Tiplijn Olie - Ronald de Zoete

Laatste reactie 20/01/2021 16:14 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
De tiplijn wanneer je kennis wilt opdoen van de oliemarkt en wilt weten welke trades ik doe en waarom.
Let wel dit is niet hetzelfde als ik voor mijn abonnees doe op Oilexpert.nl, dus vergelijken heeft geen zin wat dat betreft.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Ik maakte zojuist de balans op van mijn aanbevelingen in november 2021. Hierbij het resultaat van de 4 olieaandelen die ik midden november 2020 rating 1 gaf. Op de schaal van 1-5.

koers 15-11-2020 in vergelijking met sluitingskoers gisteren 08-01-21

RD 13,99 - 16,60 (+18,6%) 
Total SA 34,20 - 37,48 (+9,5%)
Matador Resources 11,78 - 18,11 (+53,7%)
Schlumberger 20,04 - 24,84 (+23,9%)

Dus in 2 maanden tijd een heel mooie resultaat lijkt me. Vandaag weer een nieuw overzicht. Had je totaal met maar 500 Euro belegd, dan heb je nu al het jaarabonnement terugverdiend. En dan hebben we nog niet over LNG en waterstof.

Je kunt nog steeds prima in deze aandelen investeren. 

Blijf niet aan de zijlijn bij de groene transitie.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof

🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Indrukwekkend! 

Chapeau!!
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Dank Harm.

Tip van vandaag: Baker Hughes. Servicebexrijf in de VS.

Nog een tip, misschien een open deur. Stap in!

Ik denk echt dat 2021 het laatste jaar wordt van grote rendementen. Boerenverstand zegt me dat alles al uit de kast getrokken is door overheden, We dit jaar Corona kunnen bestrijden en daarna krijgen we het voor de kiezen. Een bubbel ontstaat doordat meer betaald wordt dan logisch berekend. En onderdeel van de bubbel is dat mensen blijven roepen dat het dit keer toch echt anders is. En de virtuele producten het absurd goen doen, de gewone brick en mortar bedrijven zijn “sukkels”. Zie 2000.

De overheden hebben de (rente) spelregels verandert, en wij maar geloven in de nieuwe economie. Schuld is niet erg, het gaat niet meer om uitgestelde consumptie ( rente als vergoeding) nee simplist het gaat om NU uitgeven. ???????

Alsof dat een kunst is. En straks dan? Geen ander antwoord te vinden dan “schuld hoeft niet terugbetaald te worden”.

Mooi ik heb mijn hypotheekverstrekker al gemaild. Ben benieuwd naar de reactie;)
Precies: de spelregels zijn veranderd, maar de speelplaats niet!

🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
De olieprijs daalt vandaag als reactie op Corona. Verlengde lockdowns, niet alleen voor Nederland. Daling valt nog mee. Trend is omhoog, maar het gaat erom spannen. Kijk ook eens naar een aandeel als XOM. Exxon Mobil.

Lees hoe ze wel de zwaarste vervuiler zijn maar ook de goedkoopste olie bij Suriname. Even het goede instapmoment afwachten, ik denk deze week al. Hoe hoger de olieprijs des te beter voor XOM. ze gaan veel verdienen in 2023-2024

Analyseer de oliegrafiek van XOM maar eens met RD en BP. Wat valt je op?
Inspelen door call opties XOM.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
De olieprijs blijft stijgen. 

Afgelopen week olievoorraden 5 miljoen omlaag in de VS en zwakkere USD.
XOM 2,6% gisteren hoger gesloten. 

Mijn lopende posities staan nu gemiddeld 30% in de plus voor 2021. Ik koop vandaag weer putopties om mijn gemaakte winst verder te verzekeren. Hanteer het 1-2-4-8 principe, dat voorkomt veel teleurstelling kan ik uit ervaring vertellen.

Trend olie blijft omhoog. Bij WTI richting $ 55/vat ga ik winst nemen en weer nieuwe put opties kopen ter bescherming. Op olie ( short hefboom WTI) als op olieaandelen (RD).

succes vandaag

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof

 reactie op @ronalddezoete:
Paul Engelen Ronald, zou je kunnen uitleggen wat het 1-2-4-8 principe inhoudt?


1 dag geleden

Beantwoorden

🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Vandaag in het nieuws. Voor 2021 mikt Clint op een winst per aandeel Shell van 1,48 dollar. Daarmee zit de analist naar eigen zeggen 6 procent boven de consensus van 1,39 dollar. Maar als de olieprijs 55 dollar is, dan zou de winstraming van Bernstein stijgen naar 1,89 dollar per aandeel. "En dat is 36 procent boven de consensus." Ook stijgt de verwachte vrije kasstroom dan van 19 miljard naar 22,4 miljard dollar. De consensus mikt op 17,0 miljard dollar.

Commentaar RdZ:

$ 55/vat (WTI), Brent wel, is nog maar te zien voor Q1 2021. Ik heb al wat maanden gemeld dat RD boven de Euro 20 kan. Abonnees hebben alle details. Als de LNG prijs boven de $ 3/Mmbtu komt in q1 2021 gaat dit ook extra geld opleveren.

Omdat LNG aan de olieprijs gekoppeld zit gaan de inkomsten voor Oil Majors dus dubbel hard omhoog, dat weten de meeste mensen niet. Die vrije kasstroom zal RD gebruiken om, dat denk ik, extra af te schrijven op hun raffinaderijen.

Ik denk dat RD ervoor kiest een meevaller nu meteen weg te boeken, dan zijn de aandeelhouders toch tevreden en kan RD langzaam maar zeer zeker over naar de groene energie transitie.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof

🔥 ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Olieprijs vandaag verandert niet echt. Gewoon wachten.

Ik verwacht wel een daling van de olieprijs de komende dagen. Nu rond de $ 53/vat, kan zo 1-2 $/vat lager. Eerst wachten tot olie uit het zijwaartse patroon gaat vandaag. Ik lees steeds meer over een krap wordende oliemarkt in 2023-24, ik zal wat artikelen delen.

Het lijkt tegenstrijdig, maar er is te weinig geïnvesteerd in nieuwe olievelden. Jaren en jaren achtereen. Corona heeft zeer niet geholpen. Maar zonder Corona was het ook zo gelopen.

Aandelen die hiervan kunnen profiteren: Fugro, ConocoPhillips, Enterprise Products Partners LP

Succes!!
Jan Robert Schutte 6 dagen geleden geplaatst
@ronalddezoete​ ik ben met je meegegaan, Short WTI met 2 CFD's en ik speel klein $20 per punt. Ik wil het gewoon ff meemaken. 

Ik heb ook net een jaar abo genomen: zeker de moeite waard https://www.oilexpert.nl/
🔥 ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
Hoi Jan. Leuk man!! Nou goed dat je klein begint.
Jij kunt nu ook meedoen met LNG en wsterstof. Ik hoop in 2021 op waterstof nog meer rendement te maken dan met olie. Zal moeilijk worden. Veel leeswerk.

Heb je vandaag ook meegedaan op de call optie?

Oilexpert olie-aardgas-waterstof.
🔥 ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
Nou Jan , zitten je shorts al in de plus vandaag?

Vandaag ontstaat technische gezien een grafiek die duidt op verder dalen olieprijs, maar we moeten eerst nog wat lager. Ik denk dat mensen zich toch realiseren dat we voorlopig niet gaan vliegen en rijden. De raffinage-marges zijn slecht en de euforie maakt plaats voor realisme.
De aandelen zullen het denk ik beter dan doe dan olie zelf. 

Het geld dat wordt bijgedrukt ondersteunt de olieaandelen wel. Niet de olieprijs.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof
🔥 ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
Jan, Wakker worden!! Je kunt je abonnement nu in 1 dag terugverdienen, moet je wel even naar je pc hollen:) Ik heb je al een app-je gestuurd.
🔥 ronald de zoete 3 uur geleden geplaatst
@ Paul,

Het 1-2-4-8 principe is eigenlijk heel simpel, wel doeltreffend.

Wat te doen als belegger?

Oilexpert heeft steeds aangegeven het 1-2-4-8 principe te hanteren. Dan voorkom je dat je met al je geld op het verkeerde moment instapt.

Uitleg 1-2-4-8 principe:

RD aandelen opbouwen in een opgaande markt

Momenteel staat RD rond de 15 Euro. Volgens het 1-2-4-8 principe bepaal je eerst hoeveel geld je in aandelen RD wilt stoppen. Bijvoorbeeld 1000 Euro. Je koopt eerst 10% van dit bedrag aan RD aandelen in. Dus voor Euro 100. Dan wacht je tot het aandeel 10% hoger staat en koopt 2 keer het eerste bedrag. Dat is dus voor 200 Euro (1-2). Dan wacht je tot het aandeel RD weer 10 procent hoger staat en koopt (3e aankoop) 4 keer het eerste bedrag, dus je koop voor Euro 400 (1-2-4). Stijgt het aandeel na je 3e aankoop niet met 10%, dan koop je daarna dus NIET!!! Je hebt dus nu 100+200+400 Euro uitgegeven. Je hebt nog 300 Euro over voor de vierde aankoop (1-2-4-8) , maar je maakt ook ondertussen winst omdat RD bij elke stap 10% gestegen is. Een deel van de winst gaat op je rekening, het andere deel gebruik je voor het kopen van putopties. Lees hieronder. 

Bij elke keer dat je 10% winst maakt leg je , VANAF JE DERDE AANKOOP, 30-50% van de winst weg. Hoeveel bepaal jij zelf. Dat geld gebruik je om een putoptie(s) te kopen op (in dit voorbeeld) RD om je aandelenbezit te beschermen. Oilexpert gaat een document maken waarin uitgelegd wordt hoe je precies die putopties kunt kopen.

Hierdoor bouw je winst op en je beschermt een deel van je winst door putoptie(s) te kopen met geld dat uit je winst is gekomen.

Eenvoudige tips zijn het best

Oilexpert houdt niet van ingewikkelde optieconstructies (condors, butterfly’s e.d.). De laatste 2-3 maanden heeft Oilexpert bewust minder gehandeld in hefboomproducten op olie. Omdat het Corona-nieuws de koers bepaalt en niet de gebruikelijk factoren als vraag/aanbod/opslag etc. Je “moet” niet altijd willen handelen in olie, er zijn genoeg andere aandelen.

Olie markt pauzeert. Wanneer je net als Oilexpert wilt verdienen aan olie, gebruik de komende week dan nu om te begrijpen hoe opties en hefboomproducten werken als dit nog onbekend terrein voor je is. Hier uitgelegd.

Hoop dat dit je helpt Paul.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 January 2021 om 16:54
Aantal lezers 82
Aantal reacties 14