De grootste uitvinding bij goud winning sinds de schop

Laatste reactie 13/11/2019 13:29 door Harm
· Markeren als ongelezen
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
Op dit moment zijn veel goudzoekers op aarde op zoek naar overleving, ze draaien break even als ze geluk hebben of verliezen geld op elke ons die ze produceren. Het is onhoudbaar geworden.

Ondertussen zijn er wereldwijd duizenden goudmijnen die tientallen miljoenen ons onder de grond houden. In wezen zijn die mijnen en het goud dat erin zit, waardeloos - tenzij iemand een nieuwe manier bedenkt om de 'restjes' op een veilige en kosteneffectieve manier te extraheren.

Nou, er is een klein Canadees bedrijf met de technologie om precies dat te doen. Deze apparatuur zal de mijnwereld op zijn oor draaien op een manier die niet meer te zien is sinds de schop werd uitgevonden.

De "thermische fragmentatie" -benadering van het bedrijf is net zo storend voor de mijnbouw als fracking voor olie en gas is geweest ... behalve dat het zeer milieuvriendelijk is.

Dat is welkom nieuws, maar het beste is dat beleggers nu aandelen van dit bedrijf en zijn revolutionaire technologie kunnen kopen voor een nummer.

Dit is hoe dat bedrijf de mijnbouwkosten met minstens 50% zal verlagen en de productie wereldwijd zal laten stijgen, ongeacht wat er met de goudprijzen gebeurt ...

Deze doorbraak is al heel lang geleden
Goudwinning bestaat al minstens 7.000 jaar op de een of andere manier. In die tijd is het natuurlijk gelukt om te evolueren en te moderniseren - tot op zekere hoogte.

Ondanks de technologische vooruitgang die in de afgelopen decennia bijna alle industrieën heeft verbeterd, is de goudwinning echter nogal stagnerend gebleven, met slechts kleine incrementele verbeteringen.

Goudwinning is ook een zware zaak. Het duurt vaak tientallen jaren om een ​​economische aanbetaling te ontdekken, vervolgens te definiëren, toe te staan, te bouwen en uiteindelijk metaal uit de grond te trekken. Al die tijd is het bedrijf onderworpen aan vaak grote schommelingen in de prijs van zijn eindproduct, goud.

Gold, uiteindelijk brengt productie tot stand enorme investeringen vooraf en hoge vaste productiekosten. Dankzij de dalende prijzen is de goudmijnindustrie ongeveer waar de Amerikaanse olie- en gasindustrie zich bevond voordat fracking in de sector in Noord-Amerika werd overgenomen.

En zoals we de afgelopen vier jaar hebben gezien, kan de prijs van goud dramatisch dalen en vervolgens voor een langere periode laag blijven.

Zuid-Afrika weet dit maar al te goed. Tot 2006 was Zuid-Afrika de grootste goudproducent ter wereld; het is waar bijna een derde van al het goud dat ooit in de geschiedenis is gedolven vandaan komt.

Maar vandaag trekt het een bescheiden zevende plaats. De Zuid-Afrikaanse goudmijnindustrie is aan flarden en de output is een schaduw van zijn vroegere niveaus. Van zijn 6.000 goudmijnen is slechts een klein deel nog in bedrijf.

Het is duidelijk dat goudwinning meer dan klaar is voor een doorbraak. Dit is wat de dag gaat redden.

Ga de Dragon Extractor binnen
Deze apparatuur is gepatenteerd in 10 landen en stelt mijnwerkers in staat om nauwe aders van goud of andere metalen nauwkeurig te richten en te extraheren.

Dit is hoe het werkt.

Eerst wordt een pilootgat in de goudhoudende rots geboord. Vervolgens wordt een thermische kop ingebracht en ontstoken, die net voldoende warmte genereert terwijl lucht in het gat wordt geïnjecteerd. Dat is wanneer het fragmenteren begint.

Het warmtekussen zorgt ervoor dat de rotswanden van het gat beginnen te "afsplitsen" en wegvallen in zeer kleine fragmenten van 0 mm tot 13 mm. Deze procedure blijft de grootte van het gat uitbreiden totdat de gewenste afmeting is bereikt.

Het is zo snel en krachtig dat een gat van 1,2 m² wordt gecreëerd en geëxtraheerd in minder dan 10 minuten.

Op dat moment kan een nieuw pilootgat verder langs de goudader worden geboord en het proces worden herhaald, met resulterende ertsfragmenten die het waardevolle goud bevatten.

Voordelen zijn talrijk:

Door PETER KRAUTH, Resource Specialist, Money Morning • 20 oktober 2015
vertaald van https://moneymorning.com/2015/10/20/the-biggest-thing-to-happen-to-gold-mining-since-the-shovel/
🔥 Menco Sweep 10 maanden geleden geplaatst
mmm, hopelijk heeft deze nieuwe ontwikkeling geen al te grote effecten op de prijs van Goud.
Ik vond het wel prima dat goud moeilijk te delven is (en steeds moeilijker werd), goed voor goudprijs!
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
• Dankzij bijna chirurgische precisie, moet ongeveer 400% minder erts worden geëxtraheerd.
• Aangezien er weinig of geen stralen nodig zijn, is er vrijwel geen wandschade die typerend is voor standaard afzuigtechnieken, waardoor de veiligheid wordt verbeterd en de kosten worden verlaagd.
• Het proces vereist een fractie van de tijd die nodig is voor standaard ondergrondse mijnbouwmethoden.
• Ontgonnen erts heeft aanzienlijk minder verwerking (frezen) nodig dankzij de zeer kleine fragmentgrootte.
• De methode wordt beschouwd als "groene technologie", omdat doorgaans 80% minder erts moet worden geëxtraheerd voor hetzelfde metaalgehalte, waardoor de ecologische voetafdruk enorm wordt verkleind. De verminderde voetafdruk vergemakkelijkt vaak een sneller pad naar vergunningen, waardoor het goud op zijn beurt sneller kan worden gedolven.
• Er zijn enorme besparingen op water, brandstof, elektriciteit en apparatuur.
• Veel waardevoller erts kan over langere afstanden worden getransporteerd om te verfijnen, wat grote besparingen op de kapitaaluitgaven mogelijk maakt.
• De totale productiekosten (bijvoorbeeld van edele metalen) worden met 30% tot 60% verlaagd.

 
Deze foto illustreert hoe precieze thermische fragmentatie wordt vergeleken met conventionele aderwinning, wat leidt tot de vele voordelen en kostenbesparingen die ik heb genoemd.

De implicaties hiervan zijn gewoon enorm.

Plots zijn grote hoeveelheden waardevol erts, voorheen onveilig en / of oneconomisch voor de mijne, nu winstgevend om te winnen en kunnen worden omgezet van middelen naar reserves.

Er is zelfs een enorme markt van momenteel gesloten mijnen die weer in een zeer winstgevende productie kunnen worden gebracht.
Hier is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor dit alles ...

Hoe speel je deze opmerkelijke ontwikkeling?
Het bedrijf waar ik het over heb is Nippon Dragon Resources Inc. (TSX.V: NIP). Het is een $ 4 miljoen nano-cap onderneming die handelt op de Canadese Toronto Venture Exchange.
Nippon Dragon heeft al distributieovereenkomsten met partners in belangrijke markten in Zuid-Afrika, Japan, Australië en aangrenzende landen.

In 2014 heeft de Zuid-Afrikaanse partner / distributeur van het bedrijf (MaXem) zeer succesvolle demonstraties gegeven aan mijnwerkers die op zoek waren naar oplossingen voor hun vele uitdagingen. MaXem heeft onlangs drie nieuwe Dragon Extractors gebouwd en toegewezen, die binnenkort van start gaan.

Het bedrijf blijft ijverig werken om zijn apparatuur op wereldwijde schaal te verbeteren en op de markt te brengen. Dat werpt al veel vruchten af ​​en zal dat de komende jaren nog doen.
Maar Nippon heeft nog een andere troef, een die ik strategisch belangrijk vind: de Rocmec 1 Mine.

Rocmec 1, gelegen in het hoogste mijngebied van Quebec, werd in 2005 overgenomen en heeft tot nu toe 41 miljoen dollar geïnvesteerd. Dat omvat exploratie en geologisch werk, hellingen, schachten, ontwikkeling, etc. De mijn heeft een volledige vergunning en is toegestaan.

In mei 2010 bevestigde het bedrijf dat er 479.100 ounces goud in alle categorieën was met een cut-off van 3 gram / ton, en de aanbetaling lijkt open in alle richtingen.
Nippon is van plan Rocmec 1's goud te ontginnen met behulp van de Dragon Extractor en dikke winsten te verdienen op elke ounce als een van 's werelds goedkoopste goudproducenten. Die cashflow zal worden gebruikt om uitbreidingsplannen te ondersteunen.

Tegelijkertijd wordt de mijn een 'showroom' om aan potentiële klanten de effectiviteit van zijn innovatieve mijntechnologie te demonstreren.

Nu is het perfecte moment om te kopen
Met de Dragon Extractor wordt elke fase van het mijnen van ondergrondse aderen van goud positief beïnvloed.

Het dwingt geologen, mijnplanners, mijnexploitanten en zelfs goudvoorraadanalisten om volledig te heroverwegen hoe ze goudmijnen moeten plannen, ontwikkelen, exploiteren en evalueren.

We staan ​​aan de vooravond van niets minder dan een mijnrevolutie, en dat is zelfs als de goudprijzen zouden blijven waar ze nu zijn.

Maar ik verwacht dat goud aanzienlijk zal stijgen. En dankzij de Dragon wordt goudwinning waanzinnig winstgevend
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
@mencosweep​ je kan ook gewoon beleggen in dit bedrijf ;-)

Disclosure: ik beleg zelf in dit bedrijf. De koers van dit bedrijf (NIP) is sinds het eind vorig jaar van dit jaar 200% gestegen...NB dit is een klein bedrijf met de daarbij behorende risico's
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
@mencosweep​ Meld je aan op https://forms.gle/aC1Wh6xaZeeDev6k7 Zie ook https://mijn.beleggen.com/conversations/7-december-2019-presentatie-nippon-dragon-resources-inc-in-nederland-met-een-bijzonder-aanbod als je meer wilt weten. Zie ik je daar?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 November 2019 om 12:47
Aantal lezers 19
Aantal reacties 5