was er per saldo sprake van een daling. Het totaal verkochte volume ging in het afgelopen kwartaal licht omlaag.

ForFarmers spreekt zelf van een sterk derde kwartaal met een groei van het ebitda-resultaat die in lijn ligt met de verbetering in het eerste halfjaar. Het bedrijf ligt op koers met de uitvoering van de strategie en handhaaft de eerder afgegeven doelen.

De veevoeder stelt dat er uitdagingen zijn op de Britse agrarische markt en dat boeren in het land voorzichtig zijn in afwachting van de effecten van de brexit. Het volume in Groot-Brittannië nam in het derde kwartaal sterker af dan in het eerste halfjaar. Het bedrijf is zoals eerder aangekondigd een reorganisatieproces begonnen bij de Britse activiteiten en er worden plannen uitgewerkt om de toeleveringsketen te optimaliseren.

De positieve effecten van deze processen moeten vanaf 2018 aan de resultaten gaan bijdragen.