De Grote Reset is begonnen volgens Willem Middelkoop

Laatste reactie 30/06/2020 13:17 door Leon
· Markeren als ongelezen
🔥 Harm van Wijk 4 dagen geleden geplaatst
Samengevat: de geldpers is aangezet, (centrale) banken kopen aandelen maar verder iedereen die voorsorteert op inflatie, koopt assets...

Dus geen deflatie...ongelimiteerd bijdrukken door (centrale) banken en zelfs straks het IMF met SDR's....een vloedgolf aan geld om iedereen maar via subsidies te helpen...Willem Middelkoop keert terug om te door te praten over een aantal uitspraken die hij twee maanden geleden deed in aflevering 25. Daarin bespraken we de Repo crisis en een mogelijk effect van de Corona crisis op de financiële markten. Die crisis was in het westen toen nog niet uitgebroken. Nu het duidelijk is dat we aan de vooravond van een ernstige financiële depressie staan, is het tijd om verder vooruit te kijken.
Berry Knapen Absurdist 4 dagen geleden geplaatst
Een boeiend gesprek...mooie inzichten over waar we inzitten met de wereld en met ons als mens....
Tja... we gaan het zien.... het voelt wel als heel kloppend wat er gezegd wordt. 
Bedankt voor het delen.

Mariska 
🔥 Raoul Suurmeijer 4 dagen geleden geplaatst
Zeker interessante materie en het is soms ook ongelooflijk wat er allemaal speelt.  Maarja, hoe vertaalt zicht dat in beleggingsresultaat. Het fonds van Middelkoop heeft nou niet bepaald goede resultaten behaald:

https://www.cdfund.com/track-record/rendement.html

Dus tja, laat je niet teveel leiden door economisch aannemelijke verhalen. Een economisch verhaal kun je bijna altijd op twee manieren naar de beurs vertalen,. En soms is goed nieuws slecht nieuws, maar soms ook andersom, en dan weer niet. 

Wanneer je te diep in verhalen zit over 'big resets' of 'einde van de dollar' en vergelijkbare scenario's dan zal het beleggingsresultaat als eerste een big reset maken vrees ik.
🔥 Harm van Wijk 4 dagen geleden geplaatst
Jan Schotsman 3 dagen geleden geplaatst
@harmvanwijk
Ik sluit me aan bij het verhaal van Middelkoop, alleen kan hij het beter bewoorden dan ik het kan met mijn beperkte woordenschat.
In 2003 (kleine toevoeging in 2004) plaatste ik een verwachting voor de toekomst van de Dow Jones, gebaseerd op koopkracht!!!!
Link:   http://members.chello.nl/j.schotsman/dow_jones_verwachting.htm
.
Die verwachting was toen al erg negatief, het gaf toen al gewoon weer wat er in de lijn van de verwachtingen lag wanneer je een en ander doortrok naar de toekomst.
Het tijdverloop neemt meer tijd in beslag dan verwacht op dat moment, maar dat komt door het ingrijpen van de diverse partijen.
Bedenk bij het bekijken van deze grafieken dat het gaat om koopkracht, en niet om de notatie van de 'waarde' (notering) van de Dollar.
Die waarde van de Dollar dondert onderuit wat betreft koopkracht, dus de notatie wordt wellicht hoger ..
En dat is wat die grafieken weergeven.
Wanneer er straks duizend Dollar neergeteld moet worden voor een bloemkooltje in de supermarkt, is dat niet omdat die bloemkool ineens zo sterk in waarde gestegen is, maar omdat de koopkracht van de Dollar zo ernstig verzwakt is (en ook onze Euro).
Idem voor wat betreft koersverwachting BTC, of Goud, of Zilver of ….. (vul maar in)...
.
Afijn, 'moeilijke tijden op komst'. 
.
Goud, zilver?
Welnee, de huidige burger gaat voor toiletpapier, de toekomstige waarde van onze Euro en Dollar, de burger is zo gek nog niet die laat zich niet foppen … ;-)
Geen Goud of zilver meer in de kluis, maar iets wat echt !! waarde heeft ….
.
http://www.jstas.com/WhatsApp%20Video%202020-03-17%20at%2013.47.32.mp4
;)
.
Beetje humor … moet kunnen... toch?
.
Sergio Garcia 3 dagen geleden geplaatst
Middelkoop kondigt toch al jaaaaaren de val van de dollar aan? Hij begint steeds meer trekjes te krijgen van die Spaanse gek die molens aanviel. Geloof en hoop zijn geen goede raadgevers op de beurs...
Jan Schotsman 3 dagen geleden geplaatst
https://fd.nl/weekend/1347931/de-draai-van-een-topeconoom
.
https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2020/06/26/Harry-Geels-Reset-monetair-systeem-noodzakelijk-en-waarschijnlijk
.
https://madelonvos.nl/geldcreatie-als-een-piramidespel-belachelijk/
.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-28/the-future-of-inflation-is-the-biggest-question-in-finance
.
https://www.zerohedge.com/markets/next-big-short
.
..
kort door de bocht …..
Na de dollar en euro komt een nieuwe munt, net als dat na de florijn en de gulden een nieuwe munt kwam. Het omruilen gaat je weer veel geld kosten. De euro kostte 2.20 gulden per stuk, dus daar gaat je spaargeld en pensioengeld.
🔥 Leon Van Dam 3 dagen geleden geplaatst
Mijn mening is dat er zich het nodige afspeelt achter de schermen. Corona wordt gebruikt als de befaamde stok om de nodige aanpassingen aan te brengen:

De ECB pompte in de eerste week (!) van de crisis reeds 750 miljard in het bankensysteem. (Zo snel konden die banken daar toch geen last van krijgen...)

De FED bracht in de tweede week van de crisis (die overigens op dat moment nog niet in de VS was aangekomen) de rente omlaag naar 0%.
Op die manier betaalt men in ieder geval geen rente op die enorme schuldenberg...

Niemand in de politiek die in deze fase vragen stelt. Sterker nog, wie het lef heeft om dit aan de kaak te stellen wordt onderhand verketterd...en volgens mij ziet de meerderheid dit soort zaken ook niet...het wordt voor kennisgeving aangenomen dat er met biljoenen wordt gesmeten...

Afijn, de toekomst zal het leren.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 June 2020 om 07:12
Aantal lezers 60
Aantal reacties 8