At first strange, now familiar

Laatste reactie 26/06/2020 14:58 door Esther
· Markeren als ongelezen
Esther Ly 2 weken geleden geplaatst
Beste allen, graag wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Esther, 32 jaar. Sinds wij een kleintje hebben, hebben ik en mijn man besloten dat ik full time moeder word. Hiervoor zat ik in de logistiek en had bij Van den Bosch en Philips gewerkt. Na een tijd full time de rol te hebben vervuld als huisvrouw en moeder, merk ik dat ik behoefte heb aan een nieuwe intellectuele uitdaging, iets nieuw leren. Ik ben wel een tijdje aan het nadenken over wat mij echt wel interesseert zodat ik uiteindelijk mijn ding van kan maken. Een full time baan zit er voorlopig niet in, aangezien ik uiteindelijk het gezin toch belangrijker vind dan mijn carrière. Dit klinkt misschien saai, maar ik denk dat het niet verkeerd is om een intelligente huisvrouw te zijn. (Alléén) geld, maakt je niet gelukkig. Welvaart en welzijn in balans, dat is voor mij het recept voor een gelukkig leven. Kort geleden, hadden mijn man en ik DE blunder van ons leven gemaakt. Een klassieke fout: beleggen met emotie in olie futures. Wij zijn helaas een halve ton kwijt geraakt. Het was stomste iets wat wij ooit hadden gedaan. In de beleggen wereld klinkt dit bedrag misschien niet schrikbarend, maar voor ons is het een hoop geld dat wij kwijt zijn geraakt. Pijn genoeg om iets serieus van te maken. Wij hadden samen om getreurd, geprobeerd te verwerken, een plek te geven. Maar het leven moet doorgaan. Na slapeloze nachten, heb ik besloten om van deze pijn te leren. Letterlijk en figuurlijk. Twee dagen geleden heb ik me ingeschreven voor de 6-weken training. Tot nu toe lees en hoor ik allemaal interessante dingen. Met een gezonde dosis aan nieuws- en leergierigheid en een overdosis aan motivatie en doorzettingsvermogen, hoop ik dat ik komende tijd veel van jullie kan/mag leren. Ik heb er ontzettend veel zin in. Dus tips en adviezen zijn meer dan welkom. Verder wens ik iedereen hier op dit forum veel succes met het behalen van je doelstellingen en alle expert beleggers ook succes, maar vooral veel plezier in wat jullie doen! 
Harry Klip 2 weken geleden geplaatst
@estherly
Indrukwekkend verhaal. Ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt. Graag helpen we samen om slimmer te worden met beleggen. Veel doorzettingsvermogen gewenst!
reactie op @harryklip:
Esther Ly @harryklip

Dank Harry!
2 weken geleden

Beantwoorden

🔥 Tom Lassing 2 weken geleden geplaatst
Esther,
Je bent helaas niet de enige die via zo'n harde les geleerd heeft dat het toch niet zo makkelijk is. Ik hoop dat je verhaal veel publiciteit krijgt.
Mag ik het in de Beursbox nieuwsbrief opnemen? Ik probeer mijn lezers keer op keer te waarschuwen, maar misschien moeten ze het eens van een ander horen.
reactie op @tomlassing3:
Esther Ly @tomlassing

Harde en pijnlijke lessen zijn levenslessen. Daar leren wij veel van en worden uiteindelijk wijzer van. Mocht mijn verhaal nuttig zijn voor anderen, zal ik zeggen deel het zeker!
2 weken geleden

Beantwoorden

Tom Lassing Dank je wel. Volgende week in de Beursbox Nieuwsbrief! http://www.beursbox.nl
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Leon Van Dam 2 weken geleden geplaatst
Welkom @estherly

Wat een naar verhaal. Echter, je staat daarin zeker niet alleen. Het (beleggers)leven zit vol fouten en tegenslagen. Het gaat er inderdaad om dat je e.e.a. naast je neer probeert te leggen en weer vol frisse moed verder gaat.

De - soms dure - lessen kunnen dan meegenomen worden, zodat je een volgende keer de zaken veel doordachter zult gaan aanpakken. 😊

Ik zou zeggen begin rustig aan met inlezen en kijk naar hoe de experts de markt benaderen via ook de tiplijnen met hierin concrete posities. Ook hier zal er gerust af en toe een verlies(je) tussen zitten (niemand heeft helaas een glazen bol), maar het gaat er wel om dat we overall geld weten te verdienen en de risico's tegelijkertijd zoveel mogelijk willen beperken.

Veel succes,

Leon
reactie op @leonvandam:
Esther Ly @leonvandam

Leon, dank voor jouw aandacht en motivatie. Helaas heb ik geen leuk verhaal te vertellen, maar het is zoals het is. Ik heb vol vertrouwen in dat ik hier veel van jullie ga leren. Heel fijn dat de experts open en toegankelijk zijn. Zeer waardevolle kennis wat jullie hier delen!
2 weken geleden

Beantwoorden

🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
Hallo @estherly​ en​ welkom op dit forum.

Er zijn hier volop experts aanwezig, ieder met hun eigen visie en expertise.
Zo ben ik bijvoorbeeld gespecialiseerd in opties maar er zijn er ook die gespecialiseerd zijn in olie of crypto of andere gebieden.

Verstandige zet om met je hier aan te melden,
zeker gelet op jouw introductie-verhaal!

Leer jezelf als belegger kennen en maak gebruik van de hier aanwezige kennis en ervaring:
veel succes (en plezier)!

Als aanvulling:
naast de tiplijnen waar de experts hun posities en resultaten vermelden, kun je ook gebruik maken van de lunch webinars.
Vanmiddag om 12.00 uur verzorg ik samen met @harmvanwijk en @petermeijburg​ het webinar met als thema:
opties, doorrollen en assigment.

Wellicht tot straks..!
reactie op @mencosweep:
Esther Ly @mencosweep

Menco, dank voor jouw advies en tips. Aanmelden voor de lunch webinars was het eerste wat ik gedaan had na het inschrijven. Vol afwachting, kijk uit naar de webinar van vanmiddag om 12 uur!
2 weken geleden

Beantwoorden

Menco Sweep Je pakt het gedegen aan @estherly, complimenten​!

Harm, Peter en ondergetekende gaan ons best doen vanmiddag onze kennis te delen om jou de handvatten te geven succesvol (-ler) te beleggen.

Tot zometeen..!

2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Rombout Kerstens 2 weken geleden geplaatst
Beste @estherly​ ,

In het forum tijdens de boekpresentatie 'Succesvol beleggen in 10 stappen' van Harm van Wijk eind vorig jaar heb ik een aantal dingen gezegd waar ik nog steeds 100% achter sta:

1> Steek nooit je geld in iets wat je niet begrijpt. Fragment:

https://youtu.be/Ujan0TjfIAg?t=2687

2> Bedenk vooraf bij een belegging waar het risico zit. Als het risico jou niet 100% duidelijk is, of nog erger, wordt versluierd door de aanbieder, doe het dan NIET. Fragment:

https://youtu.be/Ujan0TjfIAg?t=3229

Laat dit goed tot je doordringen voordat je begint. 

Succes!
reactie op @romboutkerstens:
Esther Ly Absoluut @romboutkerstens​! Dank voor jouw advies en het delen van waardevolle info. 
2 weken geleden

Beantwoorden

🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Dank je wel voor het delen en wij gaan je een gezonde dosis geven aan kennis en motivatie om dit te gebruiken om hier sterker uit te komen!

Van harte welkom op mijn.beleggen.com namens de experts op deze site:

Harm van Wijk www.beleggen.com
Jan Robert Schutte https://cryptoacademy.nl/
Henk Huising https://mijn.beleggen.com/
Harry Klip https://www.optieacademy.nl/
Menco Sweep http://optiesbeleggen.nl/
Mark Leenards https://www.neofinance.com/
Tom Lassing https://www.beursbox.nl/
Aloys Mattijssen http://www.money2work.com/
Fred Hendriks https://www.beterbeleggendandebank.nl/
Peter Meijburg https://slimmermetopties.nl/
Tom Peetoom https://IndexTrader.nl
Leon van Dam http://www.optiespecialist.com/
Ronald de Zoete https://www.oilexpert.nl/
Raoul Suurmeijer https://www.greedandfear.eu/
Rombout Kerstens http://www.keyword.nl/

en als je vragen hebt, stel ze hier gerust!
reactie op @harmvanwijk:
Esther Ly Dank Harm. Ik heb alle vertrouwen in!
1 week geleden

Beantwoorden

Ype van Keimpema 1 week geleden geplaatst
Wauw, dat is een hele zware les geweest. Maar belangrijker is het om er van te leren en hierdoor een goede motivatie te hebben om het terug te verdienen. Voor mij is dit platform heel waardevol om mijn kennis uit te kunnen breiden en het team doet het bijzonder enthousiast en toegewijd. 
Veel succes!
reactie op @ypevankeimpema:
Esther Ly Beste @ypevankeimpema

Het is een pijnlijke les geweest, maar zoals jij zegt: ervan leren en het beste van te maken. Dank voor jouw support. @harmvanwijk en zijn team doet absoluut bijzonder toegewijd zodat de leden het beste uit de training en hunzelf kunnen te halen. Veel sterkte met het herstellen van de burn out en veel succes met het behalen van jouw doelstellingen!
1 week geleden

Beantwoorden

🔥 Jan Robert Schutte 1 week geleden geplaatst
@estherly​ welkom! hartelijk dank voor je indrukwekkend en eerlijk verhaal. Naar ik hoop zul je ook veel via onze mede-beleggen.com community leden en uiteraard de vele experts leren!
reactie op @janrobertschutte:
Esther Ly Dank @janrobertschutte. Alle experts hier op het forum zijn enthousiast en open met het delen van kennis en ervaringen. Heb alle vertrouwen in dat ik veel van jullie en de rest kan leren. Groet, Esther
1 week geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 June 2020 om 21:25
Aantal lezers 73
Aantal reacties 19