18-8-2017 aandeel van de dag: Brunel

Laatste reactie 19/08/2017 10:03 door Hubert
· Markeren als ongelezen
Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst

TJa, die olie en gas sector. Het lelijke eendje van de uitzendsector?

Brunel verliest in tweede kwartaal

ROTTERDAM - Gespecialiseerd detacheerder Brunel heeft over het tweede kwartaal rode cijfers moeten schrijven. Het bedrijfsresultaat voor belasting en rentelasten (ebit) kwam uit op -1,2 miljoen euro.

De belangrijkste oorzaak voor het verlies is de nog altijd dalende omzet van het bedrijf. Die kwam in het tweede kwartaal uit op €189 miljoen, 18% lager dan een jaar eerder.

Teleurstellend In het persbericht stelt de detacheerder wel dat er, ondanks het ’teleurstellende’ eerste halfjaar, lichtpuntjes zijn. Zo groeit Brunels tot nu toe kwakkelende Global business-divisie, de voormalige Energy-tak, met 1% ten opzichte van het eerste halfjaar. Dat komt vooral door extra omzet in Amerika, Rusland en het Midden-Oosten, aldus het bedrijf.

Mede daarom verwacht Brunel een ebit voor heel 2017 van €15 miljoen. Dat betekent dat er in het tweede halfjaar nog meer dan €10 miljoen winst moet worden gemaakt.

Freelancers In Nederland verliest Brunel nog altijd 10% aan omzet vergeleken met vorig jaar omdat het afscheid heeft genomen van zijn freelancers. Door extra deteacheringsopdrachten komt het totale omzetverlies uit op 5%.

In Duitsland is op 1 april nieuwe wetgeving voor tijdelijke krachten ingevoerd. Eind vorige maand heeft Brunel met de vakbonden een akkoord bereikt over hoe die nieuwe regels moeten worden ingevuld. Omdat in de tussenliggende periode sommige opdrachtgevers Brunel niet hebben ingehuurd, zit ook daar een ’hobbel’ in de omzet.

Initiatieven Vanaf het derde kwartaal moeten Nederland en Duitsland weer gaan groeien, aldus Brunel, en moet de omzet van Global business vlak blijven. Het bedrijf spreekt van ’initiatieven’ die het heeft ontplooid om extra omzet te genereren, maar kan niet zeggen wanneer die initiatieven geld opleveren.

http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/brunel_int/28963465/__Brunel_verliest_in_tweede_kwartaal__.html

🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst

Volgens mij had je weinig te zoeken bij Brunel de afgelopen maanden @henkhuising​ ?

Henk Huising 3 jaar geleden geplaatst

Nee, zeker niet @harmvanwijk. van 2003 tot 2006 was het de ster van het Damrak. Daarna kon Brunel geen potten breken ondanks een stijgende olieprijs tot 2007.

🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst

Inderdaad...en gewoon de pijlen volgen...met 100.000 had je bijna 6 ton verdiend :-D

En de daling van de afgelopen maanden waren langs je heen gegaan :-D

Hubert Meijles 3 jaar geleden geplaatst

Ik heb eind vorig jaar ergens met fijne winst afscheid genomen van Brunel, toen ze van 13 (inkoop) naar zo'n 17 euro gingen. Daarna wat puts geschreven om ze eventueel te ontvangen, maar die zijn verliesgevend gebleken.

Nu opnieuw puts geschreven, rond de 11 en 12 euro DEC 2017. Mijn idee dat het mes tot zo'n 11 euro zal vallen...:-)

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 August 2017 om 08:52
Aantal lezers 5
Aantal reacties 5