Niet de slimste belegger

Laatste reactie 02/09/2016 08:50 door Henk
· Markeren als ongelezen
Harry Klip 4 jaar geleden geplaatst
Minister Jeroen Dijsselbloem is een van de talloze Nederlanders die met een woekerpolis het schip in zijn gegaan.


Dat verklaarde de bewindsman donderdag op een congres over ethiek en integriteit in de financiële sector aan de Amsterdamse Zuidas.


„Ik ben ook een gemiddelde consument. Ook ik heb ooit een woekerpolis aangeschaft”, reageerde Dijsselbloem op een vraag of hij zich het nog altijd grote maatschappelijke wantrouwen in de financiële wereld kan voorstellen.


De minister staat zich het moment waarop hij het schip in ging met het financiële wanproduct nog levendig voor de geest: „Het was bij mijn eerste werkgever, waar gezegd werd dat het een hartstikke mooi product was. Ik herinner mij de polis met het grafiekje over de opbrengsten nog goed. Laatst heb ik mij laten uitbetalen. Afgerekend met de fiscus bleek er niets van over.”


FoutDijsselbloem noemde zijn eigen ervaring als voorbeeld hoe bankiers en andere financiële specialisten soms, al dan niet bewust, misbruik maken van hun kennisvoorsprong tegenover hun klanten.


„Ik kan het wel trekken. Maar voor anderen was een woekerpolis onderdeel van hun pensioenpotje. Er zijn tegen de zeven miljoen woekerpolissen verkocht. In de sector kan wel individueel gezegd worden: ‘Ik heb niets fout gedaan’. Maar er is iets fout gegaan. Dit soort dossier zo snel mogelijk en ruimhartig achter ons laten is de enige weg om vertrouwen te herstellen.”
🔥 Harm van Wijk 4 jaar geleden geplaatst
Volgens mij is de enige weg om te zorgen dat de fouten worden hersteld...dan komt het vertrouwen terug en voorkomt dat dat opnieuw misbruik wordt gemaakt...
Henk Huising 4 jaar geleden geplaatst
Beroepsverboden invoeren invoeren, net als in Belgie?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 September 2016 om 08:32
Aantal lezers 6
Aantal reacties 3