Lunch meeting met CEO Benz Mining op 20 oktober a.s.

Laatste reactie 13/08/2019 10:29 door Harm
· Markeren als ongelezen
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
Beste Slimste Beleggers,

Zoals al hier en daar aangekondigd ben ik in contact gekomen met de CEO van een interessant mijnbedrijf welke actief is op het gebied van de winning van Zink. Het bedrijf heet Benz Mining en het hoofdkantoor staat in Vancouver, Canada.
Er is een schaarste aan het ontstaan in veel grondstoffen, waaronder ook in Zink. (Zie een slide uit de recente presentatie van Willem Middelkoop)Tevens zien we dat de grondstoffensector historisch laag staat (en de aandelenmarkten historisch hoog) en zal er vroeger of later een reactie komen waarbij dit weer naar elkaar toe zal trekken.Deze combinatie van aankomende schaarste en lage grondstoffenprijzen is een combinatie die niet erg lang zal bestaan: meer vraag dan aanbod zal onherroepelijk leiden tot stijgende prijzen...
We zagen onlangs bij het aandeel Largo wat een sterk stijgende grondstofprijs met een aandeel in diezelfde sector kan doen: de stijging van de grondstof Vanadium zorgde voor een loeiharde stijging van het aandeel Largo.

Benz Mining houdt in Oktober een Europese tour (roadshow) en zal op mijn verzoek aan de CEO, Miloje Vicentijevic, op vrijdag 20 oktober Nederland ook gaan aandoen.
Ik wil een meeting met lunch organiseren: onder het genot van een hapje en drankje kan Miloje dan in detail over de plannen van Benz Mining gaan vertellen. Deelname aan deze meeting is gratis.
Op dit moment is er (nog) geen Private Placement (PP), maar als er voldoende belangstelling is na afloop van de meeting (als we helemaal bijgepraat zijn), dan zal ik nadien zeker bij Miloje gaan informeren over de mogelijkheden voor een PP.
Ik wil aankomende vrijdag de locatie etc. gaan regelen, dus mensen die deze meeting willen bijwonen wil ik verzoeken om mij dit laatstens donderdag a.s. om 20:00 uur te laten weten.
Stuur om te kunnen deelnemen even een e-mail naar: leonvandam@ziggo.nl
Via een reply zal ik dan uw deelname bevestigen.

Vriendelijke groeten,
LeonBenz Mining is a Canadian exploration and mining development company listed on the TSX Venture Exchange (BZ.V) and the Frankfurt Stock Exchange (1VU). The Market Cap is around 9 Mio. CAD. The company is focused on advancing the just acquired early stage Mel Zinc-Lead-Barite project in Southeast Yukon. Through the acquisition of the project Benz Mining owns a highly prospective land position in the district with the large undeveloped Mel Main Zone and with a strong likelihood of discovery of additional highgrade deposits: Jeri, Jeri North, & Mel East Zone.
With 2,9 Mio. CAD cash on hand after the successfully closed non-brokered private placement of 2,5 Mio. CAD Benz is in a good financial position to further develop and pay off the Mel zinc/lead/barite project. End of August Benz Mining announced the Phase 2 exploration program on the project. All permits for further surface and underground exploration are fully secured.
Yukon is a very safe mining jurisdiction getting more and more popular again in the last two years. Benz Mining is based in a prolific mining district.
The zinc market in our view is one of the most interesting metals to be in for the coming years. There is a huge shift going on in this market in supply and demand. The demand for zinc is further growing while supply isn`t able to follow. This will switch the market to a large deficit. Warehouses will therefore be short of Zinc. This supply/demand situation will result in a further increase of Zinc prices in the next years.
Miloje Vicentijevic (President, CEO & Director) will present the company on the roadshow. Miloje is a mining engineer with more than 25 year of experience in the resource industry.
As metal prices are correcting the last weeks after a strong summer this is a very good entry point to take advantage of the next move in metal prices, especially Zinc which could have again a very strong upside potential. Companies like Benz Mining are a good instrument to invest in Zinc.
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Dank je wel voor de uitnodiging @leonvandam​ !

Erg interessant!

De prijs van zink is behoorlijk opgelopen door de toenemende vraag en het stagnerende aanbod.
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
De koersgrafiek van Benz loopt nog niet helemaal mee met de stijging van zink, maar er zijn wel tekenen van bodemvorming (klopt het dat je Benz niet kunt handelen bij Binck @leonvandam​?)  Het kan wel via IB en daar zie ik voorzichtig een oplopend lange termijn trend en een patroon van hogere bodems voor de korte termijn...nog geen groene pijl, maar dat zou zomaar eens kunnen gaan gebeuren!
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Wel interessant is om om te kijken naar de cijfers van Benz...ze hebben een mijn overgenomen en zijn nu bezig om het mijnen voor te bereiden...dat kost dus geld en levert nog niets op
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Wel is het goed om te zien dat de kosten van het bedrijf zeer laag zijn en dat ze het dus lang kunnen volhouden.

@leonvandam​ kun jij wat meer melden over het aanbod?
Henk Huising 2 jaar geleden geplaatst
Over zink gesproken. ooit aan Nyrstar gedacht.
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Het komt wel van ver @henkhuising​ :-S
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Maar het zou natuurlijk kunnen...het heeft ook weer veel te winnen en heeft een koopsignaal gegeven...en dat is natuurlijk het belangrijkste :-D

En als je gewoon de pijlen volgt, dan was de grote daling van 88,53 naar 4,64 je bespaart gebleven...nu weer terug?
Henk Huising 2 jaar geleden geplaatst
Hou op schei uit! Zieltogend zou je dit bedrijf kunnen noemen. Ondanks de potentie wil het maar niet vlotten met Nyrstar. Als je de juiste mijn of juiste producent te pakken hebt zit je op goud. Maar het is nog niet zo eenvoudig om de juiste eruit te filteren. 
Harry Klip 2 jaar geleden geplaatst
Doe goed je huiswerk, maar een interessante materie is het zeker en bij Benz heb je veel upsite potentie. Bedankt @leonvandam​ voor deze gegevens en de uitnodiging. Hoe vaak krijg je de kans om een CEo van dichtbij aan het werk te zien!
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
@henkhuising​ als je gewoon de pijlen volgt, is het niet zo moeilijk ;-)
Henk Huising 2 jaar geleden geplaatst
@leonvandam ondanks dat ik er (weer) niet bij kon zijn is het een bijzonder goed initiatief. Ga zo door en blijf dit soort partijen aan ons voorstellen! Wellicht kun je wat aanvullende info De Slimste Belegger delen, misschien met hoor en wederhoor van de aanbieders. Dan trekken we de presentatie iets beter dan bij jou op kantoor. 

@harmvanwijk beleggen is eenvoudig, maar niet simpel (Warren Buffet). :)
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk inzake het aanbod: er waren eerder warrants op 0,15 CAD uitgegeven. Uiteraard wordt er aan de huidige koersen het e.e.a. uitgeoefend.
Ik heb tijdens de presentatie begrepen dat er nog (slechts) 1,5 miljoen aandelen op die manier op de koers kunnen drukken. (Zullen er op dit moment wellicht alweer minder zijn)

Hierna is deze druk verdwenen en is er eigenlijk niet echt een reden om te verkopen.
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
@henkhuising 

In november komt Benz Mining met de drill results...als die de resultaten van de eerdere boringen van een aantal jaren geleden bevestigen dan geeft dat weer wat meer body aan het project...

De CEO verwacht in de komende maanden een koers van ruim boven 0,40 CAD, dus dat zou nog een leuk ritje zijn: het aandeel sloot gisteren op  0,285 CAD...
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Dank je wel @leonvandam​ en komt binnenkort dus geen speciaal aanbod met warrants meer?

Dus gewoon instappen voor 0,285 CAD?

;-)

Maar niet bij Binck dus?
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk  Jij doelt op een zgn. Private Placement (PP), waarbij je de aandelen rechtstreeks bij het bedrijf koop.
Deze PP staat gepland voor december/januari, maar men wil die aandelen dan uitgeven aan (flink) hogere prijzen, zodat men meer geld in kas gaat krijgen.
Vaak zijn er ook warrants als onderdeel van de koop...
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb even gebeld met Binck en een verzoek ingediend en hopelijk binnen een paar dagen ook bij Binck te handelen :-D
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
Dan beschik jij over de nodige connecties bij Binck?
?
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Het gaat niet om wat je kent, maar wie je kent ;-)
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Benz loopt al aardig op...ben jij aan het kopen @leonvandam​? ;-) Of @harryklip
Harry Klip 2 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk@leonvandam​ Benz is net een diesel...  Komt langzaam op gang. Heb al wat gekocht
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk@harryklip​    Ja, ik ga voor een ritje richting 0,40 CAD...
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Ik zie alleen wel heel lage volumes...

http://bigcharts.marketwatch.com/quickchart/quickchart.asp?symb=CA%3ABZ&insttype=&freq=1&show=&time=7

btw ik zie bij IB geen volumes in de chart?
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Vancouver, British Columbia, 24 oktober 2017 (Newsfile Corp via COMTEX) - Benz Mining Corp. (BZ) (het "Company" of "Benz"), kondigt de voltooiing van zijn 2017 diamantboren programma aan. In totaal zijn er negen (9) geplande boorgaten in totaal van 2.114,22 m in het Mel Zinc-Lead-Barite project in zuidoost-Yukon. Resultaten uit het programma van dit jaar worden eind november verwacht en zullen vrijgegeven worden als ze beschikbaar komen. Monster materiaal uit deze gaten zal het bedrijf in staat stellen metallurgisch te testen zodra alle testresultaten zijn ontvangen en beoordeeld.

Drilling gericht op de Mel Main Zone, die een gefermenteerde minerale bron van 5,28 miljoen ton in het bezit heeft van gemiddeld 6,51% zink, 1,86% lood en 45,05% bariet gerapporteerd in een Nationaal Instrument 43-101 Technisch Rapport, voorbereid voor Benz, door H. Leo King, P. Geo. en G.H. Giroux, P. Eng., Die te vinden is op SEDAR onder het profiel van het bedrijf.

Het voltooide programma biedt nieuwe boorgegevens om het bestaande depotmodel dat door vorige operators is gegenereerd te bevestigen. Diamantboren richtte zich op gaten in het depotmodel, waarbij de vorige boorafstand te groot was en gegevens op de continuïteit van metaalkwaliteit op deze gebieden verschaffen. Informatie verzameld uit dit programma zal worden gebruikt om het vertrouwenniveau van de huidige Inferred Mineral Resource te verhogen en de categorie te verbeteren. Alle diamantboorgaten die in 2017 werden afgerond, werden gemineraliseerde intervallen die sphaleriet, galena en bariet omvatten, waar het model voorspelde.

http://www.marketwatch.com/story/benz-mining-corp-intersects-mineralization-in-every-hole-drilled-and-completes-2017-drill-program-2017-10-24?siteid=bigcharts&dist=bigcharts
Harry Klip 2 jaar geleden geplaatst
Volgens plan, nu wachten tot eind November, maar vol vertrouwen...
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
25-10-2017

Goedemiddag,

Afgelopen vrijdag was er dan de eerste meeting georganiseerd vanuit Optiespecialist Start Up Trader in het mooie Van der Valk hotel te Utrecht. Ik vond het superleuk om bij diverse namen van lezers/abonnees nu ook de gezichten te zien.

Onder het genot van een hapje en drankje hebben we de CEO van Benz Mining, Miloje Vicentijevic, uitvoerig over de plannen inzake de toekomstige zinkmijn "The Mel Zinc Project"in Yukon - vlakbij de plaats Skagway, Alaska - horen spreken.

Miloje afkomstig uit voormalig Joegoslavië, nu woonachtig in Vancouver, was af en toe wat lastig te volgen met zijn zware stem/accent, maar met hulp van Jens Brunke van CM-Equity hebben we toch de nodige nuttige informatie weten te verzamelen:

Benz Mining heeft het gebied waar "The Mel Zinc Project" uitgevoerd moet gaan worden gekocht voor een zacht prijsje: 2,7 miljoen CAD. (475K Cash en 2,225K via aandelen)

In dit gebied zijn sinds 1967 diverse boringen verricht via 90 "drill holes" door o.a. Newmont Mining en Kobex Minerals. Er is geboord tot een diepte van zo'n 650 meter en er is zowel Bariet, lood alsmede zink in prima concentraties aangetroffen.

De resultaten van deze boringen waren uitstekend te noemen, maar op de destijds lage prijzen van de diverse grondstoffen wat het niet aantrekkelijk om het project daadwerkelijk naar de mining fase te gaan brengen.

Met de huidige prijzen voor de diverse aangetroffen grondstoffen is dit echter wel aantrekkelijk...Zink is bijvoorbeeld in de afgelopen tijd fors opgelopen en naar verwachting zal de vraag alleen maar toenemen bij minder aanbod...

Op dit moment worden er opnieuw boringen verricht om de eerder in kaart gebrachte resultaten uit het verleden te gaan bevestigen. De resultaten van deze boringen worden eind volgende maand verwacht.

Deze boringen kosten zo'n 700K, maar dat is geen enkel probleem aangezien Benz Mining zo'n 2,9 miljoen cash heeft.
Het bedrijf heeft voor de volgende fase zo'n 125 miljoen nodig en met gunstige boorresultaten kan Benz Mining dit geld gaan ophalen en het project verder ontwikkelen.

Aan de huidige lage prijs van het aandeel (0.28 CAD) wil Miloje geen private placement uitschrijven: hij verwacht dat de koers als gevolg van de gunstige boorresultaten zal gaan oplopen en in november/december kan Benz Mining dan aan betere prijzen geld ophalen. (Minder aandelen uit te geven = minder verwatering)

Hij verwacht de koers te zien oplopen richting 0,40-0,60 CAD, met nog wel wat tegenwerking vanuit het feit dat Benz nog 1,5 miljoen warrants heeft uitstaan met een uitoefenprijs op 0,15 cent.
Dit zorgt de laatste maanden nog voor een rem op de koers van het aandeel. Bij iedere serieuze stijging zijn er mensen die (uiteraard) aandelen afnemen (via uitoefenen warrants) en deze vervolgens op de markt direct weer verkopen. (Tussentijds zagen we al even een prijs rond 0.55 CAD)

Het project heeft vanaf dit punt nog een aardige weg te gaan. O.a. de vergunningen, de Metallurgy en de PEA moeten nog gedaan worden. De mijn zou volgens de huidige planning dan in 2021 in productie kunnen gaan, waarna er mooie winsten in het verschiet zouden liggen.

Mijn conclusie inzake Benz Mining:

Miloje komt betrouwbaar over (geen snelle jongen) en weet waar hij over praat. Het overige management is ook ervaren.

Er is in de plannen gerekend met een lagere zinkprijs dan de huidige prijs op de markt en tevens wordt de "bijvangst" in de vorm van lood en vooral bariet niet meegenomen in het totaal plaatje. Positief is verder dat de prijs van de diverse grondstoffen zeker nog verder kan oplopen...

Het project heeft nog een lange weg te gaan en beleggers dienen over een lange(re) adem te beschikken. Als alles goed gaat dan gaat de mijn in 2021 in productie.

De (snelle) upside ligt er m.i. vooral voor de korte termijn: ik heb zelf een pluk aandelen Benz Mining via Lynx gekocht (Code BZ) met het oog op een mogelijke stijging richting eind november. (Bekendmaking boorresultaten)

Deze aandelen wil ik zien te verkopen met een leuke winst en vanuit de opbrengst later inschrijven op de Private Placement die er eind van dit jaar/begin volgend jaar zal gaan komen.

Het tweede plan is dan om na de 4 maanden "on hold periode" de verkregen aandelen vanuit de PP weer van de hand te doen en alleen met de warrants de ontwikkelingen af te wachten.

Ik ga dit vooral als trader benaderen en ben niet van plan om de volle rit naar 2021 e.v. met aandelen uit te zitten. Daar zitten teveel haken en ogen aan...ik opteer dan voor de warrants die - als het goed is- gratis zijn verkregen...

Vriendelijke groeten,
Leon
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Geachte heer Van Wijk,

Hierbij informeren wij u over het volgende. U heeft een verzoek ingediend om het fonds Benz mining corp toe te voegen aan onze website. Het fonds is inmiddels toegevoegd. U kunt het fonds gemakkelijk vinden via de zoekfunctie. Ik wijs u graag op de mogelijkheid van het snel zoeken naar een fonds op naam.

Snel zoeken

In de rechterbovenhoek van de website vindt u de zoekfunctie. In het veld met de tekst Vul uw zoekterm in kunt u direct uw zoekopdracht invoeren. Zodra u de eerste letters van uw zoekterm invoert worden direct de tien meest relevante resultaten getoond. De resultaten worden getoond met tickercode, fondscode of het eerste gedeelte van de ISIN-code. Vervolgens selecteert u het beleggingsinstrument van uw keuze door op de betreffende regel te klikken.

Uitgebreid zoeken

U kunt ook uitgebreid op een fonds zoeken. Door op het vergrootglas rechts van het zoekvenster te klikken, krijgt u het uitgebreide zoekvenster. U kunt hier de eerste letters van een fondsnaam invoeren. De zoekresultaten worden nu getoond met fondstype, beurs en ISIN-code. Daarnaast ziet u in de linker kolom de aantallen zoekresultaten gerangschikt per type beleggingsinstrument.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn.

Heeft u vragen?
De Klantenservice & Orderdesk is bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur via 020 - 606 2666. U kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@binck.nl.

Met vriendelijke groet,

Binck
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Benz Mining Corp. Intersects 16.5% Zinc and 4.33% Lead at the South End of the Mel Main Zone Deposit
 
VANCOUVER, British Columbia, Nov. 14, 2017 (GLOBE NEWSWIRE) -- (TSX-V:BZ, FSE: 1VU) Benz Mining Corp. (the “Company” or “Benz”), is pleased to announce that it successfully intersected the high-grade zinc and lead mineralization at the south end of the Mel Main Zone. The results from the first three holes of the 2017 drilling campaign indicate opportunity for resource expansion as a southern extension of the Mel Main Zone; and presence of silver mineralization in the deposit.
 
Highlights include high-grade intercepts of 14.15% zinc and 4.17% lead over 0.86m in drill-hole 051; 16.50% zinc over 1.60m and 10.34% zinc with 4.33% lead over 2.70m, both in drill-hole 052. Analytical results are pending for six additional diamond drill holes completed as part of this program and will be released in the near future. New results from the Mel Main Zone are summarized as follows:
 
 
The first three holes were drilled at the south end of the Mel Main Zone resource and are located outside of the barite-bearing portion of the deposit and hence contain no significant barite. Holes 050 and 051 are near the southern limits of the deposit. They show a continuity of zinc and lead grades at depth; which opens up the potential for finding additional mineralization both at depth below this area and to the south of the known resource, where it was not previously expected based on historical drilling results.
 
DRILL HOLE LOCATION PLAN
image003.jpg        

 
SECTION 10 + 000
image005.jpg
 
SECTION 10 + 100
image007.jpg
 
Miloje Vicentijevic, CEO and President, stated: “The drilled holes at Mel Main Zone were infill holes to verify results of nearby historic drill holes; which will allow the results to be used in the modelling of a new updated NI43-101 mineral resource. The results, including high grade zinc and lead, increase level of confidence that in 2018 Benz will significantly upgrade the size and resource estimate to indicated & measured resources category.”
 
Assays and Quality Assurance/Quality Control (QA/QC)
To ensure reliable sample results, the Company and its contractor, Archer, Cathro & Associates (1981) Limited, had an industry standard QA/QC program in place for its 2017 drill campaign that included insertion of blanks, duplicates and certified reference standards at statistically appropriate intervals within each batch of samples. Core was photographed, logged and sawn in half for sampling with one-half retained for verification purposes. Core recovery was excellent for all holes providing high quality samples. Chain-of-custody control of the samples was retained from the field camp until delivered to the laboratory.
Sample preparation (crushing and pulverizing) was performed by ALS Minerals Laboratories in Whitehorse, YT, with prepared pulps then forwarded to their analytical laboratory in North Vancouver, BC, Canada. ALS Laboratories completed a ICP-MS analysis following a 4-acid digestion for 48 elements including lead (Pb), zinc (Zn) and barium (Ba). All samples where Pb, Zn and Ba values exceeded 10,000 ppm, the upper limit of detection, were re-run using a 4-acid digestion with an ICP-AES finish for Pb and Zn and a Fusion digestion and XRF finish for Ba with the elements reported in percentage (%).
 
Michael Gareau, P.Geo., Vice President of Geology for Benz and a qualified person for the purposes of National Instrument 43-101, has reviewed the results of the 2017 Mel Main Zone drilling; and approved the technical information contained in this release. Mr. Gareau has over 40 years of experience in the mining industry.
 
About Benz Mining and the Mel Deposit: Benz Mining is focused on acquiring and developing mineral base metal assets in safe jurisdictions and is led by a team of experienced mine developers. In March 2017, the Company entered into a purchase agreement to acquire the Mel zinc-lead-barite project located in southeast Yukon (Company news release dated March 13, 2017).
 
On behalf of the Board of Directors of Benz Mining Corp.
Miloje Vicentijevic, President and Chief Executive Officer
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
+0,05 (oftewel bijna 21%) @harmvanwijk
?
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Er lijkt een mooie bodem onder de huidige koers te staan :-D

Instapmomentje?

Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Benz Mining Corp. Drills High-Grade Zinc in Mel Main Zone including 27.78% Zinc over 2.38m true-width, 11.5% Zinc over 3.53m true-width, and 10.93% Zinc over 4.94m true-width
 
VANCOUVER, British Columbia, Nov. 20, 2017 (GLOBE NEWSWIRE) -- (TSX-V:BZ) (FSE:1VU) Benz Mining Corp. (the “Company” or “Benz”), is pleased to announce that it successfully intersected additional high-grade zinc mineralization at the Mel Main Zone. All nine 2017 drill holes encountered base metal mineralization where predicted by the resource model. This provides a high degree of confidence in both the model and continuity of the Mel deposit mineralization.
 
SECTION 6691438m N
Section 6691438m N
 
A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/7850db49-2c65-42a9-a077-2d9bfce4d81c
 
Highlights include high-grade zinc intercepts and wide zones of mineralization:
 
11.15% zinc with 0.33% lead over 3.53m true-width in hole #053
27.78% zinc with 0.65% lead over 2.38m true-width in hole #056
10.93% zinc over 4.94m and 16.65% zinc over 0.78m, both true-widths, in hole #058
13.35m true-width total intercept averaging 6.41% zinc with 0.97% lead in hole #053
12.90m true-width total intercept averaging 8.45% zinc with 0.26% lead in hole #058
 
The new base metal results from the Mel Main Zone are summarized in the following table. Calculation of the barite content of mineralized intercepts from all nine 2017 drill holes is pending completion of analysis using a method suitable for analyzing high barium values.
 
 
The 2017 in-fill drill program was successful in confirming the interpreted projection of the base metal mineralization in the resource model. Grades and widths of zinc and lead intercepts are consistent with historical drill results. Results also confirmed the different distribution patterns for zinc and lead mineralization which reflect the observed presence of two mineralizing events. All nine 2017 drill holes fill information gaps in the existing model. The 2017 drilling combined with additional drilling planned for 2018 are expected to provide the database required to upgrade the Current Inferred Resource to the Measured and Indicated categories. Analytical results are also providing information on the tenor and distribution of silver in the Mel deposit.
 
FOR THE 2017 EXPLORATION DRILL HOLE LOCATION PLAN & SECTIONS CLICK HERE
 
Assays and Quality Assurance/Quality Control (QA/QC)
To ensure reliable sample results, the Company and its contractor, Archer, Cathro & Associates (1981) Limited, had an industry standard QA/QC program in place for its 2017 drill campaign that included insertion of blanks, duplicates and certified reference standards at statistically appropriate intervals within each batch of samples. Core was photographed, logged and sawn in half for sampling with one-half retained for verification purposes. Core recovery was excellent for all holes providing high quality samples. Chain-of-custody control of the samples was retained from the field camp until delivered to the laboratory.
 
Sample preparation (crushing and pulverizing) was performed by ALS Minerals Laboratories in Whitehorse, YT, with prepared pulps then forwarded to their analytical laboratory in North Vancouver, BC, Canada. ALS Laboratories completed an ICP-MS analysis following a 4-acid digestion for 48 elements including lead (Pb), zinc (Zn) and barium (Ba). All samples where Pb and Zn exceeded 10,000 ppm, the upper limit of detection, were re-run using a 4-acid digestion with an ICP-AES finish for Pb and Zn with results reported in percentage (%). The Company has determined that to obtain accurate barite content in the core samples all samples must be analyzed for barium using a Fusion digestion and XRF finish. Calculation and disclosure of barite content are pending final analysis for Ba.
 
 
Michael Gareau, P.Geo., Vice President of Geology for Benz and a qualified person for the purposes of National Instrument 43-101, has reviewed the results of the 2017 Mel Main Zone drilling; and approved the technical information contained in this release. Mr. Gareau visited the Mel project in late October to review the 2017 drill core.
 
About Benz Mining and the Mel Deposit: Benz Mining is focused on acquiring and developing mineral base metal assets in safe jurisdictions and is led by a team of experienced mine developers. In March 2017, the Company entered into a purchase agreement to acquire the Mel zinc-lead-barite project located in southeast Yukon (Company news release dated March 13, 2017).
 
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
Je zit er bovenop, Harm :-)

Goed nieuws, eens kijken wat de koers gaat doen. De laatste keer was het snel gedaan met de stijging...
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Geduld is een schone zaak...de koers zakt in ieder geval niet ;-)
Leon Van Dam 2 jaar geleden geplaatst
Ja, als er één ding nodig is bij Start Ups dan is het wel geduld...dit project kan nog wel 2 a 4 jaar duren alvorens er daadwerkelijk een mijn gaat komen...
Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Dan ga ik alvast aan de slag met bitcoins minen ;-) Dat gaat sneller...
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Benz Mining Corp. Drills Seven High-Grade Barite Intersections in the Mel Main Zone and Announces Corporate Communication Appointment
 
VANCOUVER, British Columbia, Dec. 12, 2017 -- (TSX-V:BZ) (FSE:1VU) Benz Mining Corp. (the “Company” or “Benz”), is pleased to announce that it successfully completed barite assays for its 2017 drill campaign on the Mel Main zone zinc-lead and barite deposit. Seven of the nine 2017 drill holes intersected significant barite values as predicted by the model. Seven high-grade barite intersections are reported from the barite-rich portion of the resource model. Those holes with low barite values occur primarily in the southern portion of the resource model predicted to have low barite values.
 
Barite (barium sulphate -- BaSO4) is a major component and the weighting agent used in drilling mud for the oil and gas industry's exploration and developmental drilling programs. It suppresses high formation pressures and prevents blowouts; the deeper the hole, the more barite is needed as a percentage of the total mud mix.
 
"The latest barite marketing study confirms initial barite sales in the 50,000-tons-per-year range. When oil and gas drilling activity in the eastern British Columbia and north-central Alberta regions increases again, the Mel project is uniquely positioned to tap into this growing market by selling its valuable byproduct," stated Miloje Vicentijevic, Benz president and chief executive officer.
 
As previously announced, all nine 2017 drill holes also encountered base metal mineralization where predicted by the resource model. Both the base metal and barite drill hole results support the current resource model and provide a high degree of confidence in both the model and continuity of the Mel deposit mineralization for zinc, lead and barite.
 
The 2017 drilling combined with additional drilling planned for 2018 are expected to provide the database required to expand resource and upgrade the current inferred resource to the measured and indicated categories. Analytical results are also providing information on the tenor and distribution of silver in the Mel deposit. The new barite results along with the previously released 2017 base metal results from the Mel Main zone are summarized in the associated table.

Assays and quality assurance/quality control (QA/QC)
 
The company had an industry-standard QA/QC program in place for its 2017 drill campaign that included insertion of blanks, duplicates and certified reference standards. Results of the control samples indicate reliable analytical results.
 
Sawn half core from the 2017 drill program was submitted to ALS Minerals Laboratories in Whitehorse, Yukon, for sample preparation with pulps forwarded to their analytical laboratory in North Vancouver, B.C. for multielement analysis. Description of the analytical procedures for base metals was given in the prior news release of Nov. 25, 2017. To obtain accurate barite content in the core samples, the company submitted all mineralized samples for barium analysis using a fusion digestion and XRF finish. Overlimit barium assays (more than 45 per cent Ba) were reassayed using a carbonate-fusion digestion and a gravimetric finish, a methodology specifically for high-grade barite samples.
 
Michael Gareau, PGeo, vice-president of geology for Benz, and a qualified person for the purposes of National Instrument 43-101, has reviewed the results of the 2017 Mel Main zone drilling and approved the technical information contained in this release. Mr. Gareau visited the Mel project in late October to review the 2017 drill core.
 
Benz is pleased to also announce the appointment of Gary Lindsey of StrataStar LLC to provide corporate communications and management consulting services to the company. Mr. Lindsey has provided corporate communication services at numerous mining companies over the past decade, where he gained extensive experience in the metals and mining industry, with a proven record of success with exploration, development and production companies.
 
Mr. Lindsey, as part of his compensation, will be granted an incentive option exercisable to purchase up to 250,000 common shares in the capital of the company at an exercise price of 18.5 cents per share. Benz president, Mr. Vicentijevic stated, "We are pleased to add Mr. Lindsey to our team and look forward to utilizing his expertise to help Benz grow."
 
About Benz Mining Corp.
 
Benz is focused on acquiring and developing mining assets in safe jurisdictions and is led by a team of experienced mine developers. In March, 2017, the company entered into a purchase agreement to acquire the Mel zinc-lead-barite project located in southeast Yukon (company news release dated March 13, 2017).
 
On behalf of the Board of Directors of Benz Mining Corp.
Miloje Vicentijevic, President and Chief Executive Officer
 
Helaas weet de koers hier nog niet van te profiteren...
Leon Van Dam 1 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk​  Er zijn net aandelen vrij gekomen vanuit een eerdere Private Placement. Veel beleggers gooien die dan snel op de markt en blijven alleen met de warrants een positie aanhouden...

Dit project zal nog wel wat jaren nodig hebben...
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Technisch bezien ligt het er niet echt sterk bij...de vraag is of de steun stand gaat houden...
Leon Van Dam 1 jaar geleden geplaatst
Bij Start Ups speelt de TA minder @harmvanwijk

Het nieuws inzake nieuwe ontwikkelingen is veelal bepalender...soms zie je ineens een spike uit het niets...beetje bitcoin achtig...?
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Zou https://mijn.beleggen.com/conversations/de-wraak-van-de-mijnbouwers  ook interessant zijn Benz Mining @leonvandam​ en @corwijtvliet​ ?
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Het volgende artikel is geschreven door Golden Opportunities en goedgekeurd door Benz en gemaild naar de Gouden Kansen-database op 31 januari 2018.
 
 
Riding The Zinc Wave
 
De wereldeconomie raakt op alle cilinders - het versnellen van de bevoorradingstekort voor zink en het verzenden van de prijs van het metaal stijgt.
 
Met een groot zinkbestand in de buurt van belangrijke infrastructuur en een drumdichte aandelenstructuur, biedt Benz Mining Corp. (BZ.V) een enorme invloed op deze trends.
 
Beste medebeleggers,
 
Als je de grondstoffenmarkten volgt, weet je dat een hoge wereldeconomie en een groeiende aanbodkloof de zinkprijzen omhoog hebben doen stijgen.
 
Naarmate de economie sneller groeit, zullen de oceanen van liquiditeit die door ontwikkelde economieën zijn gecreëerd als reactie op de Grote Recessie, door het mondiale monetaire systeem pompen.
 
De combinatie van snelle groei en verhoogde inflatie die daaruit zal voortvloeien, suggereert dat zink, een belangrijk onderdeel van de moderne economie, in 2018 en daarna een marktliefhebber zal blijven.
 
En, als u op zoek bent om uw winst op het zinkspel te maximaliseren, biedt de kleine Benz Mining (BZ.V) investeerders het juiste project tegen de juiste prijs.
 
Benz landt het perfecte project
 
Beleggers moeten selectief zijn met hun zinkspellen: met smelters die zoeken naar nieuwe bronnen van zink, kunnen bedrijven met projecten die in de komende jaren in productie kunnen worden genomen, de grootste voordelen halen uit hogere prijzen.
 
Het Mel zink-lood-barietproject van Benz Mining in het zuidoosten van Yukon is zo'n project.
 
Mel bevindt zich in het stroomgebied van Selwyn, een gebied met een aantal van 's werelds grootste zinkreservoirs, en het heeft een afgeleide grondstof van 5,28 miljoen ton met een gewicht van 6,51% zink, 1,86% lood en 45,05% bariet.
 
Deze bronnen bestaan ​​uit 758 miljoen pond zink en 217 miljoen pond lood. Bij de huidige zink- en loodprijzen vertegenwoordigt dat meer dan US $ 1,4 miljard aan ingesloten metaalwaarde!
 
Zoals je op onderstaande kaart kunt zien, is Mel goed gelegen qua infrastructuur. Het ligt op slechts 40 kilometer van de Alaska Highway, 510 kilometer van het spoor in Fort Nelson, B.C. en 670 kilometer van de getijdenwaterhaven in Skagway, Alaska.
 
http://media.jeffersoncompanies.com/6092/Benz%20Mining%20(Mel%20Location%20Map).JPG
 
Gezien deze toegang tot infrastructuur en de aanwezigheid van een grote in-situ hulpbron, is het managementteam van Benz er zeker van dat het Mel in 2021 in productie kan nemen, wat precies op tijd zou moeten zijn om de volledige voordelen van de toenemende leveringskans van zink te kunnen benutten.
 
Verkenning Blue-Sky ...
 
Op zichzelf zou Mel's grote zinkbron het een meeslepend spel op het zilvergrijze metaal maken, maar het project heeft ook aanzienlijke verkenningsstijgingen.
 
Naast de resource-hosting Mel Main-zone, beschikt het project over nog eens drie zink-lood-bariet, strata-gebonden zones.
 
De Mel Main-zone heeft het leeuwendeel van de 90 holes en 16.759 meter historische boringen gezien die het project hebben getest.
 
Maar dat laat de Jeri en Jeri North-zones slechts licht geboord - en de Mel East-zone volledig ongetest door de boor.
 
Na een uitgebreid programma in 2017 dat gericht was op infill drilling van de Mel Main-zone, zal Benz een deel van haar 2018-programma richten op het testen van Jeri, Jeri North en Mel East.
 
Gezien de gegevens uit het verleden van deze zones en hun locatie in het zinkrijke Selwyn Basin, heeft een van hen de potentie om de bekende bronnen van het Mel-project als geheel te verdrievoudigen.
 
... met A Barite Kicker
 
Het toevoegen van allure aan Mel's ontluikende productieverhaal en zijn ontdekkingstekort is de aanwezigheid van bariet in de mineralisatie bij Mel Main.
 
Bariet zou vaak worden beschouwd als onderdeel van de afvalrots van een mijnbouw, maar niet hier: Barite wordt gebruikt bij olie- en gasboringen, die zowel in Alaska als in West-Canada voorkomen.
 
Als Benz de zuiverheid van de bariet bij Mel kan verifiëren, heeft het een kant-en-klare markt voor dit materiaal. Een onderzoek uit 2014, uitgevoerd door World Industrial Metals, suggereerde dat Mel tot 50.000 ton bariet per jaar aan deze markt kon leveren voor $ 100 per ton.
 
Flash forward naar 2018, en barite handelt momenteel tussen $ 150 en $ 220 per ton ... en een lokale barietmijn die in het onderzoek is opgenomen, heeft geen erts meer.
 
Zo zou Benz in staat zijn om tot 260.000 ton bariet per jaar te verkopen tegen prijzen die ver boven de $ 100 per ton liggen.
 
De kans om uw investering te verviervoudigen?
 
Overweeg dit: Benz Mining handelt momenteel rond C $ 0,15 per aandeel en heeft 25 miljoen uitstaande aandelen, wat een marktkapitalisatie impliceert van slechts C $ 3,75 miljoen.
 
Een kijkje in het universum van zinkspellen toont vergelijkbare bedrijven met minder geavanceerde projecten die handelen tegen bedrijfswaarden die vier keer zo hoog zijn als de bedrijfswaarde van Benz per zinktank.
 
Op basis hiervan zou Benz moeten stijgen naar C $ 0,60 per aandeel om de achterstand in te halen.
 
En met nieuws dat binnenkort zal voortkomen uit zijn boren bij Mel en beleggers die op zoek zijn naar manieren om het verhaal over zink te benutten, ziet Benz er perfect uit om grote winst te maken in 2018.
 
Als je op zoek bent naar een zink-spel met het potentieel om te spelen voor een verviervoudig uw geld, Benz Mining heeft alle elementen op zijn plaats om dat mogelijk te maken. 

Bron 
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Zou de koers van Benz eindelijk de dalende trend verlaten?

Is de bodem gezet @leonvandam​ ?
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Vancouver, British Columbia - (Newsfile Corp. - 26 september 2018) - Benz Mining Corp. (TSXV: BZ) (FSE: 1VU) (OTCQB: BENZF) (het "Bedrijf" of "Benz") is verheugd aan te kondigen dat het een bindende intentieverklaring (de "Letter of Intent") gedateerd 26 september 2018 heeft ondertekend met Fox Automotive Switzerland AG ("Fox"), een niet-beursgenoteerd bedrijf dat bestaat onder de wetten van Zwitserland, krachtens waarop de Vennootschap voornemens is om al het uitgegeven en uitstaande aandelenkapitaal van Fox te verwerven. De overname van Fox vormt een omgekeerde overname (de 'transactie') van Benz overeenkomstig het beleid van de TSX Venture Exchange (de 'Exchange'). CM-Equity AG is een volledig gelicentieerde en gereguleerde financiële dienstverleningsboutique uit München, Duitsland en fungeert als wereldwijde coördinator van de transactie.
 
Fox-acquisitie
 
Voorafgaand aan de voltooiing van de Transactie, zullen alle uitstaande aandelen van Benz worden geconsolideerd op basis van 1 nieuw aandeel voor elke 9.4 bestaande aandelen (de "Consolidatie"). Als tegenprestatie voor de overname van Fox heeft Benz ingestemd met de uitgifte van 300 Benz-aandelen (na de consolidatie) voor elk aandeel van 1 Fox, goed voor een totaal van 45.000.000 Benz-aandelen na uitgifte die kunnen worden uitgegeven in verband met de transactie (inclusief Benz-aandelen na de consolidatie) gereserveerd voor uitgifte aan huidige houders van opties of warrants van Fox).
 
De voltooiing van de Transactie is onderhevig aan een aantal voorwaarden, waaronder maar niet beperkt tot: (i) de Consolidatie van alle uitstaande gewone aandelen van de Vennootschap; (ii) het bedrijf en Fox onderhandelen over een definitieve overeenkomst met betrekking tot de transactie; (iii) het Bedrijf verzekert de noodzakelijke financiering op voorwaarde dat deze financiering voldoet aan de vereisten voor beursnotering van de Beurs; (vi) de goedkeuring van aandeelhouders van de Vennootschap; en (vii) de goedkeuring van de Exchange.
 
Voorgestelde financiering
 
In verband met de voltooiing van de Transactie, en onder voorbehoud van goedkeuring door de Exchange, is de Vennootschap van plan om een ​​financiering van niet minder dan CAD $ 5.000.000 te verkrijgen tegen een prijs van CAD $ 4,00 per Benz-aandeel na de consolidatie (de "Financiering"). Aanvullende informatie over de voorwaarden van de financiering wordt verstrekt zodra deze beschikbaar is.
 
Wijzigingen in het bestuur en management
 
Na afronding van de Transactie zal de raad van bestuur van de Vennootschap worden samengesteld en zal naar verwachting worden samengesteld uit vijf (5) bestuurders. Details over de samenstelling van het nieuwe bestuur en management en eventuele aanvullende informatie die vereist is in overeenstemming met het beleid van de Exchange zullen te gepasten tijde worden bekendgemaakt of bekendgemaakt, in overeenstemming met het beleid van de Exchange.
 
Over Fox
 
Fox is de eigenaar van alle IE, patenten, handelsmerken van het merk MIA Electric Vehicle (EV). Het heeft een volwaardige assemblagelijn, die rond juli 2019 12.000 EV-auto's per jaar zal produceren. Fox blijft zijn elektronische voertuigtechnologie uitbreiden om de kilometerstand per lading te verhogen en betaalbare mobiliteitsopties in de elektronische voertuigruimte te ontwikkelen.
 
Bijkomende informatie over Fox, haar activiteiten, management en financiële prestaties, allemaal zoals vereist om te voldoen aan de vereisten van de Exchange, zal te zijner tijd openbaar worden gemaakt.
 
Over Benz
 
Benz werd op 9 november 2011 opgericht onder de bepalingen van de wet op de bedrijfswereld (British Columbia) en werd genoteerd op de Exchange op 20 september 2012. De huidige activiteiten van Benz zijn de exploratie van minerale hulpbronnen in British Columbia. Bij het sluiten van de Transactie, zal Benz voorstellen om zijn hoofdactiviteit van exploratie en ontwikkeling van minerale hulpbronnen te veranderen in Automotive, elektrische auto-ontwikkeling; en de naam wordt gewijzigd in Fox Automotive International Corp.
 
Over CM-Equity
 
CM-Equity AG is een internationaal investerings- en adviesbureau gespecialiseerd in vermogensbeheer, kapitaalmarktdiensten en bedrijfsfinanciering. Met meer dan 30 jaar ervaring fungeert CM-Equity AG als een one-stop oplossing voor particuliere en beursgenoteerde ondernemingen in alle aangelegenheden rond de primaire en secundaire markten. Professionele financiering, consulting, structurering en bemiddelingsactiviteiten creëren substantiële financiering voor de zakelijke klanten via Initial Public Offerings, Reverse Takeovers of Private Placements.
 
CM-Equity AG is gereguleerd en heeft een vergunning van de federale financiële toezichthoudende autoriteit van Duitsland en van de Duitse vereniging van onafhankelijke vermogensbeheerders.
 
Uitwisseling van zaken en handelsstop
 
De voorgestelde transactie zal resulteren in een omgekeerde overname overeenkomstig het beleid van de Exchange. Sponsoring van een omgekeerde overname is mogelijk vereist door de Exchange, tenzij deze is vrijgesteld in overeenstemming met het Exchange-beleid. Het bedrijf zal de sponsorvereisten van de Exchange en uitzonderingen hierop beoordelen en kan een vrijstelling van de sponsorvereisten aanvragen in overeenstemming met het beleid van de Exchange. Er is geen garantie dat het Bedrijf in aanmerking zal komen voor of anderszins een vrijstelling van de sponsorvereisten zal verkrijgen.
 
Handelen in de Compa

De gewone aandelen van ny worden momenteel gestopt op de Exchange, na het aangaan van de intentieverklaring, en zullen naar verwachting tot de goedkeuring van de Exchange blijven staan, wat pas mogelijk kan zijn nadat de Exchange de voltooiing van de Transactie accepteert en bevestigt. De voltooiing van de Transactie is onderhevig aan een aantal voorwaarden, waaronder maar niet beperkt tot Exchange-acceptatie en goedkeuring door de aandeelhouders. De Transactie kan niet worden afgesloten voordat de vereiste goedkeuring van de aandeelhouders is verkregen. Er kan geen garantie worden gegeven dat de transactie wordt voltooid zoals voorgesteld of helemaal niet. Beleggers worden gewaarschuwd dat, behalve zoals vermeld in de circulaire of deponeringsverklaring voor beheerinformatie die moet worden opgesteld in verband met de transactie, alle informatie die is vrijgegeven of ontvangen met betrekking tot de transactie mogelijk niet juist of volledig is en waarop niet mag worden vertrouwd. De handel in effecten van de Vennootschap moet als zeer speculatief worden beschouwd. De TSX Venture Exchange Inc. heeft op geen enkele manier de verdiensten van de voorgestelde transactie doorgegeven en heeft de inhoud van dit persbericht niet goedgekeurd noch afgekeurd. Namens de Raad van Bestuur van Benz Mining Corp.Miloje Vicentijevic, President en Chief Executive Officer
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
De koers lijkt zich nu zeer interessant te ontwikkelen!

Klaar voor de uitbraak @leonvandam ?
Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Beste deelnemer aan de eerdere meeting van Benz Mining in Utrecht
(Ik deel even het bericht van Start Up Trader van gisteravond, omdat niet iedereen de berichten van deze service ontvangt)
 
Stukje goodwill mijnerzijds, omdat u de moeite genomen heeft om vorig jaar in Utrecht aanwezig te zijn.
 
12-10-2018
 
Goedenavond,
 
Alweer bijna een jaar geleden was de CEO van Benz Mining (Miloje Vicentijevic) in Utrecht om te praten over "The Mel Zinc Project" nabij Yukon, Canada.
 
Ik heb vervolgens de nodige aandelen aangeschaft op 0,20 CAD in de wetenschap dat het een lang traject zou gaan worden, maar ik zou tussentijds al willen uitstappen na bekendmaking van de boorresultaten.
Dat liep dus net even anders - kenmerkend voor Start Ups - en de koers ging juist langzaam maar zeker omlaag. Ik heb de aandelen "op de plank gelegd" met het oog op een mijn die in productie zou kunnen gaan per 2021.
 
Ongeveer twee weken geleden kwam echter naar buiten dat Benz Mining wordt overgenomen door Fox Automotive Switzerland AG.
 
(Zie het nieuwbericht hieronder, even scrollen.) 
 
FOX wil een kleine elektrische auto in de markt zetten. Een soort van elektrische opvolger voor de Smart. Met een verwachte aktieradius van zo'n 200 kilometer op een accu en een scherp geprijsd model (11 a 13.000 euro) kan dit weleens een zeer interessant project gaan worden. 
 
Zie onderstaand Youtube filmpje van het prototype (wordt nog aan gesleuteld)
 
https://youtu.be/e_l5b59G6aw 
 
Benz mining wordt gebruikt al shell company vanwege de gunstige financiële opbouw van Benz. (Wordt wat technisch, maar laten we zeggen dat het uitermate geschikt is voor FOX om daarmee verder te gaan.)
 
De handel in aandelen Benz ligt stil in afwachting van de overname. 
De huidige aandelen Benz Mining worden omgeruild voor 9.4 oude aandelen tegen 1 nieuw aandeel in FOX.
 
Nu komt het goede nieuws: als alle gaat zoals gepland, (Fox gaat ook een capital raise doen) dan kan het zo zijn dat de huidige aandelen Benz (noteren momenteel op 0.075 CAD) omgerekend uiteindelijk 0.42 CAD waard zullen zijn in de nieuw verkregen aandelen FOX. 
 
Ik wil niemand blij maken met een dooie mus, maar zo liggen de kaarten momenteel op tafel. Nu maar hopen dat alles zijn doorgang zal gaan vinden en de meerderheid van de aandeelhouders zal instemmen.
 
Wordt vervolgd...
 
Fijn weekend,
Leon
 
P.S.: Hieronder het persbericht.
 
  
Vancouver, British Columbia - (Newsfile Corp. - 26 september 2018) - Benz Mining Corp. (TSXV: BZ) (FSE: 1VU) (OTCQB: BENZF) (het "Bedrijf" of "Benz") is verheugd aan te kondigen dat het een bindende intentieverklaring (de "Letter of Intent") gedateerd 26 september 2018 heeft ondertekend met Fox Automotive Switzerland AG ("Fox"), een niet-beursgenoteerd bedrijf dat bestaat onder de wetten van Zwitserland, krachtens waarop de Vennootschap voornemens is om al het uitgegeven en uitstaande aandelenkapitaal van Fox te verwerven. De overname van Fox vormt een omgekeerde overname (de 'transactie') van Benz overeenkomstig het beleid van de TSX Venture Exchange (de 'Exchange'). CM-Equity AG is een volledig gelicentieerde en gereguleerde financiële dienstverleningsboutique uit München, Duitsland en fungeert als wereldwijde coördinator van de transactie.
 
Fox-acquisitie
 
Voorafgaand aan de voltooiing van de Transactie, zullen alle uitstaande aandelen van Benz worden geconsolideerd op basis van 1 nieuw aandeel voor elke 9.4 bestaande aandelen (de "Consolidatie"). Als tegenprestatie voor de overname van Fox heeft Benz ingestemd met de uitgifte van 300 Benz-aandelen (na de consolidatie) voor elk aandeel van 1 Fox, goed voor een totaal van 45.000.000 Benz-aandelen na uitgifte die kunnen worden uitgegeven in verband met de transactie (inclusief Benz-aandelen na de consolidatie) gereserveerd voor uitgifte aan huidige houders van opties of warrants van Fox).
 
De voltooiing van de Transactie is onderhevig aan een aantal voorwaarden, waaronder maar niet beperkt tot: (i) de Consolidatie van alle uitstaande gewone aandelen van de Vennootschap; (ii) het bedrijf en Fox onderhandelen over een definitieve overeenkomst met betrekking tot de transactie; (iii) het Bedrijf verzekert de noodzakelijke financiering op voorwaarde dat deze financiering voldoet aan de vereisten voor beursnotering van de Beurs; (vi) de goedkeuring van aandeelhouders van de Vennootschap; en (vii) de goedkeuring van de Exchange.
 
Voorgestelde financiering
 
In verband met de voltooiing van de Transactie, en onder voorbehoud van goedkeuring door de Exchange, is de Vennootschap van plan om een financiering van niet minder dan CAD $ 5.000.000 te verkrijgen tegen een prijs van CAD $ 4,00 per Benz-aandeel na de consolidatie (de "Financiering"). Aanvullende informatie over de voorwaarden van de financiering wordt verstrekt zodra deze beschikbaar is.
 
Wijzigingen in het bestuur en management
 
Na afronding van de Transactie zal de raad van bestuur van de Vennootschap worden samengesteld en zal naar verwachting worden samengesteld uit vijf (5) bestuurders. Details over de samenstelling van het nieuwe bestuur en management en eventuele aanvullende informatie die vereist is in overeenstemming met het beleid van de Exchange zullen te gepasten tijde worden bekendgemaakt of bekendgemaakt, in overeenstemming met het beleid van de Exchange.
 
Over Fox
 
Fox is de eigenaar van alle IE, patenten, handelsmerken van het merk MIA Electric Vehicle (EV). Het heeft een volwaardige assemblagelijn, die rond juli 2019 12.000 EV-auto's per jaar zal produceren. Fox blijft zijn elektronische voertuigtechnologie uitbreiden om de kilometerstand per lading te verhogen en betaalbare mobiliteitsopties in de elektronische voertuigruimte te ontwikkelen.
 
Bijkomende informatie over Fox, haar activiteiten, management en financiële prestaties, allemaal zoals vereist om te voldoen aan de vereisten van de Exchange, zal te zijner tijd openbaar worden gemaakt.
 
Over Benz
 
Benz werd op 9 november 2011 opgericht onder de bepalingen van de wet op de bedrijfswereld (British Columbia) en werd genoteerd op de Exchange op 20 september 2012. De huidige activiteiten van Benz zijn de exploratie van minerale hulpbronnen in British Columbia. Bij het sluiten van de Transactie, zal Benz voorstellen om zijn hoofdactiviteit van exploratie en ontwikkeling van minerale hulpbronnen te veranderen in Automotive, elektrische auto-ontwikkeling; en de naam wordt gewijzigd in Fox Automotive International Corp.
 
Over CM-Equity
 
CM-Equity AG is een internationaal investerings- en adviesbureau gespecialiseerd in vermogensbeheer, kapitaalmarktdiensten en bedrijfsfinanciering. Met meer dan 30 jaar ervaring fungeert CM-Equity AG als een one-stop oplossing voor particuliere en beursgenoteerde ondernemingen in alle aangelegenheden rond de primaire en secundaire markten. Professionele financiering, consulting, structurering en bemiddelingsactiviteiten creëren substantiële financiering voor de zakelijke klanten via Initial Public Offerings, Reverse Takeovers of Private Placements.
 
CM-Equity AG is gereguleerd en heeft een vergunning van de federale financiële toezichthoudende autoriteit van Duitsland en van de Duitse vereniging van onafhankelijke vermogensbeheerders.
 
Uitwisseling van zaken en handelsstop
 
De voorgestelde transactie zal resulteren in een omgekeerde overname overeenkomstig het beleid van de Exchange. Sponsoring van een omgekeerde overname is mogelijk vereist door de Exchange, tenzij deze is vrijgesteld in overeenstemming met het Exchange-beleid. Het bedrijf zal de sponsorvereisten van de Exchange en uitzonderingen hierop beoordelen en kan een vrijstelling van de sponsorvereisten aanvragen in overeenstemming met het beleid van de Exchange. Er is geen garantie dat het Bedrijf in aanmerking zal komen voor of anderszins een vrijstelling van de sponsorvereisten zal verkrijgen.
 
Handelen in de aandelen

De gewone aandelen van Benz Mining worden momenteel gestopt op de Exchange, na het aangaan van de intentieverklaring, en zullen naar verwachting tot de goedkeuring van de Exchange blijven staan, wat pas mogelijk kan zijn nadat de Exchange de voltooiing van de Transactie accepteert en bevestigt.
 
De voltooiing van de Transactie is onderhevig aan een aantal voorwaarden, waaronder maar niet beperkt tot Exchange-acceptatie en goedkeuring door de aandeelhouders. De Transactie kan niet worden afgesloten voordat de vereiste goedkeuring van de aandeelhouders is verkregen. Er kan geen garantie worden gegeven dat de transactie wordt voltooid zoals voorgesteld of helemaal niet. 
 
Beleggers worden gewaarschuwd dat, behalve zoals vermeld in de circulaire of deponeringsverklaring voor beheerinformatie die moet worden opgesteld in verband met de transactie, alle informatie die is vrijgegeven of ontvangen met betrekking tot de transactie mogelijk niet juist of volledig is en waarop niet mag worden vertrouwd. 
 
De handel in effecten van de Vennootschap moet als zeer speculatief worden beschouwd. De TSX Venture Exchange Inc. heeft op geen enkele manier de verdiensten van de voorgestelde transactie doorgegeven en heeft de inhoud van dit persbericht niet goedgekeurd noch afgekeurd. Namens de Raad van Bestuur van Benz Mining Corp.Miloje Vicentijevic, President en Chief Executive Officer
 
 
25-10-2017
 
Goedemiddag,
 
Afgelopen vrijdag was er dan de eerste meeting georganiseerd vanuit Optiespecialist Start Up Trader in het mooie Van der Valk hotel te Utrecht. Ik vond het superleuk om bij diverse namen van lezers/abonnees nu ook de gezichten te zien.
 
Onder het genot van een hapje en drankje hebben we de CEO van Benz Mining, Miloje Vicentijevic, uitvoerig over de plannen inzake de toekomstige zinkmijn "The Mel Zinc Project"in Yukon - vlakbij de plaats Skagway, Alaska - horen spreken. 
 
Miloje afkomstig uit voormalig Joegoslavië, nu woonachtig in Vancouver, was af en toe wat lastig te volgen met zijn zware stem/accent, maar met hulp van Jens Brunke van CM-Equity hebben we toch de nodige nuttige informatie weten te verzamelen:
 
Benz Mining heeft het gebied waar "The Mel Zinc Project" uitgevoerd moet gaan worden gekocht voor een zacht prijsje: 2,7 miljoen CAD. (475K Cash en 2,225K via aandelen) 
 
In dit gebied zijn sinds 1967 diverse boringen verricht via 90 "drill holes" door o.a. Newmont Mining en Kobex Minerals. Er is geboord tot een diepte van zo'n 650 meter en er is zowel Bariet, lood alsmede zink in prima concentraties aangetroffen.
 
De resultaten van deze boringen waren uitstekend te noemen, maar op de destijds lage prijzen van de diverse grondstoffen wat het niet aantrekkelijk om het project daadwerkelijk naar de mining fase te gaan brengen.
 
Met de huidige prijzen voor de diverse aangetroffen grondstoffen is dit echter wel aantrekkelijk...Zink is bijvoorbeeld in de afgelopen tijd fors opgelopen en naar verwachting zal de vraag alleen maar toenemen bij minder aanbod...
 
Op dit moment worden er opnieuw boringen verricht om de eerder in kaart gebrachte resultaten uit het verleden te gaan bevestigen. De resultaten van deze boringen worden eind volgende maand verwacht.
 
Deze boringen kosten zo'n 700K, maar dat is geen enkel probleem aangezien Benz Mining zo'n 2,9 miljoen cash heeft.
Het bedrijf heeft voor de volgende fase zo'n 125 miljoen nodig en met gunstige boorresultaten kan Benz Mining dit geld gaan ophalen en het project verder ontwikkelen.
 
Aan de huidige lage prijs van het aandeel (0.28 CAD) wil Miloje geen private placement uitschrijven: hij verwacht dat de koers als gevolg van de gunstige boorresultaten zal gaan oplopen en in november/december kan Benz Mining dan aan betere prijzen geld ophalen. (Minder aandelen uit te geven = minder verwatering)
 
Hij verwacht de koers te zien oplopen richting 0,40-0,60 CAD, met nog wel wat tegenwerking vanuit het feit dat Benz nog 1,5 miljoen warrants heeft uitstaan met een uitoefenprijs op 0,15 cent. 
Dit zorgt de laatste maanden nog voor een rem op de koers van het aandeel. Bij iedere serieuze stijging zijn er mensen die (uiteraard) aandelen afnemen (via uitoefenen warrants) en deze vervolgens op de markt direct weer verkopen. (Tussentijds zagen we al even een prijs rond 0.55 CAD)
 
Het project heeft vanaf dit punt nog een aardige weg te gaan. O.a. de vergunningen, de Metallurgy en de PEA moeten nog gedaan worden. De mijn zou volgens de huidige planning dan in 2021 in productie kunnen gaan, waarna er mooie winsten in het verschiet zouden liggen.
 
Mijn conclusie inzake Benz Mining:
 
Miloje komt betrouwbaar over (geen snelle jongen) en weet waar hij over praat. Het overige management is ook ervaren.
 
Er is in de plannen gerekend met een lagere zinkprijs dan de huidige prijs op de markt en tevens wordt de "bijvangst" in de vorm van lood en vooral bariet niet meegenomen in het totaal plaatje. Positief is verder dat de prijs van de diverse grondstoffen zeker nog verder kan oplopen...
 
Het project heeft nog een lange weg te gaan en beleggers dienen over een lange(re) adem te beschikken. Als alles goed gaat dan gaat de mijn in 2021 in productie. 
 
De (snelle) upside ligt er m.i. vooral voor de korte termijn: ik heb zelf een pluk aandelen Benz Mining via Lynx gekocht (Code BZ) met het oog op een mogelijke stijging richting eind november. (Bekendmaking boorresultaten)
 
Deze aandelen wil ik zien te verkopen met een leuke winst en vanuit de opbrengst later inschrijven op de Private Placement die er eind van dit jaar/begin volgend jaar zal gaan komen.
 
Het tweede plan is dan om na de 4 maanden "on hold periode" de verkregen aandelen vanuit de PP weer van de hand te doen en alleen met de warrants de ontwikkelingen af te wachten.
 
Ik ga dit vooral als trader benaderen en ben niet van plan om de volle rit naar 2021 e.v. met aandelen uit te zitten. Daar zitten teveel haken en ogen aan...ik opteer dan voor de warrants die - als het goed is- gratis zijn verkregen...
 
Vriendelijke groeten,
Leon
 
P.S.: Hieronder nog een nieuwsbericht van gisteren en de eerdere berichten inzake Benz Mining.
 
Vancouver, British Columbia, 24 oktober 2017 (Newsfile Corp via COMTEX) - Benz Mining Corp. (BZ) ("Company" of "Benz"), kondigt de voltooiing van zijn 2017 diamantboren programma aan. In totaal zijn er negen (9) geplande boorgaten in totaal van 2.114,22 m in het Mel Zinc-Lead-Barite project in zuidoost-Yukon. Resultaten uit het programma van dit jaar worden eind november verwacht en zullen vrijgegeven worden als ze beschikbaar komen. Monster materiaal uit deze gaten zal het bedrijf in staat stellen metallurgisch te testen zodra alle testresultaten zijn ontvangen en beoordeeld.
Drilling gericht op de Mel Main Zone, die een gefermenteerde minerale bron van 5,28 miljoen ton in het bezit heeft van gemiddeld 6,51% zink, 1,86% lood en 45,05% bariet gerapporteerd in een Nationaal Instrument 43-101 Technisch Rapport, voorbereid voor Benz, door H. Leo King, P. Geo. en G.H. Giroux, P. Eng., Die te vinden is op SEDAR onder het profiel van het bedrijf.
Het voltooide programma biedt nieuwe boorgegevens om het bestaande depotmodel dat door vorige operators is gegenereerd te bevestigen. Diamantboren richtte zich op gaten in het depotmodel, waarbij de vorige boorafstand te groot was en gegevens op de continuïteit van metaalkwaliteit op deze gebieden verschaffen. Informatie verzameld uit dit programma zal worden gebruikt om het vertrouwenniveau van de huidige Inferred Mineral Resource te verhogen en de categorie te verbeteren. Alle diamantboorgaten die in 2017 werden afgerond, werden gemineraliseerde intervallen die sphaleriet, galena en bariet omvatten, waar het model voorspelde.
http://www.marketwatch.com/story/benz-mining-corp-intersects-mineralization-in-every-hole-drilled-and-completes-2017-drill-program-2017-10-24?siteid=bigcharts&dist=bigcharts
 
 
  
  
Beste allemaal,
Zoals al hier en daar aangekondigd ben ik in contact gekomen met de CEO van een interessant mijnbedrijf welke actief is op het gebied van de winning van Zink. Het bedrijf heet Benz Mining en het hoofdkantoor staat in Vancouver, Canada.
Er is een schaarste aan het ontstaan in veel grondstoffen, waaronder ook in Zink. (Zie een slide uit de recente presentatie van Willem Middelkoop)

 
Tevens zien we dat de grondstoffensector historisch laag staat (en de aandelenmarkten historisch hoog) en zal er vroeger of later een reactie komen waarbij dit weer naar elkaar toe zal trekken. 
 

Deze combinatie van aankomende schaarste en lage grondstoffenprijzen is een combinatie die niet erg lang zal bestaan: meer vraag dan aanbod zal onherroepelijk leiden tot stijgende prijzen...
We zagen onlangs bij het aandeel Largo wat een sterk stijgende grondstofprijs met een aandeel in diezelfde sector kan doen: de stijging van de grondstof Vanadium zorgde voor een loeiharde stijging van het aandeel Largo.
Benz Mining houdt in Oktober een Europese tour (roadshow) en zal op mijn verzoek aan de CEO, Miloje Vicentijevic, op vrijdag 20 oktober Nederland ook gaan aandoen.
Ik wil een meeting met lunch organiseren: onder het genot van een hapje en drankje kan Miloje dan in detail over de plannen van Benz Mining gaan vertellen. Deelname aan deze meeting is gratis.
Op dit moment is er (nog) geen Private Placement, maar als er voldoende belangstelling is na afloop van de meeting (als we helemaal bijgepraat zijn), dan zal ik nadien zeker bij Miloje gaan informeren over de mogelijkheden voor een PP.
Ik wil aankomende vrijdag de locatie etc. gaan regelen, dus mensen die deze meeting willen bijwonen wil ik verzoeken om mij dit laatstens donderdag a.s. om 20:00 uur te laten weten. 
Stuur om te kunnen deelnemen even een e-mail naar: leonvandam@ziggo.nl
Via een reply zal ik dan uw deelname bevestigen.
 
Vriendelijke groeten,
Leon
 
 
 
Benz Mining is a Canadian exploration and mining development company listed on the TSX Venture Exchange (BZ.V) and the Frankfurt Stock Exchange (1VU). The Market Cap is around 9 Mio. CAD. The company is focused on advancing the just acquired early stage Mel Zinc-Lead-Barite project in Southeast Yukon. Through the acquisition of the project Benz Mining owns a highly prospective land position in the district with the large undeveloped Mel Main Zone and with a strong likelihood of discovery of additional highgrade deposits: Jeri, Jeri North, & Mel East Zone.
With 2,9 Mio. CAD cash on hand after the successfully closed non-brokered private placement of 2,5 Mio. CAD Benz is in a good financial position to further develop and pay off the Mel zinc/lead/barite project. End of August Benz Mining announced the Phase 2 exploration program on the project. All permits for further surface and underground exploration are fully secured.
Yukon is a very safe mining jurisdiction getting more and more popular again in the last two years. Benz Mining is based in a prolific mining district.
The zinc market in our view is one of the most interesting metals to be in for the coming years. There is a huge shift going on in this market in supply and demand. The demand for zinc is further growing while supply isn`t able to follow. This will switch the market to a large deficit. Warehouses will therefore be short of Zinc. This supply/demand situation will result in a further increase of Zinc prices in the next years.
Miloje Vicentijevic (President, CEO & Director) will present the company on the roadshow. Miloje is a mining engineer with more than 25 year of experience in the resource industry.
As metal prices are correcting the last weeks after a strong summer this is a very good entry point to take advantage of the next move in metal prices, especially Zinc which could have again a very strong upside potential. Companies like Benz Mining are a good instrument to invest in Zinc.
 
 ========================================================================
Harm van Wijk 3 maanden geleden geplaatst
Benz Mining sluit overeenkomst om het Eastmain Gold Mine Project van Eastmain Resources Inc. te verwerven
 
Vancouver, B.C. - 9 augustus 2019 - Benz Mining Corp. (TSXV: BZ) (het 'Bedrijf' of 'Benz') is verheugd aan te kondigen dat het een optieovereenkomst (de 'Optieovereenkomst') is aangegaan met Eastmain Resources Inc. ( de 'Verkoper' of 'Eastmain Resources') om een ​​100% -belang te verwerven in het voormalige producerende Eastmain Gold-project (het 'Project') in James Bay District, Quebec voor CAD $ 5.000.000. Het project bestaat uit verschillende minerale claims en projectrechten, zoals gedefinieerd in de optieovereenkomst.
 
Geschatte historische minerale hulpbronnen
 
Volgens een technisch rapport van NI43-101 van 9 januari 2018 door Antoine Yassa, P.Geo. En Eugene Puritch, P.Eng, FEC, CET van P&E Mining Consultants Inc. voor de leverancier, de voormalige producerende Eastmain Gold Mine project gastheren de volgende historische resource schatting :.
 
Aangegeven bronnen van 899kt met een kwaliteit van 8,19 g / t goud, 8 g / t zilver en 0,13% koper (236,5 koz bevat goud), en
Afgeleide middelen van 579kt met een kwaliteit van 7,48 g / t goud, 8,2 g / t zilver en 0,16% koper (139,3 koz bevat goud).
 
Het technische rapport, voltooid voor Eastmain Resources op 23 februari 2018. is beschikbaar op SEDAR onder het profiel van Eastmain Resources. Hoewel het bedrijf van mening is dat de bovenstaande schatting van minerale hulpbronnen betrouwbaar is, is het bedrijf nog niet begonnen met het project om de relevantie en betrouwbaarheid van de schatting van minerale hulpbronnen te beoordelen. Als gevolg hiervan beschouwt het bedrijf de eerdere schatting van minerale hulpbronnen als een historische schatting voor NI 43-101. Het bedrijf is van plan om de historische schatting te beoordelen zodra deze aan het project begint om te bepalen of deze kan worden geverifieerd als een huidige schatting van minerale hulpbronnen onder NI 43-101. Op dit moment heeft een gekwalificeerd persoon echter onvoldoende werk verricht om de historische schatting te classificeren als een huidige minerale hulpbron namens het bedrijf. Het bedrijf behandelt de historische schatting niet als een huidige minerale hulpbron. Lezers moeten worden gewaarschuwd dat er geen garantie is dat de voorgaande schatting van historische bronnen zal worden geverifieerd of bevestigd in overeenstemming met de vereisten van NI 43-101.
 
Voor zover de historische schatting betrouwbaar is, moeten lezers bovendien worden gewaarschuwd dat minerale hulpbronnen die geen minerale reserves zijn, geen economische levensvatbaarheid hebben aangetoond. Schattingen van minerale hulpbronnen houden geen rekening met mineability, selectiviteit, mijnbouwverlies en verdunning. De afgeleide minerale rijkdommen worden normaal gezien als te speculatief beschouwd om er economische overwegingen op te kunnen toepassen die het mogelijk zouden maken ze in te delen als minerale reserves. Er is ook geen zekerheid dat de historische minerale hulpbron zal worden omgezet in minerale hulpbronnen of minerale reserves, zodra economische overwegingen worden toegepast; of dat deze afgeleide minerale hulpbronnen worden omgezet in gemeten en aangegeven categorieën door verder boren, of in minerale reserves, zodra economische overwegingen zijn toegepast.
 
Het project
Het Eastmain Gold-project, gelegen op ongeveer 750 km ten noordoosten van Montreal, en 316 km ten noordoosten van Chibougamau, omvat 152 aaneengesloten mijnbouwclaims met elk een oppervlakte van ongeveer 52,7 ha met een totale oppervlakte van 8.014,36 ha plus één industriële huurvergunning in eigendom van Eastmain Mines Inc. , een volledige dochteronderneming van de verkoper.
Het project is toegankelijk via de weg 167, een permanente weg voor alle seizoenen en wordt bediend door een bestaand kamp, ​​onverharde wegen en een landingsbaan. Het project profiteert van toegang tot Chibougamau (7.541 inwoners), dat dient als het belangrijkste centrum voor communicatie en benodigdheden voor het gebied.
 
Het project heeft een geschiedenis van significante exploratie die met tussenpozen is ondernomen sinds de eerste ontdekking van Placer Development Limited van de Eastmain Deposit in 1969/1970. Op dit moment werd het goud-zilver-koper met A-zone doorsneden tijdens het boortesten van een geofysische geleider in de lucht. Daaropvolgende boortests van geleiders in de lucht in de jaren 80 definieerden twee extra goudrijke zones, bekend als de B- en C-zones. In 1987 voltooide de joint venture Placer en MSV Resources Inc. de ondergrondse ontwikkeling van het Eastmain-depot, inclusief een daling van 826,2 m, 226,2 m afdaling op subniveau en 95,5 m verhoging. In 1994 tot 1995 ontgonnen MSV-bronnen 118.356 ton met een sortering van 10,58 g / t Au en 0,3% Cu per kamer- en pijlermijnbouw. De mineralisatie werd verwerkt in de Copper Rand-mijn in Chibougamau en 40.000 oz Au werd teruggewonnen.
 
"Met goudprijzen die door US $ 1500 gaan en wat een echte gouden bull-markt lijkt te veroorzaken, denken we dat onze timing om het voormalige producerende Eastmain Gold-project te verwerven niet beter zou kunnen zijn," zei Miloje Vicentijevic, president en CEO van Benz.
 
“Het project biedt hoogwaardige goudbronnen en biedt Benz op het juiste moment een zeer geavanceerde goudmogelijkheid
Harm van Wijk 3 maanden geleden geplaatst
De koers wil nog niet echt...of is er nu sprake van bodemvorming?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 October 2017 om 15:13
Aantal lezers 31
Aantal reacties 47
\