2020 wordt het jaar van de olie voor beleggers!

Laatste reactie 02/05/2020 21:50 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst

De olieprijs knalde de afgelopen weken omlaag en gaat straks met een knal omhoog. Zorg dat je erbij bent!  Dan moet je natuurlijk wel belegd zijn in olie/olieaandelen. Waarom schiet straks de olieprijs omhoog? Laten we eens kijken naar de huidige toestand in de oliemarkt:

- Zonder OPEC-Rusland akkoord gaat markt verder omlaag (nu stormt het het hardst, het dal komt snel naderbij)
- Dit gevecht om marktaandeel zal desnoods duren tot schalieolieproducenten minder gaan produceren (productie gaat verminderen)
- Na top Coronavirus normaliseert de markt ( de wereldwijde vraag gaat herstellen)
- Vraag naar benzine neemt in/na de zomer weer toe en jetfuel neem in q3/q4 2020 sterk toe (raffinage doorzet omhoog)

Als trader weet ik dat er nu olie opgeslagen wordt in tankers en wat dat betekent, dat deel ik graag met jullie (stukje voor mijn abonnees 13-3-20):

"De olievraag is het actuele probleem! De vraag naar fysieke olie is nu gewoon weggevallen. Daarom consumeren raffinaderijen slechts hun contractuele verplichte hoeveelheden en waar mogelijk nemen ze minimale volumes onder hun contract voor kwartaal 2 2020. Ze kopen niets op de spotmarkt!! Alle grotere wereldwijde olieproducenten kunnen hun extra productie of olie in opslag niet meer kwijt. Nog sterker olietankers gaan ingezet worden als opslagmiddel. Zie eerdere berichten (4 maart). Hieronder de eerste tekenen. Het aandeel van deze grootste olietanker owner is de laatste weken van 60 Usd naar 89 Usd omhooggeschoten."

Het is voor jou zaak om tijdig belegd te zijn in olie, ik zal komende week op deze site uitleggen waarom ik zo overtuigd dat we veel rendement kunnen maken. Nee garanties krijg je niet, maar vanaf 1-1-2020 tot vandaag staat mijn gemaakte olierendement al op 98,6%. Jij kunt dat ook wanneer je de oliemarkt ECHT volgt. Komende week zal ik je op deze site meenemen in de rollercoaster. Houd deze site goed in de gaten (sowieso:). Hopelijk voor jullie interessante achtergrondinformatie en ook trigger om je beleggingsrendement te verhogen.

De basis: De wereld draait op olie, olie maakt geld, geld geeft macht. 
Nu: Rusland = macht, OPEC = macht, olie maakt geld, de wereld draait minder op olie.
Conclusie: minder macht door minder olie of meer macht door meer olie?

Prettig weekend.

oilexpert.nl


 p.s. Zelf heb ik al 2 long posities ingenomen voor 2021/2022. De laatste calls op RD kocht ik gisterenochtend. 
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
We zagen Brent ook in 2009 en de bodem in 2016 rond deze niveau's.

Hierdoor is een schouder-kop-schouder patroon ontstaan.

Mochten we onder de neklijn komen, dan is het toppatroon voltooid en kan het luik open...de vraag is natuurlijk of we eronder gaan komen :-D
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
@ Harm,

Mooi een fundamentele analyse samen met een technische analyse!

Veel zal afhangen van OPEC en Rusland. Komen die niet snel tot een akkoord dan lijkt "luik open" een realistische uitkomst. OPEC meeting met Rusland is geannuleerd. Die stond op de agenda voor 18 maart. Geen goed teken. KLM gaat in kwartaal 2 nog verder haar aantal vluchten beperken, geen goed nieuws.  In de VS is in dit werken sprake van veel meer besmettingen, geen goed nieuws. 

Vrijdag begon de olieprijs plots te stijgen met de aandelenbeurzen, is dit de laatste hik?
Er is maar een klein zuchtje tegenwind nodig komende week, dan kan olie (WTI) richting  30 Usd/Bbl en daarna heel snel naar 28 Usd/Bbl.

H Bakstenen 6 maanden geleden geplaatst
Als er een correlatie is van olie met Shell, dan kan de olie nog lager, olie prijs stond veel lager toen Shell op hetzelfde niveau stond
🔥 Jan Robert Schutte 6 maanden geleden geplaatst
Zojuist nog een optie trade opgezet op RDS: VIP-leden kunnen hier kijken...

https://mijn.beleggen.com/conversations/tiplijn-jan-robert-schutte-europe
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
@ronalddezoete​ heb je een lange termijn visie voor olie (als dat al zou kunnen?) op basis waarvan we een langer lopende positie kunnen opzetten om te profiteren van deze uitzonderlijke situatie?
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
@Harm, en andere rendement-zoekers,

Ik heb wel een mening (visie) op de huidige bizarre oliemarkt. Ik geef de richting aan, de belegger maakt zelf een strijdplan, belegt in opties, hefboom- of andere producten. Of zelfs ouderwetse aandelen;).

De olieprijs is aan het bodemen, zie vandaag een klein herstel. De tankopslagen, tankers zitten vol met olie. Niemand wil nu FYSIEKE olie kopen. Zie de uitleg op deze site en mijn eigen site deze week. Dat de olieprijs nu omhoog gaat is de PAPIEREN prijs, speculanten die long posities innemen. De fysieke olieprijs gaat hier pas straks achteraan.

Momenteel is het aanbod veel te groot, wellicht 10 miljoen vaten per dag meer dan de huidige vraag (10%). Met de dreiging van Saudi Arabië maximaal te produceren, en ook UAE OPEC lid, en Rusland dat 400.000 vaten/dag meer wil produceren is de olieprijs nu waar hij is. Hoe gaat dit nu in 2020/2021 verder?

1. De productie van schaliegas gaat afnemen in de VS. Gewoon door faillissementen en afname aantal producerende rigs (50% reductie door Pioneer in de VS (in het nieuws gisteren)
2. Olieproducerende landen komen in het nauw. Iran, Irak, Venezuela, Libië. De bevolking lijdt en gaat nu nog meer lijden. IS NIET HOUDBAAR. Zie krantenbericht gisteren: “Iraq Desperate For OPEC Action As Oil Prices Crash”. Dit kan zelf leiden tot een aanval van Iran op SA, of hinderen scheepvaart in de straat van Hormuz. Is reëel scenario.
3. Traders moeten hun huidige FYSIEKE longposities gaan verkopen
4. Alleen raffinaderijen kunnen de oliemarkt in balans brengen door hogere raffinage capaciteit/doorzet.

Samengevat:Punt 1 leidt tot minder productie, dit gaat de olieprijs stabiliseren. Punt 2 kan leiden tot terugkeer partijen aan de OPEC-tafel, dit gaat productie in lijn brengen met de huidige vraag en daardoor zorgen voor kentering dalende trend naar stijgende trend. Gaat het mis met de onderhandelingen dan voorzie ik escalatie in het Midden-Oosten en terugkeer "risc premium" voor scheepvaart = hogere vrachttarieven= hogere olieprijzen.
Punt 3 betekent dat op korte termijn (2-3 maanden) de olieprijs niet rap omhoog vliegt
Punt 4 betekent dat de winstmarges van raffinaderijen hoog gaan worden. De zgn crackspread gaat m.i. sterk omhoog. Immers de raffinaderijen kunnen de prijzen van jetfuel en benzine wel degelijk inlokken op de termijnmarkt en tegelijkertijd FYSIEKE OLIE tegen zeer aantrekkelijke prijzen inkopen. Inlokken marge heet dat.

Ik verwacht nog enige scherpe schommelingen de komende 2-6 weken. Daarna voorzie ik dat het verstand terugkeert bij Rusland en de OPEC (lees mijn bericht "politieke achtergrond" op deze site) en dat zal de olietrend doen keren. Een Russische minister zegt gisteren we kunnen 5-6 jaar leven met 25 Usd/Bbl. Maar dan is hun National Wealth Fund wel helemaal leeg. Hebben ze decennia over gedaan om deze te vullen. Denk je echt dat Rusland terug wil naar de bedelstaf? Dit is stoere taal om een betere positie te verkrijgen aan de onderhandelingstafel.

Een herstel van de olieprijs richting 40 Usd/Bbl is dan mogelijk. Dan zal het zeker nog 1 jaar duren voordat de olieopslagen weer terug naar normaal zijn. Ik verwacht dus eerder een gestaag, mooi, rustig trendkanaal naar boven dan een hockeystick-curve. 

Als trader heb ik soortgelijke situaties meermaals meegemaakt. Traders gaan nu proberen de prijzen omhoog te krikken zodat ze met minder verlies van hun voorraden afkunnen. Wanneer raffinaderijen toch niet willen kopen valt de olieprijs binnen 2 weken nog verder terug. Kijk deze week nog even aan voordat je diep in de olie gaat. We hebben nog een gigantische weg omhoog in het verschiet. Niet erg om een eerst herstel mis te lopen.

Ik ben benieuwd hoe jullie mijn olievisie omzetten naar mooie beleggingsstrategieën!

Oilexpert.nl

🔥 Jan Robert Schutte 6 maanden geleden geplaatst
dank voor de uitstekende analyse @ronalddezoete
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
@ronalddezoete

Dank je wel voor deze mooie analyse.

Technisch zie ik nu rond 10 euro (een  belangrijk logisch niveau) steun ontstaan. Dit zagen we ook in 1994 en 1995. De kwartaalcyclus lijkt hij mij wel te zijn afgerond. Opnieuw natuurlijk weer garanties tot de hoek. 

Met een dieptepunt van € 10,30, zijn er diverse interessante strategieën op te zetten. Onder andere door het schrijven van een langlopende putoptie met een uitoefenprijs van bijvoorbeeld € 40. Misschien hebben andere experts nog een interessante strategie op de plank liggen?
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Persoonlijk koop ik nu aandelen RD voor 25% van het bedrag waarvoor ik aandelen RD wil hebben. Pak ik straks mooi dividend mee. Chevron heeft vandaag bepaald dat ze dividend in cash uitkeert, dat zet RD onder druk dit ook te doen. Goed voor de koers van RD in April!

Wanneer de prijs van het aandeel RD stijgt, verkoop ik wat callopties met een uitoefenwaarde van 15 Euro. Zakt het aandeel RD dan verkoop ik putopties RD rond de Euro 10 per aandeel.  Ik vind dit een mooie prijs voor RD, ik verwacht daar een hoog rendement op te halen over 1-2 jaar max.

Bij de verkochte callopties geeft ik iets winst weg, maar ik pak wel winst. Bij de verkochte putopties koop ik in het ergste geval de aandelen RD tegen 10 Euro min de ontvangen premie. Echt een aantrekkelijke prijs vind ik.
🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
Beste beleggers,

Ik wil jullie graag wat meegeven. Kijk nog eens wat er vandaag op de beurs gebeurde:
De AEX daalde met 2,5 %, olie onveranderd en Shell (RD) plus 0,75%. Welke conclusie trek je hier uit. Hoe heb je hier vandaag geld aan verdiend? Ik zal morgen op de olie-tiplijn hier verder op ingaan, maar je kunt zelf met iets meer kennis van de oliemarkt echt goed geld verdienen. Oilexpert (zie oilexpert.nl) maakt "makkelijk" rendement omdat de olieprijs toch beter te voorspellen is dan je nu denkt. Hier een stukje ter overweging en ontdek dat 2020 inderdaad het jaar van de olie wordt. En jij kunt op deze site dus ook meeliften op de olieprijs. Hierbij wat leesvoer voor de geïnteresseerde belegger:

De scenario’s

Scenario 1. Er komt deze week een akkoord tussen Saudi Arabië-de VS-Rusland. Deze landen vergaderen momenteel en laten elkaar weten wel open te staan voor onderhandelingen. Niet de grote mannen, maar de ministers en onderministers tasten nu af hoe een compromis bereikt moet gaan worden ZONDER GEZICHTSVERLIES. Dit werd gisteren wel duidelijk. Alle landen hebben er financieel heel veel last van. Uniek in deze situatie is dat de VS ook mee moet doen aan de productiebeperking. Hierdoor is het mogelijke gezichtsverlies voor elk land even groot. Dus kans van slagen! Uitermate rare situatie want is het niet de VS die tegen kartels is die de aanbodzijde beperken om hogere olieprijzen te krijgen? Maar ja als de eigen olie-industrie bijna verzuipt, dan wil Trump best wel even zijn “principes” in de koelkast zetten en eventjes doelgericht de olieprijs laten stijgen.

Scenario 2. Er komt voorlopig geen akkoord. Dan gaat de olieprijs de komende 2 weken richting Usd 10/Bbl, want er is geen FYSIEKE vraag naar olie. Raffinaderijen kunnen niet meer consumeren/kopen, de marge op kerosine is laag en op benzine soms zelfs negatief. De traders hebben bijna alle tankers als drijvende opslag geboekt, dus dat houdt ook op. En de opslagen zitten wereldwijd nu voor 80% vol. Er is nog voor 6 weken surplus olie ruimte en dan is het vol.

Scenario 3. Plots is het er; een hele positieve ontwikkeling rond het Coronavirus, eind april gaat de wereld weer “open”. Olieprijs gaat opkrabbelen richting 30-35 Usd/Bbl. In q4 2020 mogelijk richting 40-45 Usd/Bbl

Scenario 4. Er komt negatief nieuws rond het Coronavirus, met name t.a.v. Italië of de VS. De olieprijs gaat binnen enkele dagen richting 15 Usd/Bbl.

Wat verwacht Oilexpert? Morgen meer op de olie-tiplijn.
Snuffel ook eens rond op Oilexpert.nl voor gratis of betaalde oliemarkt informatie.
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
Scenario 1 lijkt mij wel kansrijk...maar wat is de verborgen agenda van de VS?
🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
@ Harm, interessante gedacht.

De VS heeft denk ik geen echte verborgen agenda. In die zin dat ze in een hoek zitten, dat ze de grote lijnen nu niet uitzetten. De schalieolie-producenten in de VS hebben jaren hun productie vergoot, terwijl Saudi Arabië alleen maar haar olieproductie beperkte. Ook zelfs voor die OPEC landen die niet konden beperken vanwege interne problemen. De huidige olieprijzen maakt de Schalieolie-producenten in de VS letterlijk kapot. Laten we er geen doekjes om winden. 

Het aandeel Chesapeake Energy Corporation, zeker reen grote speler, is nu nog maar Usd 0,15 waard!! 

En daarbij komt ook nog dat de bijna failliete producenten niet zomaar gekocht kunnen worden door de Oil Majors. Die hebben ook wel wat problemen aan hun hoofd. 

Saudi Arabië maakt het niet uit. Of Rusland, de VS en in mindere mate SA gaan door een "hel", of iedereen doet mee aan de olieproductie beperking. Komen de VS en Rusland niet met een voorstel waarin ze zelf ook hun productie beperken dan zal binnen 3-6 maanden de Schalieolie productie zeker gehalveerd worden. Dat is 5 miljoen vaten per dag minder aan productie. Rusland heeft het National Wealth Fund en kan 5-6 jaar max. hieruit putten en dan is haar pot leeg. SA daarentegen met Usd 4/Bbl productiekosten en 2 Usd operationele kosten (capex) kan dit pokerspel echt veel langer spelen. SA heeft gewoon veel meer fiches.

De VS is intern over het wel/niet meedoen aan de productiebeperking verdeeld. De ene kant wil hun olie-industrie redden. De andere kant vindt dat de markt regeert en zwakkere broeders dan altijd verliezen en er weer sterke opstaan. 

Maar wanneer en het Coronavirus de VS hard treft en de lage olieprijs heel veel financieel schade en werkloosheid oplevert dan schat ik de kans hoog in dat scenario 1 realiteit wordt.
 
🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
Beste beleggers.

Gisteren spoot de olieprijs omhoog. De tweet van Trump dat SA en Rusland er bijna uit zijn lijkt een deel van haar uitwerking te hebben gehad. De olieprijs corrigeert vanochtend naar beneden. Ik kom later met wel met feitelijk nieuws. Ik ga vandaag niet onbezonnen bijkopen op de rit van gisteren. De oliegrafiek vertoont een gevaarlijke vlagpatroon, TA beleggers weten dat het dan oppassen is. Even wachten lijkt nu beter dan bang zijn dat je de rit gaat missen. Althans zo denk ik erover, nu.
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
De strijd om de neklijn is nog niet geleverd....het moment van de waarheid...ook op kwartaalbasis is de zoektocht naar de bodem in volle gang....mogelijk uitbraak, terugtest van de uitbraak en dan opnieuw lager?
🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
Harm ik denk het wel: Maandag gaan we omlaag met de olieprijs. Wanneer niet snel, en dan bedoel ik binnen een paar dagen, de OPEC met Rusland en de VS een akkoord treft, dan gaan de prijzen door het luik richting 15 Usd/Bbl. Zorg dat je als belegger hier aandacht aan schenkt. 

Vandaag werd bekend dat de OPEC meeting met Rusland NIET doorgaat. Waarschijnlijk pas donderdag/vrijdag, omdat de heren het flink oneens zijn met elkaar. Dat is een flinke domper voor de olie markt. Lees nu op www.oilexpert.nl wat het effect hiervan op de olieprijs kan zijn. Ik plaats morgen een uitgebreider verslag op de olie-tiplijn op deze site!

2020 wordt het jaar van de olie, dat is echt waar. Het 1e kwartaal is zojuist afgesloten en 192% rendement is behaald, zie details www.oilexpert.nl

Jij kunt ook een bovengemiddeld rendement behalen. Volg hier de losse berichten die over olie geplaatst worden en de olie-tiplijn. Op naar het 2e kwartaal!! 
Hubert Meijles 5 maanden geleden geplaatst
Interessant allemaal.

Over het verloop van de olieprijs kijk ik niet naar de grafieken, maar fundamenteel en vooruit.
Met de Coronacrisis en de grote economische schade die het teweeg brengt en zal brengen, zal de koers niet zomaar omhoog 'spuiten' (woordkeuze😉)

Maar olie wordt onderhand zo goedkoop dat het kansen biedt voor langere termijn, als de meeste ellende weer achter de rug is. Dan gaan auto's weer rijden, komt de productie weer op gang enz... Dus vraag naar olie.
Ik las ergens dat China dit ook al een kans ziet en olie opkoopt en opslaat.
Bij een stijging is China lachende derde.

Nu speelt die 'olie oorlog'. Dit duurt natuurlijk ook niet eeuwig. En wat de agenda's zijn van de partijen, laat ik aan de specialisten over. Misschien wil 'men' Amerika wel uit de markt pesten. Er vallen in ieder geval al wat bedrijven om in de US.

Maar uiteindelijk weet niemand het en zullen we zien hoe de prijsvorming van olie de komende periode loopt.

🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
@ Hubert,

Bedankt voor je reactie.

Helemaal mee eens de markt bepaalt de grafiek, natuurlijk niet andersom.

China heeft Iraanse olie in opslag. Maar op papier is dit nog Iraanse onverkochte olie, zodat China  kan zeggen dat het niet haar olie is (anders krijgt ze problemen met de VS door boycot Iran-VS), maar het zit in haar tanks, dus de koper is uiteindelijk China. Die olie is al gekocht toen de olieprijs ruim boven de 40Usd/Bbl stond. Dus helaas voor China geen lachende derde, zelfs als een deel nog net verkocht is zal bij een prijsstijging Iran de hogere prijs aan China doorberekenen.

Het is zoals je stelt deels om de schalieolie-producenten in de VS "kapot" te krijgen. Maar vergeet niet het gaat erom dat OPEC weer gezien wil worden als de leidende macht in de wereld die bepaalt wat de prijs van een vat olie moet zijn. Dat is wat nu speelt. Het is een machtsstrijd. 
Dat bedrijven daar last van hebben niks een gevolg, niet het doel!! Er zijn rond de 100 olieproducenten in de VS die nu om omvallen staan. Maar die gaan straks opgekocht worden voor een appel en een ei door kapitaalkrachtige partijen. Schalieolie verdwijnt niet. Echt niet.

De "olie oorlog" gaat inderdaad niet eeuwig duren. Dat kost de betrokken partijen veel te veel geld. Trump wil een einde aan deze gekte. Ook wel terecht omdat het samen valt met de crisis die Corona nu veroorzaakt.

Ik verwacht begin deze eek lagere olieprijzen met herstel over 2 weken en krachtig herstel later. De druk wordt te groot. En vergeet niet dat landen als Irak en Iran hun bevolking nauwelijks nog in toom kunnen houden. Voedsel onderwijs en hoop staan hier op het spel.

Wil je geld verdienen aan de rit omhoog, kijk eens op www.oilexpert.nl

Succes met beleggen in olie in 2020!

H Bakstenen 5 maanden geleden geplaatst
Even omdenken, als er een schalie boer omvalt, kan een ander deze goedkoop weer kopen, en zodoende is zijn/haar kostprijs lager. 
Maar ook is van belang wat DT gaat doen, paar jaar gelden twitterde die dat "het volk"hem moest feliciteren omdat de olie goedkoper was geworden, en daarbij de benzine, dat is nu ineens anders.
Maar er is ook niemand die aan hem de vraag stelt, verleden week liet u weten dat er een akkoord was.
Kan ook niet, want een journalist die hij niet mag, kan ook geen vraag stellen.
steven Schulkes 5 maanden geleden geplaatst
Beste Kenners,

Interessante beredeneringen allemaal, en leuk om de hersens over te laten kraken. 

Ik ben nog een beginner in het beleggingswereldje en denk er over om ook in te stappen in de wereld van Olie, al hoe wel dit wel een beetje tegen mijn duurzame principes in gaat :-)

Nu heb ik gewoon een praktische vraag, als je dan wil profiteren van de lage olie prijzen wat voor aandelen moet je dan kopen? 
🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
Beste beleggers,

Eerst even een video, waarom de olieprijs naar Usd 10/vat kan gaan, klik op https://www.oilexpert.nl en klik rechts op "Gaat olieprijs naar $10/vat? " Leuke animatie denk ik.

@ H Bakstenen. Helemaal waar. Lees ook het bericht dat Saudi Arabië met haar investeringsfonds, van 300 miljard, aandelen van Europese olieproducenten gekocht heeft. Saudi Arabië gaat dit zeker ook in de VS doen. Daarmee vergroten ze ook hun marktaandeel. Feit is echter wel dat de huidige olieprijs Saudi Arabië ook enorm zeer doet. om maar niet te spreken over de ARAMCO IPO die voor de huidige aandelenbezitter een "ramp" is. De huidige lage olieprijzen gaan denk ik nog lager, omdat er nauwelijks meer vraag is naar olie. En ook dat kan OPEC, Rusland niet met het net gesloten akkoord oplossen. Er is gewoon nauwelijks vraag naar benzine, kerosine en diesel (Zie de video!)

@ Steven. Ja, goede vraag op mijn site kun je nog een stuk lezen over waarom ik RD zou kopen. Je kunt kiezen uit Chevron en RD als beste kandidaten. 
1. vanwege het stabiele rendement
2. liquide positie van de bedrijven.

Oilexpert.nl


🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
@stevenschulkes

Als je meer duurzaam wilt, denk dan eens aan waterstof...

Samen met @ronalddezoete​ heb ik hier een webinar over gegeven:

https://mijn.beleggen.com/conversations/opnames-live-trading-update-2-april-duurzaam-beleggen
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
Leuke video @ronalddezoete

Heb je deze zelf gemaakt en ingesproken?

De neklijn van Brent heeft overigens stand gehouden...maar goed...die maand is nog niet om...de strijd is nog niet gestreden....
🔥 Rien Bogaarts 5 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen,

gisteren kreeg ik bericht van Binck dat schrijven van put ver out of money niet meer wordt toegestaan omdat er een te groot verschil is tussen bied en laat prijzen. Dat betekent dat als ik schrijf voor zeg 27 euro (put 40) ik bij een koersstijging op RD van 3 euro verwacht dat ik de puts voor ca. 1,5 Euro minder kan sluiten. Mooi niet, de winst was maar 0,5 Euro. Conclusie: constructie werkt alleen op lange termijn. 

Wat ook nog opviel: Binck neemt als garantstelling per positie 4000 Euro: dus Binck gaat er vanuit dat RD best wel failliet kan gaan.
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
Volgens mij neemt Binck ook bij een Iron Condor de margin voor de call spread en voor de put spread samen...ze gaan dus blijkbaar er ook van uit dat de koers dus kan stijgen en dalen tegelijk... ;-)
🔥 ronald de zoete 4 maanden geleden geplaatst
Snelle update voor beleggers die meer willen weten over de vooruitzichten van het aandeel RD.

1. Morgen kwartaal 1 resultaat, waarschijnlijk een meevaller. Coronavirus 50% impact.
2. Kijk naar de futures LNG, best veel belovend
3. Olieprijs futures november in lijn met kostprijs van traders en met opslagcapaciteit vrij tegen die tijd gaan verliesgevende partijen olie de opslag in. Dus minder druk op de marktprijs.
4. Olieaandelen worden nu door velen, ook de banken, getipt.

Wees dus niet te laat.
Mark Leenards 4 maanden geleden geplaatst
Hi Ronald, hoe kijk je naar de cijfers van RD vandaag?

En wat vind je van dit artikel: https://markets.businessinsider.com/news/stocks/crude-oil-storage-outlook-capacity-price-market-volatility-goldman-sachs-2020-4-1029134101?utm_source=bloomberg&utm_medium=ingest

Binnen drie weken maximale capaciteit in opslag bereikt, en dan?
🔥 Harm van Wijk 4 maanden geleden geplaatst
Ik ben ook wel benieuwd wat @ronalddezoete​ daar van vindt :-D
🔥 ronald de zoete 4 maanden geleden geplaatst
@ Mark en Harm, en alle olie-beleggers,

Ik schreef al 6 weken geleden, hier en op oilexpert.nl, dat midden mei de opslagen vol zitten. En dan liggen er nu nog circa 115 tankers van midden groot to Ultra VLCC's te dobberen als opslag. Ik ben ben deze week druk bezig geweest met het bepalen wanneer de opslag voor het eerst wat leger wordt. Want dan kan een verkoper kiezen tussen: 1) olie verkopen tegen een "graf"prijs, of olie opslaan. Nu heeft een verkoper deze keus niet. In mijn sheet , die deel ik eind deze week met jullie, schat ik in dat aug/sept 2020 het kantelpunt wordt, of eerder (politieke spanningen, positieve ontwikkelingen rond Coronavirus e.d.

Belangrijk hierbij is:

- Wat is de OPEC+ productie per maand
- Wat is de wereldwijde vraag naar olie per maand?
- Hoeveel maanden heb je nodig om de dobberende tankers in totaal te lossen?
- Hoeveel en welke olie gaat de SPR (strategic Petroleum Reserve) in

En dan weten we wanneer de olieprijs weer omhoog kan, en hoe! 

Het artikel geeft aan dat de komende tijd de olieprijzen sterk zullen fluctueren. Daar ben ik het mee eens Gevolg van futures trade die de markt een bepaalde richting op willen duwen, want wie olie nu FYSIEK in handen heeft slaapt niet. Ik verwacht dat we langzame stijgingen gaan zien, als deze week van de futures, gevolgd door keiharde knal naar beneden richting expiratiedatum.

Dan het aandeel RD. Dat kan op korte termijn nog een stuk lager. Maar je koopt nooit op de bodem. RD heeft een goede kapitaalspositie. Een hele goede keus om dividend te verminderen en geen aandelen zelf meer in te kopen. Niet leuk voor RD aandelenbezitters, maar kijk iets verder dan de komende paar maanden.

Het aandeel RD heeft last van historisch lage olieprijzen EN historisch lage LNG (aardgas) prijzen. En sinds 2 dagen een negatief beurssentiment. Dus wanneer lees tegenzit, komen de koopkansen in zicht. Wel even wegleggen en gebruik het 1-2-4-8 principe voor gegarandeerd resultaat. Heb gewoon wat geduld en discipline en je wordt beloond.

En vergis je niet: de vraag naar olie neemt toe, nog zeker tot 2050. Hier ga ik binnenkort op in. Ondanks elektrisch rijden en biofuel heeft de wereld meer olie "nodig". Gelukkig gaat die olie omgezet worden in processen die minder vervuilend zijn dan nu het geval is.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 March 2020 om 13:52
Aantal lezers 222
Aantal reacties 29